Spannend, maar niet eng: kindvriendelijk Halloween

Vier Halloween met het hele gezin bij deze parken!

Dagje uit in de herfstvakantie Redactioneel door
Foto 1. Beleef een griezelige dag in Avonturenpark Hellendoorn tijdens Heksendoorn. Foto: Avonturenpark Hellendoorn

archief oud artikel 3 oktober 2023 Toerisme Geen killer clowns en angstaanjagend geschreeuw, maar vrolijke heksen en heel veel pompoenen. Maak van het griezeligste feestje van het jaar een gezellige familiedag bij deze parken. De genoemde Halloween-activiteiten zijn geschikt voor kinderen én hartstikke leuk voor volwassenen. Happy Halloween!

Griezelen met een lach

Sevenum, Limburg - Beleef een gezellige griezeldag bij Attractiepark Toverland tijdens de kindvriendelijke Halloween Days. Verschillende dagen in oktober en november bewonder je zo’n 40.000 pompoenen in bijzondere creaties en zijn er speciale shows en belevingen in het Halloween-thema. Natuurlijk zijn de attracties ook gewoon geopend en kun je genieten van een ritje in de snelle Booster Bike of Troy. De Halloween Days zijn geschikt voor kinderen tot en met twaalf jaar en je mag verkleed komen! Zorg wel dat je om 18:30 uur het park uit bent, want dan komen de griezels van de Halloween Nights uit hun hol.

De Halloween Days zijn op 7 en 8, 14 tot en met 22, 27 tot en met 29 oktober en 4 en 5 november.

Foto 2. Bewonder gigantische creaties van pompoenen. Foto: Toverland

Halloween tussen de dieren

Mierlo, Noord-Brabant - Gezellig griezelen kan ook tussen de dieren van Dierenrijk tijdens BOEH! in de ZOO. Zoek naar vogelverschrikkers, terwijl je meteen allerlei leuke weetjes tegenkomt over de dieren waar ze tussen staan. En kruip door de spannende spooktunnel vlak bij het reptielenrijk. Leer meer over uitgestorven dieren op het kerkhof en ga aan de slag met de activiteiten stempelkaart. Deze kaart schaf je aan voor € 7,50 en hiermee mag je een dierenmasker versieren, een glittertattoo laten zetten en je eigen pompoen snijden. Leuk! De activiteiten zijn op woensdag, zaterdag en zondag en in de herfstvakantie iedere dag.

BOEH! in de ZOO bezoek je van 30 september tot en met 29 oktober.

Foto 3. Snij je eigen pompoen bij Boeh! in de ZOO. Foto: Dierenrijk

Spooky, spooky

Biddinghuizen, Flevoland - Walibi Holland was het eerste attractiepark in Nederland dat aan Halloween deed. De Fright Nights zijn enorm berucht in ons landje en gelukkig is er dit jaar wederom een toegankelijke kinderversie: Spooky Days! Dit is een spannende Hallowoon-beleving voor de durfallen van zes tot twaalf jaar. Kleed je in je mooiste verkleedkleren en ontmoet Daysee en haar monsterkist. Alleen mist de code van de kist. Help jij Daysee met zoeken? Ook kun je je laten schminken en ontmoet je freaks in Camp of Curiosities, het circusgebied waar de vrienden van Daysee wonen. Of breng een bezoekje aan één van de vijf griezelzones. Tip: in het achtbanenpark lopen tijdens de Spooky Days verschillende griezelige wezens rond. Geen fan? Haal dan bij de kassa een anti-monster button en de monsters laten je zeker weten met rust!

Halloween Spooky Days vindt plaats op 7, 8 en 14 t/m 29 oktober van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Vrolijke heksen gespot!

Hellendoorn, Overijssel - Ook is het kindvriendelijk griezelen geblazen in Avonturenpark Hellendoorn. Tijdens Heksendoorn geniet je van een prachtig versierd park, speciale shows en een spannend spookhuis… Stap bijvoorbeeld binnen bij Odelia’s Toverschool waar je een heus heksendiploma kunt verdienen door opdrachten voor de vriendelijke heks Odelia uit te voeren. Durf je wel een stapje enger te gaan? Waag je dan in het Horror Hotel. Dit verlaten hotel bevindt zich diep onder de grond en sommige mensen beweren dat je er nog steeds mag overnachten. Durf jij een kamer te reserveren? Het Horror Hotel is geschikt vanaf negen jaar en er wordt een toeslag van € 4,- per persoon gevraagd.

Heksendoorn bezoek je van 7 oktober tot en met 4 november.

Foto 4. Aan de slag in Odelia's Toverschool. Foto: Avonturenpark Hellendoorn

All-in griezelen

Hengelo, Overijssel - Ga griezelen bij Attractiepark de Waarbeek. Geniet van een herfstig en griezelig versierd park en ontmoet vriendelijke heksen en griezels. Ga aan de slag met het uithollen van pompoenen en laat je schminken. Ook is er een griezeldoolhof en je kunt toffe prijzen winnen bij de griezelbingo. Natuurlijk zijn de attracties gewoon open zoals de nostalgische zweefmolen en het reuzenrad. En al het eten en drinken is all-in, dat is nog eens leuk!

De Happy Halloween-dagen zijn op 14, 21, 25 en 28 oktober.

Ook leuk:

Foto 5. Speur en speel tijdens Boeh! in de ZOO in Dierenrijk. Foto: Dierenrijk

Laatst gewijzigd: 2023-10-27 10:39:18 · Gepubliceerd: 3 oktober 2023 - 1162