Extra snufje magie in Toverland: 4 nieuwe attracties

Getest: nieuwe attracties in themagebied Avalon

Attractiepark Toverland Reportage door
Foto 1. Vliegtuigmolen Pixarus en achtbaan Fēnix scheren dicht langs elkaar. Foto: DagjeWeg.NL

archief oud artikel 9 juli 2023 Toerisme Sevenum, Limburg Toverland voegt wat extra magie toe aan deze zomer en opende begin juli maar liefst vier nieuwe attracties. In het themagebied Avalon, geopend in 2018, is nu meer te beleven voor de hele familie. Een rondje in de vliegtuigmolen Pixarus, een spannende vrije val: wij gingen langs om de nieuwste attracties te testen.

Op avontuur in Avalon

Eenmaal binnen in Attractiepark Toverland kunnen we onze nieuwsgierigheid echt niet meer bedwingen. We haasten ons meteen naar themagebied Avalon, waar de vier nieuwste attracties te vinden zijn! In 2018 breidde Toverland al flink uit met entreegebied Port Laguna en themagebied Avalon; het park werd hierdoor anderhalf keer zo groot. Door een poort stappen we dit magische Avalon binnen en zijn meteen in een compleet nieuwe wereld, die doorkruist wordt door de loopings van achtbaan Fēnix. Deze spannende achtbaan heeft een nieuwe buurman gekregen: Pixarus. In de schuingekantelde bocht (de helix) van Fēnix draait deze vliegtuigmolen rond. Én je kunt ook nog over de kop, als je wilt.

Foto 2. Pixarus neemt iedereen (min. 125 cm lang) mee in een duizelingwekkende rondvlucht. Foto: DagjeWeg.NL

Nieuw: Pixarus

Avalon is de mysterieuze wereld van tovenaar Merlijn en zijn bondgenoot vuurvogel Fēnix. Dit verhaal klinkt ook door in de nieuwe attractie Pixarus. In de wachtrij loop je door de toverschool van Merlijn, waar je allerlei instructies vindt om te leren vliegen. Merlijn himself geeft vlak voor de rit nog wat aanwijzingen en dan zijn we klaar om de lucht in te gaan! De echte thrillseekers zullen niet onder de indruk zijn, maar Pixarus is best een spannende rondvlucht. Je kunt bovendien zelf bepalen hoe intens de rit wordt door met de wieken te klapperen. Wie dat kunstje onder de knie krijgt gaat lekker vaak over de kop. Niet geschikt voor kleintjes, maar leuk voor iedereen vanaf 125 centimeter.

Foto 3. Vrijevaltoren Dragonwatch geeft het hele gezin kriebels in de buik. Foto: DagjeWeg.NL

Voor de hele familie

De andere drie nieuwe attracties van Toverland zijn verderop in Avalon te vinden. Leuk: wandel door de Waterdwarf Alley en maak kennis met de waterdwergen! Kinderen gluren hier in de huisjes, waar Merlijn een potje schaakt met een waterdwerg, en laten het sneeuwen door het hart van ijsheks Morgana te ontdooien. En dan komen we aan bij een heel nieuw deel van Avalon, waar de nieuwe attractie Dragonwatch hoog bovenuit torent. Van deze vrijevaltoren krijgt de hele familie kriebels in de buik! Onder begeleiding kunnen kinderen al vanaf 80 cm lengte mee naar boven en een echte attractie ervaren. In de Garden Tour daarnaast maak je een rit door Merlijns' kruidentuin en Jumping Juna is een vrolijke carrousel. Hoe dit past binnen het verhaal is ons niet helemaal duidelijk, maar het zijn twee leuke attracties voor jongere kinderen. Met een speeltuin en een restaurant is het plek waar vooral gezinnen met jonge kinderen erg blij mee zijn. En door de mooie decoraties is het ook gewoon leuk om naar te kijken.

Let op: de tekst gaat verder onder de video.

Foto 4. Ga mee naar Merlijns verborgen kruidentuin in de Garden Tour. Foto: DagjeWeg.NL

Magische themagebieden

Na Avalon hebben we nog heel wat te ontdekken in Toverland. We dwalen door de Magische Vallei en draaien rond in Dwervelwind. De Booster Bike knalt voorbij; die lanceerachtbaan slaan we even over. Maar het is wel duidelijk: voor de achtbaanfans is hier genoeg te beleven! In themagebied Ithaka vind je ook nog de langste houten achtbaan van Europa: Troy. Deze rit lijkt wel eindeloos te duren! Een heerlijk gevoel als je er lang voor in de rij hebt gestaan. En wat ons verder opvalt is het groen overal. In de zomer ziet Toverland er prachtig uit met planten en bloemen en is vooral Avalon een plaatje. Voor warme zomerdagen heeft het park mooie waterspeelplaatsen en op een regenachtige dag zijn er genoeg indoor attracties. Een dagje Toverland? Zeker de moeite om voor naar Limburg te reizen!

Leuk om te weten

Foto 5. Fēnix blijft wel de vetste attractie van heel Avalon. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 6. Van attractie naar attractie in de Magische Vallei. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 7. Over de kop in ronddraaiende karretjes in Dwervelwind. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 8. De Booster Bike schiet met grote snelheid weg. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 9. Tot ziens in Toverland! Foto: DagjeWeg.NL
Foto 10. Pixarus draait vlak langs Fēnix in Avalon. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2024-06-19 15:59:12 · Gepubliceerd: 9 juli 2023 - 3579