Feest! Attractiepark Slagharen bestaat zestig jaar!

Vernieuwde attractie en entertainment in het Nederlandse Wilde Westen

Attractiepark Slagharen Nieuws door
Foto 1. Durf je in de nieuwe attractie van Slagharen? Spannend word-tie zeker! Foto: Slagharen

archief oud artikel 25 maart 2023 Toerisme Slagharen, Overijssel Zestig jaar geleden, in 1963 zwaaide Shetland Ponypark Slagharen voor het eerst de deuren open voor publiek. Twee naamswijzigingen en heel wat nieuwe attracties later viert Attractie- en Vakantiepark Slagharen haar zestigste verjaardag. En dat is wel een feestje waard! Daarom komt het pretpark dit jaar met een spannende attractie, een nieuw horecaconcept én een tof entertainmentprogramma. Lees snel verder en ontdek wat je kunt verwachten in dit spetterende feestjaar!

Lente in Slagharen

Om de opening van het nieuwe seizoen én het zestigjarig bestaan te vieren komt Slagharen met een gloednieuw voorjaarsevenement: Spring! Het themapark is tot en met de zomer één groot lentefestijn vol met vlaggen, geurige bloemen en de mooiste planten. En bij een nieuw evenement hoort natuurlijk ook een nieuwe parkshow, met in de hoofdrollen de populaire mascottes van het themapark: Randy en Rosie. In de show doet Rosie mee aan de bloemenwedstrijd, alleen wordt haar deelname gesaboteerd door de Red Bandits! Oei, hoe zou het aflopen? Vergeet niet om na de show een kijkje te nemen in Rosies kleurrijke bloementuin.

Slagharen bestaat in het pinksterweekend écht zestig jaar. Daarom is het dat weekend extra feestelijk in het themapark. Op de planning staat een avondopenstelling op 27 mei. Meer is er helaas nog niet bekend, maar een spektakel wordt het zeker!

Red Bandits Adventure

Ben je klaar voor een compleet vernieuwde attractie? Vanaf 22 april opent de spannende Red Bandits Adventure. Stap aan boord en overwin alle obstakels die de bandieten op de route hebben klaargelegd. Haal jij de eindstreep? Dan mag je jezelf een echte Red Bandit noemen! Tijdens de vaartocht zie je niet alleen heel veel, maar word je door de geluiden ook helemaal meegezogen in het avontuur. Slagharen heeft namelijk speciaal voor deze attractie muziek ontwikkeld die zorgt voor een spannende en meeslepende ervaring. Nou, wij zijn benieuwd! Jij ook?

Foto 2. Overwin je alle obstakels van de Red Bandits? Foto: Slagharen

Spetterende extra's

Het houdt maar niet op met de feestelijke extra's dit jaar. In het hoogseizoen (vanaf 1 juli) geniet je iedere dag van een spectaculaire parade door de Main Street en ook de spannende circusshow keert terug in het American Circus Theater. Artiesten uit de hele wereld zetten alles op alles om een adembenemende voorstelling neer te zetten. En deze is gratis toegankelijk voor alle parkbezoekers!

Nog meer? Ja!

En als je dacht dat dat het wel was... Ha, er is nog meer! Vanaf april opent Slagharen een nieuw horecaconcept. Herinner je de Crazy Horse Saloon nog? Die is omgetoverd tot een heus kippenhok, namelijk Wild Wings: House of Chicken. Geniet tussen de achtbaanritjes en de draaimolens door van heerlijke (vega)kipgerechten en andere lekkernijen. Ook zijn er in Vakantiepark Slagharen nieuwe accommodaties gebouwd. Zo kun je na een actieve dag in het attractiepark heerlijk wegdromen in één van de moderne Red Rock Cottages. Ultiem vakantie vieren!

Dit is ook de moeite waard:

  • Stap middenin een prachtige bloemenzee bij de Keukenhof;
  • Het Rembrandthuis is na een verbouwing weer open met allemaal interessante extra's;
  • Droom weg in wereldberoemde kunst bij Fabrique des Lumières.
  • Iets verder vooruit kijken? Tijdens de meivakantie 2023 opent de nieuwe attractie van Slagharen: zet 'em in de agenda!
Foto 3. De nieuwe attractie van Slagharen belooft wat... Durf je het aan? Foto: Slagharen

Laatst gewijzigd: 2023-04-05 10:39:01 · Gepubliceerd: 25 maart 2023 - 3339