Heel Nederland danst in Maastricht

Programma van de Nederlandse Dansdagen 2023

Nieuws door
Foto 1. Volg dansworkshops tijdens de Dansdagen. Foto: Ardian Lumi

archief oud artikel 20 september 2023 Cultuur Maastricht, Limburg De jaarlijkse Nederlandse Dansdagen staan weer voor de deur en het complete programma is bekend. Van 29 september tot en met 5 oktober verandert Maastricht in een dansstad vol optredens, workshops en lezingen. Lees mee en ontdek de hoogtepunten van het programma van de Nederlandse Dansdagen 2023.

Programma van de Nederlandse Dansdagen

Ben je een danser, vind je dans gewoon erg leuk of weet je er juist heel weinig van? Voor iedere dansliefhebber, amateur of professional, zijn de Nederlandse Dansdagen een aanrader. De organisatie zet zich met de dagen in voor het erfgoed, de actualiteit en de toekomst van de Nederlandse dans. Leer de grote diversiteit en kwaliteit kennen en bewonder verschillende dansvoorstellingen, ga zelf aan de slag met interactieve workshops of bekijk een dansfilm in het theater.

Check het hele programma van de Nederlandse Dansdagen op deze website.

Spektakelstukken en waargebeurde verhalen

Het programma van de Nederlandse Dansdagen bestaat uit honderden verschillende aspecten, waarin alle verschillende dansstijlen en onderwerpen naar voren komen. Ga bijvoorbeeld naar de voorstelling Lab Transcendance, dat gaat over de relatie tussen dans en AI of stap in het leven van een danseres en ontdek hoe er achter het rode doek met angst en druk wordt omgegaan. Of bezoek het spektakelstuk Meesterwerken waarbij je het Nederlands Dans Theater, Het Nationale Ballet, Introdans, Scapino Ballet Rotterdam én ISH Dance Collective samen op een podium ziet. En er zijn nog veel meer ingrijpende, indrukwekkende en spetterende dansvoorstellingen die echt de moeite waard zijn.

Voetjes van de vloer

Naast het bewonderen van dansstukken, krijg je zelf ook de kans om het podium te betreden tijdens een interactieve workshop. Gooi bijvoorbeeld je heupen los tijdens de salsa-les op 30 september of probeer de Amerikaanse linedance uit op 29 september in de Danstent. Daarnaast zijn er lessen tango, en ook voor senioren en rolstoelgebruikers zijn er speciale workshops. Zo kan iedereen met een geschikte les/workshop meedoen!

Ook dit is er te doen:

  • Bekijk de dansfilm Dans op film: Calendar Girls. Deze gaat over een dansclub van vrouwen boven de 60 jaar. Thema's als zusterschap, liefde, verlies en ouder worden komen aan bod.
  • Sjeng Scheijen presenteert zijn nieuwste boek Gelukskind, dat gaat over het leven van de Nederlandse choreograaf Hans van Manen.
  • Praat mee tijdens het panelgesprek Talking to the dead – wat een archief kan, mag en moet doen, dat gaat over het belang van dans en hoe het gedocumenteerd moet worden.
  • Ga luisteren naar de lezing over VR and the Moving Arts, waarin de waarde van dans en beweging met de wetenschap verbonden kunnen worden.
Foto 2. Er staan verschillende dansvoorstellingen op het programma. Foto: ketan rajput

Laatst gewijzigd: 2023-09-18 12:03:16 · Gepubliceerd: 20 september 2023 - 857

Dit past bij 'Heel Nederland danst in Maastricht'