1

Dit is er te doen in Flevoland met kinderen

Op stap met de kids naar deze tien leuke uitjes

Dagje Flevoland door
Foto 1. Alle piraten verzamelen! Kinderen vermaken zich uren bij Batavialand. Foto: Batavialand

20 oktober 2023 bijgewerkt: 27 oktober 2023 Toerisme Het is misschien niet de eerste provincie die je te binnen schiet als je op zoek bent naar een leuk dagje uit, maar het is zeker een aanrader: Flevoland! In deze kleinste én jongste provincie van Nederland vind je vrolijke dierenparken, interessante musea en nog veel meer. Dit zijn de tien leukste uitstapjes voor kinderen in Flevoland.

Museum Schokland

Schokland - Ontdek het indrukwekkende verhaal van het mysterieuze eiland Schokland bij Museum Schokland. Voor 1942 was Schokland een eigenaardig eiland in de Zuiderzee, waar de Schokkerbevolking woonde. Een volk met een heel eigen cultuur, die verloren ging toen het eiland door overstromingen niet meer bewoonbaar was. De zeebodem werd polder en het eiland kwam droog te liggen. Tijdens je tocht door het museum ervaar je hoe de bevolking van het eiland eeuwenlang strijd voerde tegen het water.

Foto 2. Speel in de interactieve zandbak. Foto: Museum Schokland

Junglepark Orchideeën Hoeve

Luttelgeest - Stap in een betoverende wereld vol tropische bloemen en exotische dieren bij de Orchideeën Hoeve. Reis van werelddeel naar werelddeel via een gammele touwbrug, spannende grot of geheime paadjes terwijl de aapjes rond je heen slingeren. Neem ook zeker een kijkje bij de bijzondere bloementuin: deze hangt boven de grond! Eén ding is zeker: het wordt een leuk avontuur.

Foto 3. Volg spannende paadjes door de jungle. Foto: Orchideeën Hoeve

Batavialand

Lelystad - Alle hens aan dek bij Batavialand! Op deze prachtige locatie vind je een museum, een scheepswerf en het heuse VOC-schip De Batavia. Ontdek de rijke geschiedenis van het Zuiderzeegebied, zie hoe oude ambachten tot leven komen op de werf, en stap aan boord van het imposante schip. Batavialand's werf bruist van activiteit, waar de oude ambachten tot leven komen. Maak je eigen spijker in de Smederij, ontdek in de Beeldsnijderij hoe ambacht een kunst wordt, en sla je eigen touw in de Tuigerij. Er is genoeg te beleven!

Foto 4. Aan boord van VOC-schip De Batavia! Foto: Batavialand

Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en Speelpark

Zeewolde - Stap middenin een sprookje tijdens je bezoek aan Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en Speelpark. Smul van een heerlijke pannenkoek terwijl er van alles om je heen gebeurt. In de ene zaal hangt alles op zijn kop en trilt de vloer, en in de andere zaal bewegen de tafels! Behalve eten kun je heel veel spelen en ontdekken bij Hans & Grietje. In de Grote Snoeptoren vind je zelfs een snoepwinkel, en je kunt via de Heksentunnels het terras bereiken. Er zijn allerlei geheime trappen die leiden naar een grote heksenketel en verschillende glijbanen. Via een van die indoor glijbanen kom je in een speelkelder uit. Hier zijn allerlei spelletjes en klimtoestellen voor kinderen.

Foto 5. Smul van lekkere pannenkoeken. Foto: Esther Mulder Fotografie

Luchtvaartmuseum Aviodrome

Lelystad - Voor een dagje in de wolken, zit je goed bij Luchtvaartmuseum Aviodrome op Luchthaven Lelystad. In dit museum vind je meer dan honderd vliegtuigen! En je mag ook zelf aan de slag. Haal bijvoorbeeld je eigen Aviodrome-vliegbrevet, of doe mee aan de piloten- en stewardessenopleiding. Uiteraard mag je ook binnen in een vliegtuig kijken. Stap in een vluchtsimulator, bekijk een 4D-film, en bezoek de radiokamer. Voor de kinderen is er ook nog een leuke speeltuin, helemaal in het thema van vliegtuigen.

Foto 6. Volg een opleiding tot piloot of stewardess! Foto: Aviodrome

Kok Experience

Lelystad - Bij Kok Experience in Lelystad beleef je een gezellig dagje uit met verschillende activiteiten. Ga de strijd aan in de lasergame-arena, ontdek de wonderlijke wereld van VR, en speel uren in het indoor speelparadijs. Houd je van een uitdaging? Laat je dan opsluiten in de escaperoom en zoek naar de uitgang. Er is ook een escaperoom speciaal voor kinderen! Na al die actieve uitjes kun je heerlijk relaxen en napraten in het restaurant. Oh ja, er is ook nog een bioscoop!

Almere Jungle

Almere - Dagje doorbrengen in de jungle? Daar hoef je niet voor naar het buitenland! In Almere vind je een heuse jungle: Almere Jungle. Ontmoet honderden exotische dieren terwijl je van werelddeel naar werelddeel reist. Een groot gedeelte van de dieren – maar liefst negentig procent – is vroeger gedumpt of afgestaan. Almere Jungle heeft ze opgevangen, verzorgd, en ze een nieuwe start gegeven. Neem ook zeker een kijkje in de botanische tuin van het junglepark. Hier kom je prachtige tropische planten tegen zoals de Reuzenwaterlelie. En na afloop kunnen de kinderen even uitrazen in de nieuwe speeltuin!

Foto 7. Durf jij zo dichtbij slangen te komen? Foto: Almere Jungle © Mike van Mourik

Walibi Holland

Biddinghuizen - Voor de echte durfallen onder ons is een dagje Walibi Holland een aanrader. Verleg je grenzen terwijl je van de ene achtbaan naar de andere gaat. Je zult je in ieder geval geen minuut vervelen: voel je hartslag stijgen tijdens de lancering in de achtbaan Xpress of gil het uit als je door de intense bochten van Lost Gravity gaat. Durf jij in de Goliath, de snelste, hoogste en langste achtbaan van de Benelux? In de Condor race je door bochten en loopings, en hangen je benen los in de lucht. Voor kinderen zijn er kleinere achtbanen, botsauto's en diverse andere leuke waterattracties.

Foto 8. Durf jij in al die snelle achtbanen? Foto: Walibi

Aqua Mundo

Zeewolde - Beleef een spetterende dag uit in zwemparadijs Aqua Mundo, dat onderdeel is van Center Parcs De Eemhof. Met diverse glijbanen, de wildwaterbaan en het grote golfslagbad vliegt de dag zo voorbij. Roetsj in een band van de Turbo Twister of ga met het hele gezin tegelijk van de familieglijbaan. Overwin de snelstromende wildwaterbaan en kom daarna heerlijk tot rust in het bubbelbad. Ook zijn er toffe glijbanen zoals de Duo Racer, waarbij je de strijd aangaat om de snelste tijd, of de interactieve glijbaan waarbij je je eigen thema kan kiezen.

Neem een kijkje in Aqua Mundo:

Kartcentrum Lelystad

Lelystad - Met kinderen vanaf zeven jaar (minimaal 1.55 meter) kun je terecht op de outdoor kartbaan van Kartcentrum Lelystad. Ervaar het ultieme racegevoel als je door de bochten van het snelle kartcircuit scheurt. Wie haalt als eerste de finish? Er zijn speciale kinder- en volwassenkarts, maar je kunt ook samen in de Duo-kart. Iedereen klaar? Racen maar!

Nog meer kindvriendelijke uitjes in Flevoland:

Foto 9. Ontmoet prachtige vogels en betoverende bloemen in de Orchideeën Hoeve. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2023-10-27 10:30:49 · Gepubliceerd: 20 oktober 2023 - 891