Volop herfstvakantie-activiteiten bij Beeld & Geluid

Er is van alles te doen in het vernieuwde Mediamuseum

Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Doe mee met alle toffe activiteiten in de herfstvakantie. Foto: Beeld & Geluid © Jorrit Lousberg

archief oud artikel 16 oktober 2023 Cultuur Hilversum, Noord-Holland Duik tijdens de herfstvakantie in de intrigerende wereld van televisie, radio, gaming en social media in het interactieve en vernieuwde Mediamuseum van Beeld & Geluid. In het epicentrum van de Nederlandse mediawereld, het Media Park in Hilversum, kom je erachter hoe de media invloed heeft op jou, maar ook hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op de media.

Op ontdekkingstocht door het medialandschap

Je kunt er niet omheen in het dagelijks leven: media zijn overal. Het medialandschap is constant in beweging en is het blijft ook al lang niet meer bij alleen passief kijken en luisteren. We slingeren zelf aan de lopende band foto's en video's de wereld in via platforms als Instagram, TikTok en YouTube. En speel je weleens een videogame? Ontdek in het compleet vernieuwde Mediamuseum van Beeld & Geluid in vijf zones wat de media met je doet. Word in korte tijd eindredacteur en presenator van het Journaal, influencer én game-ontwikkelaar! Ondertussen past het museum zich aan jou aan, aan de hand van je eigen mediaprofiel. En natuurlijk vind je in het Mediamuseum ook heel veel bijzondere objecten, zoals iconische tv-kostuums van vroeger. Op de vijfde verdieping werp je alvast een blik in de toekomst. Zie hoe echt een deep fake kan zijn en stap in een holografische wereld.

Foto 2. Speel oude en nieuwe racegames in het Mediamuseum. Foto: Beeld & Geluid © Jorrit Lousberg

Extra activiteiten in de herfstvakantie

En tijdens de herfstvakantie, van 14 tot en met 29 oktober, zijn er heel veel extra activiteiten! Wat dacht je bijvoorbeeld van het interactieve familiespel Nova & De Herinneringenmachine. Nova woont in de toekomst, maar alle herinneringen aan onze tijd zijn verdwenen. Help haar om ze terug te vinden. Toch best handig, zo'n media-archief! Kom je op vrijdag 27 oktober naar het Mediamuseum, dan zie je de Super Smartphone Goochelshow door goochelaar Lars van Tuijl (toeslag: €7,50 bovenop entree). Kinderen verbazen zich over de trucs én leren om te gaan met hun mobiele telefoon. Houd je van games? Sla dan ook de tentoonstelling 30 jaar Power Unlimited (het bekende gamemagazine) niet over. Je duikt hier in de Nederlandse gamehistorie, maar je kunt natuurlijk ook zelf een spelletje spelen.

Foto 3. Help Nova om alle herinneringen terug te vinden. Foto: Beeld & Geluid

Volg een rondleiding door het depot

Wil je nóg meer informatie over de Nederlandse media? Boek dan een rondleiding door Beeld & Geluid met gids. Zo kun je doordeweeks een interessante tour volgen door het ondergrondse depot. Oud-omroepmedewerkers delen hun eigen herinneringen met je en laten je unieke opgeslagen objecten zien. Grote kans dat je ze herkent van tv! Alle rondleiders hebben een eigen pronkstuk, waar ze een bijzonder persoonlijk verhaal bij vertellen. Wil je deelnemen aan een rondleiding? Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus van tevoren reserveren is aanbevolen. Je betaalt €2,50 bovenop je entreeticket voor het Mediamuseum. De rondleidingen worden tot en met 15 december, van maandag tot en met vrijdag, vier keer per dag gegeven.

Foto 4. Doe mee met alle interactieve activiteiten bij Beeld en Geluid. Foto: Beeld & Geluid © Jorrit Lousberg

Laatst gewijzigd: 2024-03-26 17:43:37 · Gepubliceerd: 16 oktober 2023 - 1156

Dit past bij 'Volop herfstvakantie-activiteiten bij Beeld & Geluid'