1

Duik de bioscoop in tijdens Cinekid Festival 2023

Bezoek 's werelds grootste filmfestival voor kinderen

Cinekid Festival 2023 Nieuws door
Foto 1. CineKid is het grootste kinderfilmfestival ter wereld. Foto: CineKid Festival © Max Kneefel

archief oud artikel 11 oktober 2023 Toerisme Amsterdam-Noord, Noord-Holland Filmpje pakken met de kinderen? In de herfstvakantie vind je in Amsterdam Noord (en op ruim dertig andere locaties in Nederland) CineKid Festival, het grootste kinderfilmfestival ter wereld! Bezoek premières, volg masterclasses, ontdek de nieuwste technieken in het MediaLab en doe mee aan sportieve en creatieve activiteiten.

Is dit echt?

Het thema van de 2023-editie is ‘Is dit echt?’ en zoomt in op de groeiende invloed van AI. Tijdens het festival leren kinderen hoe ze AI op een goede manier kunnen gebruiken, maar ook wat voor risico's het met zich meebrengt. Kids kunnen zelf aan de slag met het experimenteren van fake nieuws en deepfake video’s. In het MediaLab, dat je vindt in Pathé Amsterdam Noord, zijn interactieve kunstinstallaties te vinden en kun je deelnemen aan workshops over het gebruik van AI. Ook krijg je de kans om in een virtuele wereld te stappen met een VR-bril en pak je de primeur door de allernieuwste games te spelen. Het MediaLab is geopend van 21 tot 27 oktober.

Foto 2. Is dit echt? Dit jaar zoomt Cinekid in op de invloed van AI. Foto: Studio Biarritz
Bekijk het complete programma van Cinekid Festival 2023. Het festival is van 21 tot en met 27 oktober 2023.

Bijzondere premières

Cinekid Festival opent dit jaar met een bijzondere wereldpremière: Jippie No More, wat gaat over het verhaal van de 16-jarige Jaap Peter. Zijn zus gaat trouwen en het hele gezin gaat hier anders mee om. De film gaat over liefde, familie en verbintenis. En er zijn meer premières! Bekijk de serie Wilde buren, waar Gabriël Martina, of Wildebras, het opneemt voor de dieren in een (te?) vol Nederland. Of bekijk de serie over beste vrienden Saïd en Anna, die hun eigen problemen op een creatieve wijze weten op te lossen. De speelfilm Zeevonk gaat over de elfjarige Lena die haar vader verliest en haar fantasie gebruikt om hier mee om te gaan. In totaal zijn er tijdens Cinekid Festival 2023 30 speelfilms en 87 korte films te zien uit 37 verschillende landen.

Foto 3. Bekijk de wereldpremiere Jippie No More. Foto: Cinekid Festival 2023

Disney bestaat 100 jaar

Het hoogtepunt van Cinekid Festival is de viering van 100 jaar Disney op 26 oktober. Animation Art Director Deanna Marsigliese van Pixar Animation Studios is als eregast aanwezig tijdens het festival. Ze bedacht onder andere de film Toy Story 4 en Incredibles 2. Grijp je kans om de masterclass te volgen waarin ze haar kennis en kunde deelt. Ook zijn er enkele Disney Shorts te zien.

Foto 4. Stap in de wonderlijke wereld van VR. Foto: CineKid Festival © Max Kneefel

Laatst gewijzigd: 2023-09-29 15:00:47 · Gepubliceerd: 11 oktober 2023 - 892