1

Voorjaarsvakantie! Dit zijn de leukste dagjes uit

Vier de krokusvakantie met een leuk uitstapje

Op stap in de voorjaarsvakantie Redactioneel door
Foto 1. Zin in een uitdaging? Ga lekker klimmen! Een leuk uitje voor de hele familie. Foto: Adventure City Rotterdam

archief oud artikel 10 februari 2024 Toerisme Landelijk Zin om wat leuks te doen deze voorjaarsvakantie, maar ontbreekt het je aan inspiratie? We hebben de leukste uitjes en activiteiten voor je verzameld! Ga klimmen met het hele gezin, voel je even van adel op een sprookjeskasteel of maak een minimuseum. Dit zijn de leukste dagjes uit in de voorjaarsvakantie. Veel plezier!

Maak je eigen museum

Leeuwarden, Friesland In Natuurmuseum Fryslân ga je op avontuur door de natuur! Sta naast het 15 meter lange skelet van een potvis en leer in het Verwonderland allerlei leuke weetjes uit de dierenwereld. Welk dier is nou eigenlijk het sterkst? In het Natuurmuseum kom je erachter! In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen hier zelf aan de slag met een eigen miNiATUUR museum. Met een bouwplaat en een leuke route langs allerlei activiteiten creëert elk kind een eigen museumpje. Zo kunnen ze een mini-ei maken van klei of een ladekastje van een blokje hout. Elke activiteit heeft iets te maken met de inrichting en de presentatie van het miNiATUUR museum. En daar past natuurlijk ook de eigen verzameling schelpen, stenen, dino’s of iets anders prachtig in. Extra leuk: je krijgt via sociale media en de website tips en opdrachten om het museum thuis nog mooier te maken. Zijn de kinderen meteen de hele week zoet!

Foto 2. Maak een miNiATUUR museum voor je eigen verzameling. Foto: Natuurmuseum Fryslân

Klimavontuur: binnen en buiten!

Rotterdam, Zuid-Holland Wat voor weer het ook is deze voorjaarsvakantie, niets houdt je tegen in het spannende klimpark Adventure City in Rotterdam! Hét adventure park waar je met het hele gezin het hele jaar door een waanzinnig klimavontuur beleeft. Klim bij regen heerlijk binnen in het indoorpark van 2000 m2 en waag je met mooi weer naar buiten, waar nog eens 5000m2 aan klimplezier op je wacht. Terwijl de kleintjes zich vermaken op het puppy klimparcours, een meter boven de grond, verkennen de grotere kinderen en volwassenen de hogere parcoursen. Voor de ervaren klimmers, die niet vies zijn van een beetje uitdaging, is er de spectaculaire Via Ferrata. En wie waagt zich aan de free fall quick jump op 10 meter hoogte? En dan zijn er ook nog verschillende ziplines, binnen en buiten, om uit te proberen. Volop plezier en uitdaging voor de hele familie!

Foto 3. Ga de uitdaging aan en klim over de verschillende parcoursen hoog in de lucht. Foto: Adventure City Rotterdam

Gave Minecraft-workshops

Herwijnen, Gelderland Verken het spannende forteiland GeoFort vol donkere tunnels, een doolhof en gave activiteiten. Hier draait alles om de aarde en hoe de toekomst eruit ziet nu het klimaat verandert. Stap in de lift naar het binnenste van onze aardbol en trap een dag elektriciteit bij elkaar op de Energy Bike. In de Building Blocks dome bouw je zelf een modulair huis en in de Cosmic View bekijk je de aarde van boven als een astronaut. Super leuk en leerzaam! Extra leuk: bij GeoFort zijn ze gek op Minecraft en er staan in de voorjaarsvakantie verschillende gave Minecraft-workshops op het programma. Schrijf je in en ga op avontuur, zelfs in virtual reality!

Bestel tickets voor GeoFort met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Foto 4. Schrijf je in voor een gave Minecraft-workshop tijdens de voorjaarsvakantie. Foto: GeoFort

Je komt ogen tekort in Miniworld

Rotterdam, Zuid-Holland Bekijk hotspots als de Erasmusbrug in het klein en zie hoe mooi Nederland van boven is in Miniworld Rotterdam! De treinen rijden voorbij, vrachtwagens brengen hun lading naar de haven: overal in de stad zie je beweging. En dan wordt het ineens langzaam donker en twinkelen de lichtjes in Rotterdam by Night. In 24 minuten gaat een hele dag voorbij in de miniatuurstad en ontdek je steeds weer andere details. De gezellige familieattractie zit vol verrassende verhalen en grapjes in, om en op de bijna 3.000 miniatuurgebouwen. Met een speurtocht gaan kinderen op zoek naar al die leuke details en soms verstopte scènes. Hé, zie je daar nou Chase staan en is dat Skye? Met de nieuwe Paw Patrol-speurtocht gaan de kleine bezoekers op zoek naar alle dappere pups van Paw Patrol.

Bestel tickets voor Miniworld Rotterdam met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Foto 5. Bekijk alle grappige en mooie details in de miniatuurwereld. Foto: Miniworld

Een dagje van adel

Haarzuilens, Utrecht Bezoek deze voorjaarsvakantie het imposante Kasteel de Haar, een kasteel om bij weg te dromen! Bewonder de indrukwekkende torens, grachten, poorten en ophaalbruggen en waan je voor even van adel in dit luxueuze kasteel. Net als de familie die vroeger op het kasteel woonde. Ben je benieuwd hoe het is om echt van adel te zijn? Ga dan op pad met de ontdekkingstocht 'Typisch adel!' vol leuke interactieve opdrachten uitvoeren in het kasteel. Zo ontdek je welke adellijke titels er zijn en welke dingen je dan mag doen die niet iedereen mag. En wat waren ‘goede manieren’ tijdens de grootse diners? Tijdens de tocht maken de kinderen ook nog hun eigen familiewapen en ontdekken hun adellijke naam. En dan met een heus adellijk diploma weer naar huis!

De ontdekkingstocht 'Typisch adel!' is tijdens de voorjaarsvakantie van 10 tot en met 25 februari 2024 gratis verkrijgbaar bij aankoop van een kasteelkaartje en is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Foto 6. Leer alles over de adel op een echt kasteel. Foto: Kasteel de Haar

Ontdek een wereld vol illusies

Horst, Limburg - Iets compleet anders beleven? Ga dan naar Mind Mystery, waar je van de ene verbazing in de andere valt. Laat je betoveren door de enorme kaleidoscoop vol kleuren en fantastische figuren. Probeer de brug in een duizelingwekkende vortex over te steken. Bewonder 3D schilderijen, verdwaal in het hilarische spiegeldoolhof en stap in een huis op de kop waar de zwaartekracht niet meer lijkt te gelden. Hier draait alles om illusies en bedrog en nemen je eigen hersens een loopje met je! Een gave en bijzondere ervaring waar je nog lang over zult napraten.

Foto 7. Spiegels, kaleidoscopen en optische illusies: in Mind Mystery word je overal verrast. Foto: Hans van der Beele

Maak je eigen robotje of lichtbol

ENSCHEDE - Er is altijd van alles te doen in Oyfo Techniekmuseum! En dat is deze voorjaarsvakantie niet anders. Maak je eigen borstel robot, lichtbol of een bibberspiraal. En weet je wat technisch tinkeren is? Dat leer je deze voorjaarsvakantie tijdens een leuke workshop. Ontdek gave machines en breng zelf een stoommachine aan de gang. En roetsj van de glijbaan terug naar beneden voor nog meer ontdekkingen. Na een dagje in dit echte doe-museum is zelfs je verveelde tiener enthousiast over techniek.

Foto 8. Ontdek allerlei gave machines en ga zelf aan de slag met techniek. Foto: Oyfo Techniekmuseum

Spannende activiteiten in het Oorlogsmuseum

Overloon, Noord-Brabant In Oorlogsmuseum Overloon hebben ze weer alles uit de kast getrokken om een leuke vakantieprogramma te organiseren. Speur door het museum tijdens een actieve speurtocht, wandel mee met een gratis rondleiding en neem een kijkje in de Centurion tank. Op 15 en 22 februari zijn er Wapendagen. Op die dagen staat het vuurwapenteam klaar om je van alles te vertellen over de wapens die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gebruikt en je mag ze zelfs vasthouden! En nee hoor, geen zorgen: ze zijn ongeladen.

Extra leuk: Bij DagjeWeg.NL Tickets ontvang tickets met korting én een gratis consumptie!

Foto 9. Klim op de Centurion tank in het grootste oorlogsmuseum van Nederland. Foto: Oorlogsmuseum Overloon

Nog meer leuke voorjaarsuitjes

Foto 10. Voel je een dagje van adel en volg de leuke speurtocht door het kasteel. Foto: Kasteel de Haar

Laatst gewijzigd: 2024-02-12 14:55:58 · Gepubliceerd: 10 februari 2024 - 1580

Activiteiten Oorlogsmuseum Overloon

Binnen enkele weken te bezoeken

Meivakantie in Oorlogsmuseum Overloon


Tijdens de meivakantie is er van alles te beleven: * Maak een foto in een Jeep, veteranen vragen-uurtje, word verzetsstrijder, voel zelf hoe zwaar wapens uit WO2 zijn, etc. Kijk voor info op:...