Spetterende festivals in Den Haag

Voor het programma en de toegangsprijzen (voor elk van de festivals gelden er andere prijzen) |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Den Haag: Zuiderpark Blues- Pop- en Jazzfestival 27, 28 en 29 augustus 2004

3 augustus 2004 Den Haag Eind augustus is het weer zover; de open lucht festivals in Den Haag barsten los! Vanaf vrijdag de 27e tot en met zondag 29 augustus zijn er drie verschillende festivals georganiseerd in het Zuiderpark in Den Haag. Net als vorig jaar belooft het ook dit jaar een gezellig driedaags evenement te worden. Te beginnen met een Blues-festival op vrijdag, een Popfestival op zaterdag en met een spetterend en natuurlijk vooral muzikaal Jazz-festival op zondag.

Blues-festival

Op vrijdag 27 augustus kun je, na een warming up van Leo and Friends, genieten van Cuby and the Blizzards. Bestaande uit vier zeer professionele muzikanten die ‘in nieuwe nummers het gevoel van deze tijd vertolkt’. Volgens velen wordt een optreden van Cuby and the Blizzards als een muzikale kaleidoscoop gezien. Zowel oude als nieuwe nummers passeren de revue. Het Bluesfestival wordt afgesloten met een optreden van Jan Akkerman.

Pop-festival

De 28e augustus kan er volop genoten worden van Xander de Buisonjé die medewerking krijgt van Maud. Die we natuurlijk allemaal kennen als een succesvolle tweede plaats bij Idols 2004. De Clarks openen het festival met topnummers uit de 60er en 70er jaren. Als afsluiting kan er genoten worden van Rob de Nijs.

Zondag komen er veel bekende namen uit de Jazz-wereld op het podium. Waaronder o.a. Frits Landesbergen, Edwin Rutten, Laura Fygi, Dim Kesber en Mrs. Einstein. Het 50-jarig jubileum concert van Cees Slinger volgt daarop.Het pianospel van Cees Slinger, waarmee hij zijn trio aanvoert, is een opmerkelijke weergave van de jarenlange ervaring van de begeleiding van bekende jazz-artiesten en groepen. De zondag wordt afgesloten met een dansavond met o.a. Huub Janssen en Joke Bruijs Nieuwsgierig?? Net als in 2003 beloven de festivals ook dit jaar een grandioos succes te worden. Als voorproefje kun je een kijkje nemen in het fotoboek. Hier staat een selectie van de tientallen foto’s van vorig jaar met de verschillende bands en de enthousiaste bezoekers.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2004-08-03 22:39:28 - 1348