1

Bezoek eens een circus met Kerst

Vier de feestdagen tussen de acrobaten, jongleurs en clowns

Redactioneel door
Foto 1. De jongleur doet zijn act in Kerstcircus Enschede. Foto: Kerstcircussen.nl

archief oud artikel 5 december 2023 Cultuur Landelijk Hooggeëerd publiek! Kerst is de tijd van de kerstmarkten, kerstbomen en kerstdiners. Maar wist je dat het rond de feestdagen ook barst van de kerstcircussen? Komt dat zien!

Kerstcircus Ahoy: grootste en oudste van Nederland

Rotterdam, Zuid-Holland - Het grootste en oudste kerstcircus van allemaal is Kerstcircus Ahoy. Al voor de 51ste keer komen de beste circusartiesten ter wereld naar de Maasstad om je kippenvel te bezorgen met hun spectaculaire en soms bloedstollende acts. Verwacht typische circusartiesten zoals acrobaten aan de trapeze en een klungelige clown, maar laat je ook verrassen door waaghalzen op de fiets en een spectaculaire hondenshow. Extra bijzonder: de optredens worden begeleid door een live orkest. Zit je planning toch al vol met familiebezoeken? Geen zorgen. Van 25 december tot en met 31 december zijn er twee voorstellingen per dag, om 11:30 uur en 15:30 uur.

Tekst gaat verder onder de video.

Prijswinnende acts bij Wereldkerstcircus in Carré

Amsterdam, Noord-Holland - Het Wereldkerstcircus trekt jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. En dat is niet voor niks, want prijswinnende acts worden tijdens deze bizarre show samengevoegd tot een grote circusvoorstelling. Wat dacht je bijvoorbeeld van The Flying Caballero's die voor het eerst in 250 jaar weer meerdere viervoudige salto's weten te maken in één trapeze act? En ook Bello Nock, uitgeroepen tot beste clowns ter wereld, is van de partij! Maar dat is nog niet alles, want ook een bekroond paardennummer en een bijzondere ode aan Mondriaan. Het Wereldkerstcircus is te zien van 20 december tot en met 7 januari.

Tekst gaat verder onder de video.

Wintercircus Pallasso: show voor de hele familie

Den Bosch, Noord-Brabant - Ook in de piste van Wintercircus Pallasso in Den Bosch beleef je weer een bijzondere show. Een bont gezelschap van internationale circusartiesten neemt je van 15 december tot en met 1 januari, op de parkeerplaats van Sportiom, mee in een betoverende show voor de hele familie (twee shows per dag). Houd je adem in wanneer de Spaanse Julio & Carmen op een koord in de nok van de circustent balanceren. En kijk met open mond naar de trapeze-act van het Oekraïense Duo One. Even later scheren er papegaaien over het publiek, zie je hoe het Ecuadoraanse Duo Sanchez hun leven waagt in het Wheel of Death en trekt de Mexicaanse Leo Cristiani een auto voort met zijn tanden.

Hans Klok in Kerstcircus Enschede

Enschede, Overijssel - Simsalabim! Dit jaar zie je tijdens het Kerstcircus Enschede de bekendste illusionist van ons land: de one and only Hans Klok. Deze beroemde goochelaar deluxe zet in een reeks spectaculaire én humoristische shows jong en oud constant op het verkeerde been. En samen met sidekick Kevin Gorczynski, is ook de lach nooit ver weg. Maar behalve de absolute publiekstrekker spot je in de piste ook jongleur Rafael Gil, Lajos Nagy met zijn bordenact, een romantische acrobatiekact, koorddanser Yosvany, Agelika Varga met haar zweepact en zeven onverschrokken motorrijders in een grote stalen bal. Bezoek Kerstcircus Enschede van 24 december tot en met 7 januari in het Volkspark.

Foto 2. Hans Klok is de hoofdact van Kerstcircus Enschede. Foto: Nederlands Persfotobureau

Kerstcircus Nijmegen: magische kerstdroom

Nijmegen, Gelderland - Het Nijmeegse Goffertpark verandert van 22 december tot en met 7 januari in een ware 'Kerstdroom' tijdens Kerstcircus Nijmegen van de familie Freiwald. Behalve een grote en lekker verwarmde circustent vol lichtjes, zie je ook een gloednieuwe voorstelling. Een slangenvrouw, jongleur Joachim Freiwald met zijn vuurfakkels, een evenwichtskunstenaar, Monika Freiwald met haar paarden en natuurlijk de humoristische clown Jeffry Freiwald, ze komen allemaal voorbij. Zin in een heerlijke winterse versnapering? Dan is in de foyertent een suikerspin, popcorn en natuurlijk glühwein en chocolademelk verkrijgbaar.

Meer kerstcircussen

Foto 3. Acrobatiek tijdens Kerstcircus Enschede. Foto: Kerstcircussen.nl

Laatst gewijzigd: 2023-12-21 11:40:30 · Gepubliceerd: 5 december 2023 - 1776