Ga op avontuur tussen levensechte dino's!

Ontdek dinosaurussen en een geheimzinnig experiment

Dino experience in Twente Nieuws door
Foto 1. Er leven dino's op Vliegveld Twente deze zomer! Foto: De Dino Fabriek © Robin Hilberink

archief oud artikel 25 juli 2023 Toerisme Enschede, Overijssel Er gebeuren vreemde dingen op voormalig Vliegveld Twente. Angstaanjagend gebrul, het gedreun van zware voetstappen en wat betekenen die vreemde lichten? Wie deze zomer op onderzoek uit durft te gaan, ontdekt al snel dat hier enorme dinosauriërs leven. En is dat een laboratorium in de grootste bunker? Sluip snel naar binnen voor een unieke dino experience. Maar ga wel op tijd, want de dino's zijn er maar een maand.

Dino's tot wel 10 meter lang

Waar ooit vliegtuigen vlogen kom je van 29 juli tot en met 3 september in de ruige bunkerstrip zo'n vijftig levensechte dino's tegen, gigantisch en angstaanjagend brullend! Zoals de Triceratops van 9 meter lang. En oei, die Tyrannosaurus Rex is zelfs 10 meter groot! Maar hoe kan dit? Waar komen deze uitgestorven dieren opeens vandaan? Ga op onderzoek tijdens een bijzondere Dino experience en ontdek het geheim van de Dino Fabriek.

Foto 2. Sta oog in oog met een enorme T. Rex. Foto: De Dino Fabriek

Volg spannende paadjes

Je ontdekkingstocht wordt nog spannender als je de avonturenpaden volgt over de bunkerstrip. Verlaten loodsen, oude voertuigen, bunkers waar ooit munitie lag opgeslagen... dit terrein is op zich al heel bijzonder. Wie goed rondkijkt ontdekt hier van alles!

Foto 3. Ontdek allerlei geheimen en dino's in de bunkerstrip van Vliegveld Twente. Foto: De Dino Fabriek

Klimwal en tijdpad

Onderweg kom je een dino behendigheidsplein tegen waar je kunt klimmen en balanceren - of een kopje koffie drinken op het terras. Er is een spannende wal om overheen te klimmen, maar pas op! Aan de andere kant leven nog meer dino's. Bordjes vertellen je interessante weetjes over wat je tegenkomt en hé: niet alle bunkers zijn leeg en verlaten. Eén bunker bevat een tijdpad, waar je ziet wanneer welke dino's leefden.

Foto 4. Ontdek van alles over dino's op het Tijdpad. Foto: De Dino Fabriek © Mira Meijer

Haal je lab diploma en help mee

Uiteindelijk brengen alle routes je naar een grote bunker met daarbinnen het laboratorium van professor Diffeloor. Overal staan experimenten en proefjes. Maar het is niet alleen de professor die hier werkt, ook zijn kleinkinderen doen mee met een groots experiment rondom dinosaurussen. Haal je laborant diploma, zodat je ook kunt helpen!

Foto 5. Haal je laborant diploma in een geheimzinnig laboratorium. Foto: De Dino Fabriek © Mira Meijer

Vrolijke familietheatershow

Je kunt in het lab de professor en zijn kleinkinderen ook echt aan het werk zien tijdens een vrolijke theatershow van een half uur. De professor blijkt zijn hele leven al bezig te zijn met zijn grote droom: levende dino's terugbrengen in de wereld! Gaat dit eindelijk lukken?

Foto 6. Ook een vrolijke theatershow is onderdeel van de dino experience. Foto: De Dino Fabriek

Het enorme ei in zijn lab ziet er en elk geval uit of het elk moment kan uitkomen. En daar, bewoog daar een dino? Ga lekker zitten in één van de familiezitjes en kijk je ogen uit. Wie weet mag je wel meehelpen...

Foto 7. Er komt een dino uit het ei! Foto: De Dino Fabriek © Mira Meijer

Goed om te weten

  • De Dino experience is dagelijks geopend van 29 juli tot en met 3 september, van 10:00 uur tot 17:00 uur;
  • Je kunt tickets alleen online reserveren, voor een ochtend of een middag;
  • Tickets zijn € 13,50 per persoon, inclusief het theaterstuk en alle andere activiteiten. Kinderen tot en met twee jaar gratis;
  • Reken met het theater erbij op 2,5 tot 3 uur voor een bezoek;
  • Let op: cash wordt niet geaccepteerd op het terrein, je kunt alleen betalen met pinpas.
Foto 8. Wandel tussen dino's en ontdek een geheim laboratorium. Foto: De Dino Fabriek

Laatst gewijzigd: 2023-07-26 13:52:09 · Gepubliceerd: 25 juli 2023 - 3901