1

Nieuw: onderwaterwereld in Pantropica

Bewonder 3000 tropische vissen in een gigantisch aquarium

Duizenden betoverende bloemen in Pantropica Nieuws door
Foto 1. In de Pankong River zwemt ook de zoetwaterhaai. Foto: Pantropica

17 oktober 2023 bijgewerkt: 12 februari 2024 Toerisme Luttelgeest, Flevoland Het tropische paradijsje van de Pantropica is weer een stukje groter! Vanaf 13 oktober is iedereen van harte welkom in het gloednieuwe waterwerelddeel Pankong River. Hier kijk je door twee panoramaramen in een gigantische aquarium waar wel 3000 tropische vissen rondzwemmen. Tip: verken dit nieuwe gebied in de herfstvakantie en geniet van een Caribisch nazomerfeestje!

Nieuw: Pankong River

In het bassin van de Pankong River stroomt wel 300.000 liter water rond, wat met 26 tot 28 graden lekker warm is voor de tropische vissen. Zie ze voorbij zwemmen bij de grote panorama-ramen van het aquarium en spot vissen in de mooiste kleuren. In grote scholen komen de malawicichliden langs, prachtige felblauwe visjes die van nature alleen in het Malawimeer voorkomen. De zilveren Arowana, een mooi glanzend visje met een nors gezicht, zwemt in paren. Een boeiend schouwspel al die verschillende soorten!

Spot de zoetwaterhaai

Tussen al die mooie gekleurde vissen zwemmen drie bijzondere bewoners rond: de Pangasius sanitwongsei’s. "Dankzij hun imposante uiterlijk worden ze ook wel zoetwaterhaaien genoemd en zijn ze de opvallendste bewoners van Pankong River”, vertelt mede-eigenaar Thomas Maarssen van Pantropica. Deze mini-haai is misschien niet zo indrukwekkend als een echte haai, hij is wel degelijk gevaarlijk. Vijanden gaat hij te lijf met een harde stekel in zijn rug- en borstvin. Hij kan een vijand zo doorboren en met de stekel gif naar binnen spuiten. Maar voor zijn dagelijkse maaltje kleine visjes, kreeftjes, krabben, garnalen en insecten heeft hij dit wapen niet nodig. Meer leren over de vissen in de Pankong River? In de herfstvakantie deelt de dierverzorger elke dag om 12:30 allerlei weetjes.

Foto 2. Zomerse vibes in Pantropica. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 3. Geniet van de warmte in de jungle. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 4. Spot de zoetwaterhaai in de gloednieuwe Pankong River. Foto: Pantropica

Laatst gewijzigd: 2024-02-12 12:05:30 · Gepubliceerd: 17 oktober 2023 - 4419