Speur door Nederlandse steden met een City Game

Los raadsels op, maak foto’s en speur door smalle steegjes

City Game op DagjeWeg.Tickets Reportage door
Foto 1. Wie heeft Balthazar vermoord? Speuren maar! Foto: DagjeWeg.NL

6 juni 2023 bijgewerkt: 20 juni 2023 Toerisme Deventer, Overijssel Alle uithoeken van een stad verkennen op een interactieve manier? Probeer een City Game! Wij gingen je voor en hebben het Sherlock Holmes Murder Mystery gespeeld in het historische Deventer. Lukt het ons om de moordenaar te ontmaskeren? Lees snel mee en kom erachter wat je kunt verwachten van een City Game.

In de schoenen van Sherlock

Onze speurtocht begint op het Broederenplein in Deventer. We openen de Loquiz-app die we thuis hebben gedownload en worden direct meegezogen in een groot raadsel: wie heeft Balthazar vermoord? Het hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst is op een festival neergestoken. De politie tast volledig in het duister en roept de hulp in van Sherlock Holmes en zijn assistent Watson. Er zijn vier getuigen met ieder motieven en een alibi. Aan ons de taak om erachter te komen wie de waarheid verbergt...

De tekst gaat verder onder de video.

Tickets voor een City Game bestel je gemakkelijk én met korting bij DagjeWeg.Tickets. Kies je favoriete stad en laat het avontuur beginnen!

Stedentrip en cluedo in één

De app wijst ons de weg naar het politiebureau, waar we worden voorgesteld aan de vier virtuele verdachten: Balthazar's zoon, assistente, echtgenote en collega. Allemaal hebben ze een alibi van waar ze de avond van het festival waren, maar ook motieven waarom ze Balthazar zouden willen vermoorden. In de app poppen allemaal locaties op van de plekken waar de verdachten zijn geweest of van personen die meer weten over de motieven. Laat de speurtocht maar beginnen!

Foto 2. Zoek een bankje om te kletsen met een lid van de wandelclub van één van de verdachten. Scan het bankje en je kunt weer door! Foto: DagjeWeg.NL

Historische binnenstad

Je kunt zelf kiezen welk motief of alibi je als eerste gaat onderzoeken. De app laat de locatie zien maar de weg ernaartoe moeten we zelf zien uit te vogelen. We wandelen door smalle steegjes en komen uit bij de prachtige historische Lebuinuskerk. De app geeft met een ping aan dat we de juiste locatie hebben gevonden en een stuk tekst verschijnt. Al lezend doorkruisen we de hele binnenstad en komen we op plekken waar we anders nooit waren gekomen. Ondertussen volgen we de storyline van de moordzaak en onderzoeken we de motieven en alibi’s van de verdachten.

Foto 3. Tijdens de City Game doorkruis je de hele stad. Ontdek steegjes die je anders over het hoofd zou zien. Foto: DagjeWeg.NL

Hersenkrakers en testjes

Bij elke persoon die we via de app ondervragen, hoort een spel, puzzel of raadsel. Deze moeten eerst opgelost worden voordat ze willen helpen. De notaris wil bijvoorbeeld in ruil voor een inzage in het testament, de losse prijs weten van een huwelijk en geeft ons een rekenraadsel. De data-analist vraagt de inlogcode van de computer, die door middel van morse is verborgen. Goed luisteren dus! De psycholoog laat een persoonlijkheidstest op ons los en we moeten een datingprofiel aanmaken voor neef Norbert. Deze interactieve toevoegingen waar je soms éven wat langer over moet nadenken, zorgen voor een actieve game, die je aandacht weet vast te houden.

Foto 4. Maak een profielfoto voor het datingprofiel van Norbert. Lijkt het een beetje? Foto: DagjeWeg.NL

Wie is de moordenaar?

De game eindigt weer bij het politiebureau (wat in werkelijkheid het Geert Groote Huis is). Als je alle motieven en alibi’s gecheckt hebt, is het niet moeilijk om te raden wie de moordenaar is. Helaas hadden we niet alle antwoorden goed beantwoord waardoor we niet alles hebben kunnen afstrepen. Dat wordt nog even de hersens kraken en alle informatie goed nagaan. Wie de moordenaar is, gaan we natuurlijk niet verklappen, daarvoor moet je de game zelf maar uitproberen! Voor tickets met een leuke korting zit je bij DagjeWeg.Tickets wel goed: krijg 10% korting op een City Game in een stad naar keuze.

Foto 5. Wij hebben de moordenaar ontmaskerd. Lukt het jullie ook? Foto: DagjeWeg.NL

Goed om te weten:

  • Wij hebben deze game gespeeld in Deventer, maar hij is ook in zo’n dertig andere steden te spelen. De inhoud van het spel blijft hetzelfde. De locaties waar je tijdens het spelen langskomt, komen niet overeen met de locaties in de game. Hierdoor zul je in iedere stad dezelfde ervaring opdoen.
  • Naast deze Sherlock game, biedt City Game ook The Secret of ... Exploration Game aan. Bij dit spel leer je de stad die je kiest helemaal kennen. Onderweg krijg je breinbrekers, hilarische opdrachten, fotopuzzels en vreemde vragen die allemaal gaan over de geschiedenis van de gekozen stad.
Foto 6. Je komt tijdens de City Game in iedere uithoek van de stad. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2023-06-20 13:55:00 · Gepubliceerd: 6 juni 2023 - 1811