Walibi Holland opent nieuw familiegebied

Spring in de familieachtbaan, de fietsvliegtuigjes en de speelfontein

Walibi Holland Nieuws door
Foto 1. Ontdek het nieuwe familiegebied van Walibi vanaf 7 april 2023. Foto: Walibi Holland

archief oud artikel 5 april 2023 Toerisme Biddinghuizen, Flevoland Een dagje attractiepark met de hele familie? Goede nieuws: vanaf 7 april opent in Walibi Holland namelijk het nieuwe familiegebied Speed Zone - OFF ROAD. Ontdek hier onder andere de familieachtbaan, de fietsvliegtuigjes en speelfontein. Woehoeee!

Met jonge kinderen naar Walibi

Met jongere kinderen een dagje naar het attractiepark? Misschien denk je dan niet direct aan Walibi Holland. Het park staat vooral bekend om de snelle en spannende attracties, al zijn er wel een aantal attracties voor de jongere doelgroep (zoals Squad's Stunt Flight, Haaz' Garage en Walbi's Fun Recorder). Maar daar komt vanaf zaterdag 7 april dus een compleet nieuw familiegebied bij. Dan opent het attractiepark in Biddinghuizen het splinternieuwe Speed Zone - OFF Road, speciaal voor kinderen van zes tot twaalf jaar. Daarmee wil Walibi weer meer een uitstapje worden voor het hele gezin. Net als vroeger!

Familieachtbaan Eat my Dust

Waar de Goliath, Lost Gravity en Untamed nog wel wat spannend zijn voor de kleintjes (je mag er zelfs niet eens in onder een bepaalde lengte), is de nieuwste aanwinst Eat my Dust speciaal ontwikkeld voor het hele gezin. Je gaat niet over de kop en gaat ook niet zo hoog als bij de meeste rollercoasters in Walibi. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het saai is. Je scheurt pijlsnel door de bochten en laat het stof letterlijk opwaaien. De attractie is geschikt voor kinderen vanaf 90 centimeter. Vanaf 105 centimeter mag je zelfs helemaal zelf een ritje maken. Stoer!

Foto 2. De gave nieuwe familieachtbaan Eat my Dust. Foto: Walibi Holland

Trap jezelf door de lucht

Maar dat is nog niet alles. Nadat je in de achtbaan bent geweest, ren je meteen door naar Wind Seekers. Stap in een vliegtuig dat je zelf mag besturen. Hoe hoog je gaat, bepaal je zelf. Hoe harder je trapt, hoe hoger je vliegt. Voel je voor even een echte piloot! Zwaai terwijl je door de lucht zweeft vrolijk naar beneden. Kinderen mogen al in vanaf 90 centimeter in dit gave fietsvliegtuig (onder begeleiding van een volwassene) . Vanaf 1,20 meter mag je helemaal zelf aan boord. Trappen maar!

Afkoelen in de fontein

Warm gekregen? Spring dan in de nieuwe speelfontein Cooldown, waar je de waterstralen je steeds weer verrassen. Ontwijk de spetters zoveel mogelijk of probeer ze juist te vangen. Ondertussen rusten de volwassenen even uit op het terras van het nieuwe horecaterrein onder het genot van een kop koffie of thee en een hotdog of een bakje nacho's. Voor de kinderen is er natuurlijk is er ook glaasje limonade verkrijgbaar.

Foto 3. Spring in de Cooldown-fontein! Foto: Walibi Holland

Meer leuke attractieparken

Foto 4. Het nieuwe familiegebied van Walibi heet Speed Zone - OFF Road. Foto: Walibi Holland

Laatst gewijzigd: 2023-04-05 10:18:33 · Gepubliceerd: 5 april 2023 - 1602