1

Ontdek de Veluwe: eropuit met het hele gezin

Leuke dagjes uit en vakantieparken voor de hele familie

Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Eropuit op de Veluwe. Foto: Jurjen Drenth

archief oud artikel Toerisme Apeldoorn, Gelderland Op de Veluwe vind je natuurlijk prachtige natuurgebieden om te verkennen, maar er is meer te doen in deze veelzijdige regio! Wil je een dagje uit met de kinderen op de Veluwe of zoek je een fijn park om vakantie te vieren? We hebben een paar leuke uitjes en vakantieparken voor het hele gezin op een rijtje gezet. Dus je hoeft alleen nog maar te kiezen!

Dagje uit tussen de apen

Apeldoorn Net als op de Veluwe is het in Apenheul mooi en groen, maar hier kom je, in plaats van zwijnen en herten, heel veel aapjes tegen! De helft van de 300 apen in het park loopt zelfs los tussen de bezoekers, dus je kunt ze van heel dichtbij bewonderen. Lukt het om alle 35 soorten te spotten die op de speurkaart staan? Ga op bezoek bij de gorilla’s en zie hoe gorillajong Kiango gekke capriolen uithaalt. De doodshoofdaapjes die vol energie rondrennen zijn niet te missen. Tijdens de voederpresentaties vertellen de verzorgers meer over de verschillende apen en in de speeltuin kunnen kinderen zelf ook lekker klimmen en klauteren. Leuk: in het nieuwe gebied van Apenheul wonen sinds kort twee nieuwe apensoorten! Ontmoet de Noordelijke talapoins en West-Afrikaanse franjeapen; deze apen lopen ook los! En tijdens Expeditie Na-aap in de herfstvakantie zijn er extra leuke activiteiten voor kinderen.

Let op: je kunt Apenheul dit jaar nog bezoeken tot en met 5 november 2023.

Foto 2. Spot alle aapjes in Apenheul. De doodshoofdaapjes kun je haast niet missen! Foto: Apenheul
Zin in een dagje, weekend of week op de Veluwe? Hier vind je nog meer leuke herfstuitjes op de Veluwe.

Ga mee op wereldreis!

Arnhem In Burgers' Zoo vergeet je haast dat je op de Veluwe bent! Reis van de Bush naar de Desert en van de Ocean naar Savanne. En weet je de kleine zeekoe te vinden in de Mangrove? In dit uitgestrekte dierenpark ga je van het ene naar het andere werelddeel en spot je onderweg heel veel verschillende diersoorten in hun mooie grote verblijven. Een heel avontuur! Van de herfstvakantie tot en met de kerstvakantie is er nog veel meer te zien, want dan vind je door het hele park verspreid tientallen diersoorten uit de IJstijd op ware grootte. Sta oog in oog met een gigantische wolharige mammoet en zie hoe klein de dwergolifant is. Snowy de poolvos neemt kinderen mee op een educatieve audiotour langs alle dieren, die stuk voor stuk een eigen verhaal hebben. Luister maar eens goed en leer meer over de IJstijd!

Foto 3. In de Ocean van Burgers' Zoo vind je het grootste levende koraalrif van Europa. Foto: Burgers' Zoo

Aan de slag in De Spelerij - De Uitvinderij

Dieren Je kijkt je ogen uit in De Spelerij - De Uitvinderij! Dit wonderlijke speelpark in Dieren staat vol bijzondere speelobjecten die je zelf in beweging zet. Stapel kratten op elkaar met een hijskraan of trap de pedalen rond om ballen door een parcours te leiden. Samen spelen is hier het allerleukst! En dan is er ook nog De Uitvinderij, waar kinderen ontdekken hoe leuk het is om zelf iets te maken. Creëer een kunstwerk in de verfspattermachine, maak een bootje van piepschuim of zaag een dier uit hout. Vanaf 10 jaar mogen kinderen ook met metaal aan de slag op de speciale metaalafdeling. Gaaf toch? Knutsel erop los en neem de mooiste kunstwerken mee naar huis.

Foto 4. Laat je fantasie de vrije loop met de wonderlijke speeltoestellen van De Spelerij. Foto: De Spelerij - De Uitvinderij

Blijf slapen bij TopParken Resort Veluwe

Garderen De Veluwe is een fantastische regio om vakantie te vieren, daar kom je wel achter op TopParken Resort Veluwe. Dit vakantiepark ligt midden in de bossen en is een echt familiepark voor alle leeftijden. Er is van alles te doen en te beleven! Spring in het binnen- of het buitenzwembad en ontdek het naastgelegen klimbos. De kinderen vermaken zich in elk seizoen, want er is ook een gezellig speelzolder en een bowlingbaan. Daarnaast is er in de omgeving nog van alles te ontdekken. Vanaf het park loop je zo het Speulderbos in en kun je verschillende wandelroutes volgen door dit bos van de dansende bomen. Een dagje eropuit in de buurt van het park? Goed idee, want als gast van Resort Veluwe krijg je korting op verschillende uitjes. Kies een luxe vakantiewoning, eventueel met privé wellness, en de vakantie op de Veluwe kan beginnen!

Foto 5. Kies een mooi vakantiehuisje in het groen op familiepark Resort Veluwe. Foto: TopParken Resort Veluwe

Glamping in het groen

Velp Comfortabel overnachten midden in het bos? Dan zit je goed bij Buitenplaats Beekhuizen. Dit kleinschalige vakantiepark zit op een unieke locatie midden het groen van Nationaal Park Veluwezoom. Je hebt keuze uit verschillende accommodaties, van klein tot groot en van comfortabel tot luxe. Kies voor een Lodgetent met een hottub of reserveer een hottub op het park en geniet ontspannen van het prachtige uitzicht. Voor kinderen is Buitenplaats Beekhuizen een heerlijke plek om buiten te spelen. Er is een kabelbaan, een waterpomp om lekker mee te kliederen en een blotevoetenpad. Ontspan, terwijl de kinderen spelen, met een kopje koffie op de veranda of op het terras van restaurant WOODZ. En wil je er toch even op uit? In de buurt van Buitenplaats Beekhuizen vind je onder meer Burgers' Zoo, Kasteel Rosendael en het Nederlands Openluchtmuseum.

Foto 6. Op het kleinschalige vakantiepark Buitenplaats Beekhuizen verblijf je midden in de natuur. Foto: Buitenplaats Beekhuizen

Camping De Midden Veluwe

Harskamp Vlakbij het Nationale Park De Hoge Veluwe vind je een prachtige uitvalsbasis voor een (mini)vakantie op de Veluwe: Camping De Midden Veluwe. Neem een eigen camper, caravan of tent mee of kies een gezellige glamping lodge. In deze knusse lodges geniet je van comfort, maar ook van dat echte kampeergevoel in de buitenlucht. En is het 's avonds een beetje fris? Stook dan de pelletkachel op om lekker warm bij te zitten. Tip: de Mouflonlodge heeft zelfs een glijbaan in de tent, super leuk voor de kinderen! De camping heeft onder meer een overdekte speeltuin en een gave kidsclub. Dat wordt vast een geslaagde gezinsvakantie!

De camping is voor dit seizoen gesloten en opent 1 april 2024 weer de deuren. Boek alvast je vakantie naar de Veluwe voor volgend jaar.

Foto 7. Vier vakantie in een gezellige lodge op Camping De Midden Veluwe. Foto: Camping De Midden Veluwe
Zin in een dagje, weekend of week op de Veluwe? Hier vind je nog meer leuke herfstuitjes op de Veluwe.
Foto 8. Ontdek de veelzijdige Veluwe met het hele gezin. Foto: Jurjen Drenth

Laatst gewijzigd: 2024-02-20 15:54:01 · Gepubliceerd: 10 oktober 2023 - 2206

Dit past bij 'Ontdek de Veluwe: eropuit met het hele gezin'