1

Goedkoop uitje in de voorjaarsvakantie: ga naar een kinderboerderij

Konijntjes aaien en geiten voeren op de kinderboerderij. Goedkoop en leuk!

Naar de kinderboerderij! Redactioneel door
Foto 1. Koeien voeren en voor één dag boer zijn. Het kan op Speelboerderij de Steenuil! Foto: De Steenuil.

archief oud artikel 21 februari 2024 Natuur Landelijk De buitenlucht, alle geluiden en de sfeer die je ervaart met al die gezellige dieren op de kinderboerderij maakt dat dit hét perfecte uitstapje is met het gezin! Niet geheel onbelangrijk is een dagje op de kinderboerderij ook fijn voor de portemonnee. Veel kinderboerderijen zijn namelijk gratis, of hebben een lage toegangsprijs. Tijdens de voorjaarsvakantie beleef je op deze kinderboerderijen gegarandeerd een beestachtig leuke dag!

Beleefboerderij De Kleine Carrousel

Laren, Gelderland Beleef een fijne dag op Beleefboerderij De Kleine Carrousel en bewonder meer dan honderd lieve boerderijdieren. Op de knuffelweide en in de knuffelhoek mag je de dieren aanraken en knuffelen. Een hele beleving voor de kids! De geiten, ezels, varkentjes, pony’s en konijnen moeten natuurlijk ook gevoerd worden. Dat mag tijdens de voerronde waar je je vooraf voor kunt aanmelden. Even uitrazen op een speeltoestel of van een kabelbaan sjezen? Dat kan! Met het hele gezin doen jullie daarna de speurtocht of spelen jullie oud-Hollandse spelletjes. Als kers op de taart maken de kleintjes het ponyritje van hun leven!

Omringd door 650 geiten op Boerderij de Mèkkerstee

Ouddorp, Zuid-Holland Geiten zijn altijd een hit onder de kleintjes. Dat maakt een bezoekje aan Boerderij de Mèkkerstee zo leuk! Je mag hier de hele dag rondlopen tussen 650 geiten, maar ook kippen, cavia’s, varkens en paarden. Een hoop gezellige boerderijdieren om te bewonderen en aaien. Van al die geiten komt natuurlijk ook een hoop geitenmelk. Daarvan wordt weer zelfgemaakte, biologische geitenkaas gemaakt die je hier kunt proeven. Ook kan je smullen van een huisgemaakt geitenmelk ijsje of een heerlijk stukje appeltaart. Je mag ook van dichtbij zien hoe dit alles wordt gemèèkt. De toegang tot deze kinderboerderij is gratis.

Foto 2. Lieve geitjes in overvloed op Kinderboerderij De Mèkkerstee. Foto: Dagjeweg.nl

Kinderboerderij Schutterspark

Brunssum, Limburg Grote boerderijdieren zoals koeien, varkens, schapen, herten en alpaca’s maar ook wallaby’s en baardagamen leven allemaal tam op Kinderboerderij Schutterspark. Veel van deze tamme dieren willen maar al te graag een knuffel van de kinderen! Altijd al een geit willen melken? Dat leer je hier met een kunstgeit. Er zijn verschillende spelletjes aanwezig en de kinderen kunnen hun energie kwijt in de speeltuin. Er is geen restaurant aanwezig, maar deze kinderboerderij is wel een plek bij uitstek om samen te picknicken.

Kinderboerderij de Hofstede

Assen, Drenthe In het Asserbos gelegen vind je de Kinderboerderij De Hofstede. Aan de rand van het centrum van Assen, dus goed te combineren met een lunch in het centrum en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Kinderen hebben het hier ontzettend naar hun zin met de ezels, geiten, cavia’s en konijnen die ze allemaal mogen knuffelen. Niet alleen is dit een kinderboerderij, ook is het een startpunt om verschillende wandelroutes door het bos te maken. Voor de kids van drie tot en met zeven jaar is er een heuse kaboutertocht! Echt een must om te bezoeken als je in de buurt van Assen bent.

Foto 3. Knuffel de boerderijdieren op Kinderboerderij De Hofstede en maak daarna een wandeling door het prachtige Asserbos. Foto: DagjeWeg.NL.

Lammetjesdagen in Schaapskooi Mergelland

Eperheide, Limburg De boerderij Schaapskooi Mergelland is weer een hoop lammetjes rijker, en jij kunt ze bewonderen tijdens de Lammetjesdagen! Lammetje Sofie neemt het hele gezin mee op de nieuwe beleefroute van deze kinderboerderij in Eperheide, waar je niet alleen kennis maakt met de lammetjes, maar ook met de schapen, de herder en de herdershonden. Een leuk uitje voor jong en oud met al die schattige schapen en lammetjes!

Doe- en Speelboerderij De Steenuil

Oirschot, Noord-Brabant Altijd al voor één dag boer willen zijn? Dat kan op Doe- en Speelboerderij De Steenuil! Hier krijg je meteen een kruiwagen in je handen en ga je direct met de boer op pad om de dieren te voeren. Veel authentieker gaat het niet worden. Kinderen kunnen zich uitleven in de binnen- en buitenspeeltuin, terwijl papa en mama genieten van een dagje rust in de natuur. Als aandenken aan deze leuke dag krijgt je kleine aan het einde van de dag een boeren- of boerinnendiploma mee naar huis. Wil je het boerenavontuur echt compleet maken? Dan heb je hier zelfs de optie om te kamperen!

Foto 4. Een authentieke dag op de boerderij en naar huis met een boeren- of boerinnendiploma! Foto: De Steenuil

Er zijn nog veel meer kinderboerderijen!

Bekijk hier nog veel meer kinderboerderijen en zoek er eentje in je eigen buurt.
Foto 5. Geiten, ezelfs, cavia's en prachtige pauwen op Kinderboerderij de Hofstede in Assen. Foto: Dagjeweg.nl

Laatst gewijzigd: 2024-02-22 02:04:14 · Gepubliceerd: 21 februari 2024 - 645