1

Hoog en droog: toffe indoor klimparken

Beleef een spannende dag vol hindernissen

Klimmen in Nederland Redactioneel door
Foto 1. Lekker klimmen is leuk avonturiers van alle leeftijden. Foto: Adventure City Rotterdam

29 oktober 2023 Toerisme Landelijk Ben je altijd in voor iets spannends of wil juist je hoogtevrees overwinnen? Trotseer dan wiebelbruggen, touwladders, ziplines en andere obstakels tijdens een dagje klimmen. Dat kan buiten in het bos, maar ook als het slecht weer is in een van deze leuke indoor klimparken.

Adventure City Rotterdam

Rotterdam, Zuid-Holland - Een dagje droog klimmen terwijl het regent? Dat kan bij Adventure City Rotterdam. Kies uit één van de vier parcoursen, die bestaan uit dertig verschillende onderdelen. Baan je een weg over wiebelbruggen, tonnen. ladders en meer obstakels met verschillende moeilijkheidsgraden en tot wel 12 meter hoog (vanaf 8 jaar en met een lengte van minimaal 1,20 meter). En durf je de vrije val te maken vanaf een plateau van 10 meter hoog? Brrr... niet naar beneden kijken! Probeer ook de Via Ferrata, waarbij je met een staalkabel naar boven klimt, net als in de Alpen. Ondertussen heb je uitzicht over de iconische skyline van de Maasstad. Voor de jongste waaghalsjes (vanaf 4 jaar) zijn er het Kids & Fun klimgedeelte en het spannende grottenstelsel Speleo.

Foto 2. Hindernissen genoeg bij Adventure City Rotterdam. Foto: Adventure City Rotterdam

Adventurepark Waddenfun

Wehe-den-Hoorn, Groningen - In het hoge Noorden van ons land, op zo'n twintig minuten rijden van de stad Groningen, ligt het spannende Adventurepark Waddenfun. In totaal zijn er in het klimpark 45 bruggen, meer dan 300 meter zipline (waarvan een deel buiten) en nog veel meer gave hindernissen die je trotseert wanneer je van platform naar platform klautert. Dat klinkt misschien eng, maar behalve een parcours op maar liefst 8 meter hoogte, voor echte thrill seekers, zijn er ook routes voor de hele familie (vanaf 4 jaar). Hoe hoog je gaat bepaal je helemaal zelf. Toch een beetje bibberbenen? Begin dan op 2 meter boven de grond en bouw op naar het parcours op 4,5 meter hoogte. En welk niveau je ook kiest, je bent altijd veilig gezekerd met het karabinesysteem.

Foto 3. Balanceer op een ton op grote hoogte bij Waddenfun. Foto: DagjeWeg.NL

Coronel Adventure Indoor Klimpark

Huizen, Noord-Holland - De broers Tim en Tom Coronel ken je misschien wel uit de autosport, maar wist je dat ze ook een eigen klimpark hebben? Klim in het volledig overdekte Coronel Adventure Indoor Klimpark over zigzagbruggen, papegaaienbalken en andere uitdagende hindernissen. De verschillende parcoursen hebben kleuren die de moeilijkheidsgraad aangeven. Voor beginners is er het blauwe parcours, met onder andere vlooiensprongen, swingende balken en de apenbrug. Voor de echte durfals het zwarte parcours. Hier maak je vanaf tien meter hoogte een liaansprong, val je in zwevende netten en bedwing je de klimwand. Het grootste indoor klimpark van Europa is leuk voor iedereen vanaf 8 jaar (minimale lengte 1,30 meter).

Foto 4. Bezoek het indoor klimpark van Tim en Tom Coronel. Foto: Coronel Adventure Indoor Klimpark

Spider City

Rotterdam, Zuid-Holland - Voel je voor even Spiderman bij Spider City! In deze indoor klimhal krijg je speciale handschoenen waarmee je op de muur blijft 'plakken'. Klim omhoog op het ene gebouw, draai je om en spring naar de volgende! Om ervoor te zorgen dat je niet valt, krijg je een klimtuigje om. Wel zo veilig. Probeer 17 wanden uit, waarbij de één net iets moeilijker te bedwingen is dan de ander. Zo is er voor iedereen genoeg uitdaging. Laat je ook vallen vanaf de 6 meter hoge Spider Tower. Niets spannends aan voor een superheld! Spider City is naast een leuk uitje ook een plek waar jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen leren en werken. En door een samenwerking met het WWF leren kinderen ook nog op speelse wijze van alles over de natuur.

Play-in Activity Center

Utrecht, Utrecht - In Play-in Activity Center is van alles te doen: trampoline springen, minigolf, arcade games, maar je kunt er ook je klim en klauter-skills testen op de Climb Walls. De klimmuren in verschillende kleurrijke designs zien er indrukwekkend uit, maar iedereen kan ze beklimmen. De Climb Walls zijn al geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Trotseer de Stairway to Heaven of doe een wedstrijdje tegen elkaar. Wie is er het eerste boven? Spring daarna letterlijk in het diepe. En dan zijn er ook nog de grote groen-paarse Astroballs en regenpijpen waarbij je als Super Mario van de ene naar de andere springt. Als je boven bent, zak je vanzelf weer naar beneden. Het speciale 'clip 'n climb' systeem is superveilig, dus je hoeft niet bang te zijn voor een harde landing.

Foto 5. Klim naar de top van de spectaculaire Climb Walls van Play-in. Foto: Play-in Utrecht © Michel Kievits

Adventureland Assen

Assen, Drenthe - Speciaal voor kinderen is er in Assen een leuk indoor klimpark. In Adventureland kunnen de kleine avonturiertjes hun grenzen opzoeken. Dit hoeven ze natuurlijk niet helemaal zelf uit te zoeken. Er is altijd een instructeur aanwezig die hulp kan bieden waar dat nodig is. En uiteraard zitten de kinderen goed vast met stevige klimgordels. Ouders mogen kijken, maar dat hoeft niet. Helemaal tof is het wanneer de lichten in het klimpark worden gedoofd voor het blacklight-klimmen. De obstakels, grepen en kabels lichten op in allerlei fluorescerende kleuren. Het klimpark is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. En de jongere kinderen dan? Die laten hun innerlijke aapje los in de klauterjungle (vanaf 5 jaar).

Ook leuk

Foto 6. Klimmen is een gaaf uitje voor de hele familie. Foto: Adventure City Rotterdam

Laatst gewijzigd: 2023-10-26 09:22:16 · Gepubliceerd: 29 oktober 2023 - 2674