Reis door een indrukwekkende wereld van ijs

IJskoud dagje uit in Zwolle: het Nederlands IJsbeelden Festival

Het Nederlands IJsbeelden Festival Nieuws door
Foto 1. Stap in een wondermooie wereld van ijs op het Nederlands IJsbeelden Festival. Foto: DagjeWeg.NL

archief oud artikel 14 december 2022 Toerisme Zwolle, Overijssel De kou komt je al tegemoet bij de deur. Snel de jas dicht en dan stap je een magisch winterwonderland binnen, vol prachtig verlichte sneeuw- en ijssculpturen. Het Nederlands IJsbeelden Festival is terug! In een Wonderful World - met temperaturen onder nul graden, dus letterlijk ijskoud - maak je deze editie een reis door de wereld.

Glinsterend schitterend wonderland

Het eerste wat je tegenkomt is de beroemde drakendans uit het Chinese Nieuwjaar, vol schittering, lichteffecten en muziek. De toon is gezet: dit jaar neemt het Nederlands IJsbeelden Festival je mee op een reis langs de mooiste plekken van de wereld. Het thema is namelijk What a Wonderful World. Piramides, natuurgebieden, kunstwerken... het ene beeld is nog mooier dan het andere. Allemaal levensgroot en uitgebeeld in betoverend transparant ijs.

Foto 2. Dans mee op de ijskoude wereldfeesten. Word je vanzelf weer warm. Foto: Nederlands IJsbeelden Festival © StudioKLÆS
Heb je nog winterjassen liggen die je niet meer gebruikt? Neem ze mee naar het ijsbeeldenfestival voor Oekraïne! Niet meer gebruikte, nog goede winterjassen worden hier verzameld en naar Oekraïne vervoerd.

IJskoude hoogtepunten

De route voert je door poorten van ijzige kersenbloesem, tussen de pinguïns en zeehonden van de Zuidpool en zelfs langs de enorme Victoriawatervallen! Je ziet gigantische insecten, stapt in fraaie tempels en ontmoet bijzondere mensen uit de hele wereld. Van Afrikaanse volken tot de Inuit uit Canada en de Sami uit Lapland met hun rendieren. En hé, is dat Louis Armstrong die zijn hit What a Wonderful World staat te spelen? Even met hem op de foto...

Foto 3. Ook kinderen vinden het Nederlands IJsbeelden Festival prachtig. Foto: Nederlands IJsbeelden Festival © Klaas-Jelmer Sixma

Betoverende details

Hoe langer je naar de soms bijna doorzichtige creaties kijkt, hoe meer je ontdekt. De details van de ijssculpturen zijn ook dit jaar weer prachtig. De ringen van de vrouwen van de Kayan Lahwi schitteren om hun uitgerekte nekken en je ziet de kreukels in hun klederdracht. Net als elk stukje beeldhouwwerk van de uit de rots gehouwen stad Petra. En wie de tijd neemt vindt steeds meer vissen in het glinsterende koraalrif en dieren in de ijzige jungle. Wat is de wereld toch mooi.

Foto 4. De ijskunstenaars besteden aandacht aan elk detail. Foto: Nederlands IJsbeelden Festival

Tip: gratis IJsbeelden Bus

Met de IJsbeelden Bus reis je gemakkelijk van station Zwolle naar het Nederlands IJsbeelden Festival. Vanaf de IJsselhallen rijdt de bus ook gratis door naar het centrum van de stad, zodat je er zonder gedoe een dagje uit van kunt maken. De bus is alleen voor bezoekers van het IJsbeelden Festival met een ticket: zij kunnen tussen 10:00 uur en 17:10 uur gratis instappen. Van 27 december tot en met 8 januari rijdt deze bus dagelijks, na de kerstvakantie rijdt hij tot en met 5 maart op vrijdag, zaterdag en zondag.

Foto 5. Er zijn ook ijssculpturen waar je in kunt. Zorg wel dat je warm genoeg bent aangekleed! Foto: Nederlands IJsbeelden Festival © Klaas-Jelmer Sixma
Genieten van een prachtige wereld van ijs tijdens het Nederlands IJsbeelden Festival? Bestel nu tickets met korting via DagjeWeg.Tickets!
Foto 6. Stap in een wonderlijke wereld van ijs bij het Nederlands IJsbeelden Festival. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2022-12-15 14:56:06 · Gepubliceerd: 2022-12-14 14:54:57 - 3615