1

Stap in het leven van een Antwerpenaar

Toerist voor een dag met een With Locals-tour

Privé tours in Antwerpen met With Locals Redactioneel door
Foto 1. Stedentrip naar Antwerpen? Boek een With Locals-Tour en bekijk de stad vanuit de ogen van een Antwerpenaar. Foto: Unsplash License © Ernest Ojeh

12 augustus 2023 Toerisme Antwerpen, Antwerpen Stap voor een dag in de schoenen van een Antwerpenaar en ga als een echte toerist door Antwerpen heen. Met de tours van With Local bekijk je de Belgische stad vanuit de ogen van een inwoner en kom je op plekjes die je anders misschien niet had ontdekt. Kies een local en een thema, en ga op pad! Proef echte Belgische chocolade, leer meer over de Joodse gemeenschap of ontdek Antwerpen at night. Zo had je Antwerpen nog niet eerder bekeken!

Belgische chocolade

Zeg je België, dan zeg je chocolade. Tijdens de chocoladewandeling met Luis doorkruis je Antwerpen en stop je drie keer om te smullen van echte Belgische chocolade. De tour begint bij Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, waar je een chocoladereep krijgt. Vervolgens vertelt Luis verhalen terwijl je een warme chocolademelk opdrinkt. Na een wandeling door het stadscentrum is het tijd voor een chocoladeproeverij en de tour eindigt bij de Alternative Chocolate Store waar je met eigen ogen ziet hoe de chocolaatjes gemaakt worden.

  • De tour boek je vanaf € 55,- per persoon. Kinderen mogen gratis mee.
  • Je doorkruist de stad te voet. Zorg daarom voor stevige schoenen.
  • Bij de rondleiding zijn drie proeverijen en drankjes inbegrepen.
  • Luis spreekt Engels en Spaans.

Foto 2. Echte Belgische chocolade proef je tijdens de chocoladewandeling in Antwerpen. Foto: Unsplash License © Jessica Loaiza
Boek je favoriete tour via de website van With Locals.

Proost met een Belgisch biertje

Ervaar een dag vol Belgisch bier tijdens de Bierproeverij in 5 talen-tour met Jorge. Samen bezoeken jullie Stadsbrouwerij de Koninck (dinsdag tot en met zondag) of een andere lokale brouwerij, waarbij Jorge jullie verschillende verhalen over de bieren en het brouwproces vertelt. De tour sluit af met het proeven van enkele biertjes in drie toffe bierbars in het centrum van Antwerpen.

  • De tour boek je vanaf € 16,47 per persoon.
  • De brouwerij ligt buiten het centrum. Vervoer hiervoor moet zelf geregeld worden.
  • Bieren en de entree voor de brouwerij zijn niet inbegrepen.
  • Jorge spreekt Engels, Italiaans en Spaans.

Foto 3. Proef verschillende Belgische biertjes en kies je favoriet! Foto: Unsplash License © BENCE BOROS

Joden in Antwerpen

Wist je dat er in Antwerpen een hele Joodse gemeenschap te vinden is? Gids Etienne weet hier alles van; hij is dertien jaar reisleider geweest van Joodse reizen en kan jullie er dus alles over vertellen. De Joodse Tour in Antwerpen begint bij het Centraal Station. Vervolgens wandelen jullie via de Joodse wijk en de Joodse winkels naar het Diamond-gedeelte. Etienne kent veel interessante feitjes en verhalen en vertelt deze graag. Van de geschiedenis tot aan het hedendaagse leven: na deze tour ben je helemaal op de hoogte van de Joden in Antwerpen.

  • De tour boek je vanaf € 16,18 per persoon.
  • Je doorkruist de stad te voet. Zorg daarom voor stevige schoenen.
  • Etienne spreekt Engels en Nederlands.

Foto 4. Het Centraal Station van Antwerpen is een echte eyecatcher. Foto: Unsplash License © Polly

Bekijk Antwerpen van boven

Bekijk Antwerpen van boven tijdens de 360-graden tour van Etienne. De rondleiding begint bij Museum aan de Stroom. Vanaf de tiende verdieping van dit museum heb je een prachtig uitzicht over de stad. Gids Etienne weet precies wat je allemaal ziet en wijst je de hoogtepunten van de Belgische stad aan. Uitgekeken? Dan lopen jullie samen het eiland rond en krijg je de kans om in een Duits kantoor te kijken dat in de Tweede Wereldoorlog is gebruikt. Ook komen jullie langs de rivier, vanwaar veel mensen vertrokken naar de Verenigde Staten met de Red Star Line. De tour sluit af met een kopje koffie en de laatste verhalen.

  • De tour boek je vanaf € 16,18 per persoon. Kinderen mogen gratis mee.
  • Je doorkruist de stad te voet. Zorg daarom voor stevige schoenen.
  • Toegang tot de musea is niet inbegrepen.
  • Etienne spreekt Engels en Nederlands.

Foto 5. Vanaf de tiende verdieping van het MAS-museum, kijk je zo de stad over. Foto: Unsplash License © Frans Ruiter

Een magische avond

Niet alleen overdag, maar ook in de avonduren is Antwerpen een prachtige stad. Ontdek Antwerpen at night tijdens de A Magical Evening-tour. Wandel langs de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Grote Markt en andere highlights en bewonder deze hoogtepunten zonder de toeristische drukte die er overdag is. De gids wijst je ondertussen op verborgen details en vertelt persoonlijke ervaringen en anekdotes. Zie waar de lokale bevolking de avond spendeert en maak direct plannen voor de rest van je avond. Je persoonlijke gids geeft graag tips waar je na sluitingstijd nog terecht kunt voor een avondje uit in Antwerpen.

  • De tour boek je vanaf € 37,87 per persoon.
  • Je doorkruist de stad te voet. Zorg daarom voor stevige schoenen.
  • Bij de rondleiding zit één lokaal hapje en drankje inbegrepen.
  • Deze tour wordt gegeven door Luis of Jorge. Beschikbare talen zijn Engels, Italiaans en Spaans.

Meer in tours in Antwerpen:

Foto 6. Stedentrip naar Antwerpen? Boek een With Locals-Tour en bekijk de stad vanuit de ogen van een Antwerpenaar. Foto: Unsplash License © Ernest Ojeh

Laatst gewijzigd: 2023-08-10 09:32:35 · Gepubliceerd: 12 augustus 2023 - 774