1

De leukste markten in december

Markten, fairs, beurzen en braderieën die je niet wil missen

Markten en braderieën in Nederland Redactioneel door
Foto 1. Ook in december zijn er weer veel gezellige markten - en niet alleen kerstmarkten. Foto: DagjeWeg.NL

archief oud artikel 29 november 2023 Toerisme Landelijk Op jacht naar leuke hebbedingetjes? Bezoek een gezellige wintermarkt! Daar scoor je mooie tweedehandse koopjes, snuffel je rond voor streekproducten, of koop je kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten en braderieën staan op de planning in december.

2 december: Vintage|Antiek|Brocantemarkt

OOSTERHOUT - Zin in gezellig shoppen tussen leuke kraampjes, maar dan zonder regen op je bol? Stap dan de enorme Galvanitasfabriek binnen voor de Vintage|Antiek|Brocantemarkt. In grote fabriekshal van deze Oosterhoutse hotspot passen veel, heel veel kraampjes. Die ook nog eens prachtige spullen verkopen. Antiek, vintage, design, kunst, tapijten, decoratie, maar ook rariteiten, alles voor dé man cave en fixer uppertjes: je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het hier. Duurzaam en circulair.

Foto 2. Er is van alles te vinden bij de Vintage|Antiek|Brocantemarkt in de loods van de Galvasnitasfabriek. Foto: Dirkson & Dirkson
December is natuurlijk ook dé tijd voor de leukste kerstmarkten! Enkele tips nodig? Bekijk dan deze 8 bijzondere kerstmarkten. Of ga naar een sfeervol Dickens festijn.

3 december: De Verwondermarkt

BUNDE - Klein, maar oh zo fijn is De Verwondermarkt. Een kleinschalige seizoensmarkt, waar je allemaal met de hand gemaakte artikelen kunt scoren. Denk aan bijenwas, macramé, vilt, decoupage, schilderijen, pulp art, houtwerk, kaarsen en keramiek. Maar ook droogbloemen en allerlei bloemstukken. In december kan het niet anders dan dat daar fraaie kerstkransen en kerststukken tussen zitten. En er zijn nog veel meer pareltjes te ontdekken. Zoek op je gemak want alles staat in een grote loods, dus het gure winterweer kan je niet deren.

9 en 10 december: Tuinbeurs Winterfair

EMMEN - Bij Tuinbeurs Nederland houden ze van gezelligheid. Dat is meteen te zien als je hun enorme showroom binnenstapt tijdens de Tuinbeurs Winterfair! Overal staan gezellige kraampjes en ook de mooie blokhutten en tuinhuisjes doen even dienst als verkooppunten. Je vindt er (woon)accessoires, fashion, lekkere hapjes en drankjes, sieraden, barbecues, vuurtafels, (kerst)decoratie, cadeaus en meer. Voor de kids is er een gezellig kinderspeelplein waar ze kunnen springen, kleuren, spelen, knutselen en zich laten schminken.

10 december: Winterfair in Bomenmuseum Gimborn

DOORN - Hopelijk sneeuwt het deze dag, want dat maakt van de Winterfair in Gimborn helemaal een sprookje! Maar ook zonder sneeuw is dit een prachtige plek voor een wintermarkt, onder de takken van de massale bomen in het Bomenmuseum. Daar staan vandaag allemaal feestelijke kramen met mooie producten uit de natuur en van het seizoen. In gezellige hoekjes spelen koren en bandjes en ook voor kinderen is er van alles te doen. Onder andere in de mooie boomhut van het museum.

Foto 3. Een winterse markt wordt extra sfeervol tussen de bomen van Bomenmuseum Gimborn. Foto: Bomenmuseum Gimborn/heuvelrugmarkten.nl

10 december: Winterdag bij De Lebbenbrugge

BORCULO - De eerste zondag van december is geweest, dus mag er weer worden geblazen op de midwinterhoorns. Heb je het typische geluid van dit traditionele instrument nog nooit gehoord? Dan is dit je kans, want op de Winterdag bij Museum De Lebbenbrugge zijn de midwinterhoornblazers ook van de partij! Net als oud-Hollandse ambachten, kraampjes met ambachtelijke producten, glühwein, knieperkes en krentenbrood uit de houtgestookte oven. Lampjes twinkelen, de vuurkorven branden en in het museum worden verhalen verteld.

Foto 4. Ook dit jaar is er weer een gezellige Winterdag bij Museum De Lebbenbrugge. Foto: Loes Steinebach

16 december: Briekantiek

HEEREWAARDEN - Ken je de Briekantiek nog niet? Dan is dit dé tijd van het jaar om er eens een kijkje te nemen. Lekker binnen, in een oude steenfabriek, loop je tussen de mooiste spullen waar je zo je huis mee wilt vullen. Van decoratief industrieel ijzer, antieke bouwmaterialen en kachels tot zelfontworpen tafels en Tribale Kunst. In de Briekantiek wandel je door de prachtige verzameling van de eigenaars en voel je je een beetje in een museum. Maar dan wel eentje waar je wat je helemaal te gek vindt gewoon kunt kopen. Ook open op 2, 9, 23 en 30 december.

Foto 5. Zowel binnen als buiten is van alles te zien (en te koop) bij Briekantiek in de oude steenfabriek. Foto: Briekantiek

20 december: Postersale in de Verkadefabriek

DEN BOSCH - Indiana Jones, Oppenheimer of Barbie aan je muur? Dat kan als je naar de Postersale in de Verkadefabriek gaat. Want waar ooit de koekjes van Verkade werden gebakken draaien nu de nieuwste films, allemaal aangekondigd met prachtige filmposters. Aan het eind van het jaar worden deze posters verkocht voor een goed doel. Dé kans op een unieke wandversiering, waarmee je je eigen honk een fraaie boost kunt geven.

Foto 6. Scoor zo'n unieke filmposter bij de Postersale van de Verkadefabriek in Den Bosch. Foto: Verkadefabriek

23 december: Poké-con La Plaza

GRONINGEN - Pokémon fans weten waar het om draait: 'Gotta catch em all!' En dat kan nu ook op de Poké-con La Plaza, dé beurs voor Pokémon liefhebbers. Waar verzamelaars, trainers en fans samenkomen om te ruilen, te vechten en hun liefde voor Pokémon te delen. Allemaal tussen tafels en stands overladen met kleurrijke Pokémon-kaarten, knuffels, spelletjes en andere merchandise. "I choose you, Pikachu!" Of eh, nee, toch maar Mew, of Eevee of Charizard...

30 december: Platenbeurs

UITGEEST - Geen beter uitje tussen Kerst en Nieuwjaar voor muziekliefhebbers dan de Platenbeurs met Top 2000 muziek. Kleinschalig, gezellig, met bakken vol lp's en singeltjes om je verzameling mee af te maken. Of een nieuw exemplaar te kopen van je grijsgedraaide topalbum. Ondertussen draait een dj live muziek uit de Top 2000. En kun je je passie delen met andere vinyl fans die op zoek zijn naar hun eigen favorieten.

Foto 7. Op de Platenbeurs vind je je favoriete muziek op vinyl. Foto: Bruno via Pixabay

Meer leuke ideeën:

Foto 8. Er zijn weer veel leuke markten en braderieën in december. Zoals de sfeervolle Winterdag bij Museum De Lebbenbrugge. Foto: Loes Steinebach

Laatst gewijzigd: 2024-01-31 11:39:49 · Gepubliceerd: 29 november 2023