1

Top 25 dagjes uit van 2023

Waar gingen we met zijn allen naar toe in 2023?

Nieuws door
Foto 1. In de Orchideeën Hoeve is het altijd zomer. Foto: DagjeWeg.NL

archief oud artikel 30 december 2023 Toerisme Landelijk Het voorjaar van 2023 bracht ons zon en heerlijke dagjes uit in de buitenlucht, maar in de zomervakantie waren de indoor uitjes het populairst. Welke dagjes uit dit jaar het meest bezocht werden? Dit waren de populairste dagjes uit van 2023 op DagjeWeg.NL!

Op de derde plek in onze Top 25 staat een supersnelle stijger, vorig jaar op nummer 14: de Motion Imagination Experience. In deze verbeeldingswereld van licht en geluid speel je zelf de hoofdrol. Overal om je heen zie je prachtige projecties, lichteffecten en hypermoderne digitale kunstwerken die steeds weer een andere wereld om je heen vormen. Op nummer twee staat het immer populaire CORPUS, waar je een reis door het menselijk lichaam maakt en alles leert over de werking van je eigen lijf. Super leerzaam voor alle leeftijden! Maar de onbetwiste nummer 1 van dit jaar is de Orchideeën Hoeve! De nieuwe nummer 1 wist dit jaar de meeste bezoekers op DagjeWeg.NL te trekken. Kwam het door de opening van een nieuw gebied met een groot aquarium, de druilerige zomervakantie of de mooie evenementen? In dit prachtige junglepark beleef je elke dag een zomerdag! Via spannende junglepaadjes reis je hier van werelddeel naar werelddeel, vol bloemen en vrij levende dieren.

Benieuwd naar de complete Top 25 van 2023? Bekijk ze allemaal en doe inspiratie op voor een leuke dagje uit in het nieuwe jaar!

Foto 2. Maak een boeiende reis door het menselijk lichaam en leer alles over de werking van je eigen lijf. Foto: CORPUS

  1. Orchideeën Hoeve

    Ga op wereldreis door de Orchideeën Hoeve! Dwaal door een prachtige jungle met overal bloemen zover je kunt kijken. Fladder door de Vlindertuin en geef de lori's te eten.

    Bezoek Junglepark Orchideeën Hoeve

  2. CORPUS

    Eng of juist interessant? Maak een reis door het menselijk lichaam in CORPUS, een complex en verbazingwekkend mooi 'bouwwerk'. Adem mee in de longen, spring op de tong, loop door het oor en kijk rond in de hersenen.

    Reis door het menselijk lichaam bij CORPUS

  3. Motion Imagination Experience

    Welkom in een verbeeldingswereld van licht, geluid en interactie bij Motion Imagination Experience. Laat je verrassen door het lichtspektakel met meeslepende muziek en enorme vloerprojecties. En ontsnap even helemaal aan de dagelijkse realiteit. Stap in de droomwereld van Motion Imagination Experience

  4. Foto 3. Spektakel door licht en geluid in deze gave experience waarin je zelf de hoofdrol speelt. Foto: Motion Imagination Experience

  5. Doloris' Meta Maze & Rooftop

    Vind je weg door het enorme kunstdoolhof van Doloris. Hier waan je je in een hele andere, surrealistische wereld. Sta op de bodem van een oude put, volg muziek door mysterieuze gangetjes en wandel een schilderij binnen. Uniek in de wereld!

    Voel je Alice in Wonderland in Doloris' Meta Maze

  6. Oude Ambachten & Speelgoed Museum

    Ga je mee op ontdekkingsreis door het verleden? In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum komen 160 oude ambachten tot leven. Bezoek oude winkeltjes, kruip in de nostalgische schoolbanken en bewonder antiek speelgoed.

    Dagje terug naar de tijd van toen in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum

  7. Play-in Utrecht

    Bij Play-in is het onmogelijk om stil te zitten. Hier kun je spelen in een indoor speelparadijs, jumpen in een trampolinepark en klimmen in een klimpark.

    Het activity center voor iedereen: Play-in!

  8. Subtropisch Waterparadijs Landal Het Vennenbos

    Kom spetteren in het subtropisch waterparadijs Het Vennenbos. Roetsj van één van de spectaculaire glijbanen of maak een spannende tocht door de Lazy River!

    Lekker zwemmen in het Subtropisch Waterparadijs van Landal Het Vennenbos

  9. Kasteel de Haar

    Het grootste kasteel van Nederland, Kasteel de Haar, wekt ieders fantasie tot leven. Kleine ridders en jonkvrouwen dromen van hun eigen sprookje en jong en oud staat versteld van het rijke interieur.

    Beleef een sprookje in Kasteel de Haar.

  10. Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en Speelpark

    Knibbel knabbel knuisje... Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en Speelpark zit bomvol verrassingen. Met speelruimtes binnen én buiten is het feestelijk pannenkoeken eten!

    Sprookjesachtig smullen bij pannenkoekenhuis Hans & Grietje.

  11. Zwembad De Scheg

    Waan je op de Noordpool in thematisch zwemparadijs De Scheg! Roetsj van spectaculaire waterattracties als LavaSlide of de Northern Light Slide. Wie durft?! Duik snel in Zwembad De Scheg!

  12. Zandsculpturen Garderen

    Maak een reis door heden en het verleden van ons land! Zandsculpturen Garderen staat dit jaar in het teken van alles wat typisch Nederlands is. Bewonder indrukwekkende zandbeelden van de koninklijke familie, oud-Hollandse spelletjes en klederdrachten.

    Bewonder typisch Nederlandse taferelen bij Zandsculpturen Garderen.

  13. Vaartocht op de Binnendieze

    Maak een rondvaart op de betoverende Binnendieze en ontdek de mooiste plekjes van Den Bosch. Vaar onder gebouwen door en passeer de smalle Kruisbroedershekel. Pas op dat je je hoofd niet stoot!

    Vaar mee over de Binnendieze in Den Bosch.

  14. GeoFort

    Navigatie, dat is waar het om draait in themapark GeoFort. Kom naar het spannende forteiland en dwaal door tunnels en de doolhof of speur naar vleermuizen!

    Waag je aan spannende speurtochten en in doolhoven in GeoFort.

  15. Puzzeluitje.nl

    Volg de Gelderse Kastelen route van Puzzeluitje.nl: een autopuzzeltocht langs kastelen, heuvellandschappen, de Hoge Veluwe en meer prachtige plekjes.

    Boek meteen en ga snel op weg met een leuk Puzzeluitje.

  16. BillyBird Park Hemelrijk

    Mooi weer of niet, bij BillyBird Park Hemelrijk is een dagje uit altijd geslaagd. Met een groot strandbad, twee speeltuinen en een survivalgebied is er in dit pretpark binnen en buiten van alles te doen!

    Kom spelen bij BillyBird Park Hemelrijk.

  17. De Bazaar Beverwijk

    Verse appelthee, gadgets, betaalbare kleding voor jezelf of de kinderen, dadels en kruiden: je kunt het zo gek niet te bedenken of het is te vinden op De Bazaar Beverwijk. Stap in deze gezellige smeltkroes van culturen!

    Ga een dagje op wereldreis bij De Bazaar Beverwijk.

  18. Mind Mystery

    Laat je voor de gek houden door je zintuigen in Mind Mystery! Dit fascinerende park zit vol optische illusies en gekmakende puzzels. Ga de uitdaging aan, verwonder je en ga op bezoek in het huis op de kop.

    In het fascinerende Mind Mystery is niets wat het lijkt!

  19. Natuurmuseum Fryslân

    Kijk recht in de ogen van een meerval. Ga op avontuur door het Friese landschap en ontdek vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en spannende proefjes in Natuurmuseum Fryslân!

    Ga op OnderWaterSafari in Natuurmuseum Fryslân.

  20. Kids Wonderland

    In de indoor en outdoor speeltuinen van Kids Wonderland raken kinderen niet uitgespeeld! Beleef hier avontuur na avontuur als piraat of prinses op de Bubbelbaan en het Vlinderslot. Wauw: in het donker wordt het park feeëriek verlicht.

    Ga mee op avontuur in Kids Wonderland.

  21. VR4play

    Duiken met walvissen, vechten als een ninja of toch liever varen door Brugge in de vijftiende eeuw? Beleef samen een totaal nieuwe wereld met virtual reality van VR4play. Leuk voor een bedrijfsuitje of familiedag!

    Ontdek de wondere wereld van virtual reality met VR4play.

  22. Recreatieoord Binnenmaas

    Recreatieoord Binnenmaas is een groot familiepark, midden in de Hoeksche Waard, tussen Rotterdam en Dordrecht. Spetteren in het openluchtzwembad, knuffelen op de kinderboerderij of eindeloos spelen in de grote speeltuin, een ontspannen uitje voor het hele gezin..

    Ontdek alle attracties van Recreatieoord Binnenmaas.

  23. The Upside Down

    The Upside Down Amsterdam is een ode aan de moderne Nederlandse cultuur. Dropjes, dancemuziek, Mondriaan: bewonder allerlei typisch Hollandse dingen in spectaculaire themakamers met een extreem hoge selfiewaarde.

    Kietel je brein en maak creatieve selfies bij The Upside Down Amsterdam.

  24. Duinoord

    Duinoord is een fijne plek voor kinderen én ouders. In deze binnen- en buitenspeeltuin staan de gaafste speeltoestellen, is er ruimte voor de kleintjes en kunnen ouders relaxen. Met klimbos en onbeperkt eten en drinken.

    Kom all-inclusive spelen, klimmen en jumpen in Duinoord.

  25. FutureLand

    FutureLand is leuk voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers, voor gezinnen en groepen. Beleef op deze bijzondere plek de toekomst!

    Ontdek de haven Maasvlakte 2 bij FutureLand.

  26. Museum van de 20e Eeuw

    Snuffel rond in het verleden in het Museum van de 20e Eeuw. Kijk binnen bij oude winkeltjes, de woonkamer van opa en oma en een ouderwetse herenkapper. En vergaap je aan vitrines vol Lego! Geniet van nostalgie en heel veel Lego in Museum van de 20e Eeuw.

Foto 4. Museum van de 20e Eeuw trok dit jaar veel bezoekers met de grote LEGO-tentoonstelling. Foto: Museum van de 20e Eeuw

Meer dagjes uit

Wil je juist niet naar de populaire dagjes uit? Iedere dag vind je op DagjeWeg.NL nieuwe artikelen vol inspiratie over wat er te doen is in Nederland. En heb je al eens goed in je eigen omgeving gekeken? Hier vind je alle uitjes in de buurt.
Foto 5. Een dagje in de jungle, vol dieren en bloemen, in de Orchideeën Hoeve. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2024-01-03 13:21:29 · Gepubliceerd: 30 december 2023 - 2020

Activiteiten Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Vanaf volgende week te bezoeken

Workshop: Maak je Barbie of stoere jongens zeep!


Maak tijdens deze workshop je eigen Dino of Barbie zeepjes! €4,50 voor 2 zeepjes (dino's of Barbie)

Kom verkleed als Barbie of Ken & Win een cadeau!


Kom verkleed als Barbie of Ken & Win een leuk cadeau!

Workshop: Maar een lekkere Scrub voor Moederdag!


Workshop: Maar een lekkere Scrub voor Moederdag!

Binnen enkele weken te bezoeken

Workshop: Treinhuisje bouwen bij het museum!


Workshop: Treinhuisje bouwen (ochtend + middag)

Moederdagactie!


Voor alle moeders die deze dag het museum bezoeken staat er een gratis gebakje klaar voor bij de koffie of thee!

De Poppendokter


De Poppendokter bij het Oude Ambachten en Speelgoed museum

Poppendokter bij het Ambachten & Speelgoed museum!


Of het nou een jonge pop is of een antiek exemplaar. Een knuffeldier van 5 of 50 jaar oud; het is altijd vervelend wanneer deze iets mist of mankeert. De dokter repareert poppen en beren zodat ze...

Armel's Ladies afternoon - High Tea & Presentatie


Geniet van een heerlijke roze high-tea en geniet daarna van een presentatie van Armel Rood over de gehele wereld en evolutie van Barbie+ een private rondleiding door de expositie Barbie Around the...

Barbie Meet & Greet


Krijg een privé rondleiding door de Barbie Expositie!

Workshop: Treinhuisje bouwen


Tijdens deze dag kan je je eigen treinhuisje maken en creatief bezig gaan!

Barbie Taxatie & Spa middag


Wil je weten wat je oude Barbie of Barbie accessoires waard zijn of wil je deze weer zo goed mogelijk in de oude staat terugbrengen?

Later dit jaar

Neem je mooiste Barbie of Ken mee & Win een cadeau


Win een cadeau als je de mooiste Barbie of Ken meeneem naar het museum!

Maak je eigen Barbiejurkje van stof - ballonnen


Knutseldag: Maak je eigen Barbiejurkje van stof of ballonnen:

Vaderdagactie


Krijg een gratis gebakje op vaderdag!

Het museum = jarig!


Ook jarig deze week? Dan krijgt u gratis entree!

De Poppendokter

 
De Poppendokter bij het Oude Ambachten en Speelgoed museum