Klauter in de bomen op Nationale Klimbosdag

Klim tegen een extra scherp tarief én draag bij aan de natuur

Nationale Klimbosdag Redactioneel door
Foto 1. Hoog in de bomen ziplinen, gaaf! Foto: Klimbos Garderen

archief oud artikel 20 maart 2024 Natuur Landelijk Heb je je altijd al klauterend willen uitleven in een klimbos? Dan is 23 maart 2024 de dag die je in je agenda moet zetten! Het is zaterdag namelijk Nationale Klimbosdag. Dat betekent dat vele klimlocaties in Nederland open zijn tegen een speciaal tarief. Ook schenken de klimbossen €1,- per entree aan Trees for All. Zo voel je je dubbel goed na een dagje klimmen in de bomen! We zetten een aantal van de deelnemende klimbossen hieronder op een rijtje.

Fun Forest

Almere, Flevoland In Klimpark Fun Forest Almere klim door de bomen, klauter je over de wiebelbruggen en waag je je aan de langste tokkelbanen van Nederland. De vijf verschillende parcoursen van dit uitgestrekte klimpark biedt voor ieder wat wils, want ze verschillen allemaal in moeilijkheidsgraad. Jong en oud wordt hier uitgedaagd om voor één dag Tarzan of Jane te zijn! Je mag hier drie uur klimmen, inclusief instructie. Fun Forest heeft ook klimparken in Amsterdam, Venlo en Rotterdam die ook meedoen aan Nationale Klimbosdag. Kom daar ook eens een kijkje nemen!

Klimbos Garderen

Garderen, Gelderland Overwin je de obstakels in Klimbos Garderen? Hier waag je je aan klimavonturen tussen de hoogste boomtoppen op één van de parcoursen. Vlieg tussen de bomen met een zipline of balanceer op een touw waarop je op vijfentwinig meter van de grond naar de overkant probeert te komen. Als een heuse spin klim je hier in het spinnenweb of sjees je van een hoge glijbaan. Voor jong en oud valt er in Klimbos Garderen van alles te beleven met de tien verschillende routes!

Foto 2. Waag je aan het vliegende tapijt hoog in de bomen. Foto: Klimbos Garderen

Klimbos Zeeland Westerschouwen

Zeeland, Westerschouwen In Klimbos Zeeland Westerschouwen krijg je de adrenalinekick van je leven, klauterend in de hoge bomen en sjezend van de tokkelbanen. Vlakbij het Noorderstrand krijg je hier de kans om met familie of vrienden je grenzen te verleggen. Op één van de touwladders, wiebelbruggen of andere klimonderdelen voel je je als een aap in de jungle. Met de zes verschillende parcoursen van twee tot tien meter hoog, beleven zowel beginnende als gevorderde klimmers beleven hier een gezellige, avontuurlijke en spannende dag!

Klimbos Gooi-Eemland

Lage Vuursche, Utrecht Op de Utrechtse Heuvelrug, midden op Landgoed Pijnenburg in de Lage Vuursche, vind je het uitdagende Klimbos Gooi-Eemland! Met verschillende levels van moeilijkheid kunnen zowel de doorgewinterde klimmers als de beginners zich helemaal uitleven. Je klimt hier naar hoogtes van wel 22,5 meter en klautert van platform naar platform, dus hoogtevrees is niet zo handig! Ga je met de kids, dan is het Juniorbos op dit terrein ideaal. Hier zijn kinderen vanaf 6 jaar al welkom om zich uit te leven in de boomtoppen.

Klimbos Appelscha

Appelscha, Friesland Spring van boom naar boom in het prachtige klimpark genaamd Klimbos Appelscha. In een prachtige bosgebied middenin Friesland mag je je wagen aan onwijs grote bomen, wat de klimbeleving extra spannend maakt! Iedereen vanaf 1,40 meter is welkom om hier te klimmen. Vanaf het centrale platform kun je kiezen uit verschillende parcoursen om een route te pakken die past bij jouw klimniveau. Tijdens het klimmen kom je langs talloze hindernissen, zoals een touwbrug en een lianenslinger.

Om te klimmen op Nationale Klimbosdag:

Foto 3. Balanceer op meters hoge balken. Foto: Klimbos Garderen

Laatst gewijzigd: 2024-04-10 16:05:46 · Gepubliceerd: 20 maart 2024 - 257