Vier de vrijheid op één van de Bevrijdingsfestivals

Dans en geniet van de sfeer op een Bevrijdingsfestival in de buurt!

Bevrijdingsfestivals Redactioneel door
Foto 1. Dans op de muziek van Flemming, Claude, Son Mieux, Wende en de vele andere artiesten. Foto: Linde Dorenbos

29 april 2024 Cultuur Landelijk Onze vrijheid is iets wat we niet voor lief nemen, en daarom mag dat ieder jaar groots worden gevierd op Bevrijdingsdag op 5 mei! Door het hele land wordt feest gevierd, worden vrijmarkten opgezet en gezellige activiteiten georganiseerd. Wil je Bevrijdingsdag echt knallend vieren, bezoek dan een Bevrijdingsfestival in één van de 14 verschillende steden waar dit wordt georganiseerd. Hier gaan de voetjes van de vloer op de muziek van de beste artiesten, of kun je met het hele gezin deelnemen aan een van de gezellige activiteiten!

Festivals in 14 verschillende steden

Vier samen het leven en de vrijheid op een Bevrijdingsfestival! Met meer dan 200 optredens in 14 verschillende steden, zijn De Bevrijdingsfestivals al meer dan 30 jaar een begrip. In Amsterdam, Den Bosch, Den Haag, Assen, Almere, Leeuwarden, Wageningen, Groningen, Haarlem, Roermond, Zwolle, Utrecht, Vlissingen en Rotterdam zijn de beste artiesten van dit moment geboekt om met heerlijke deuntjes Bevrijdingsdag te vieren. Niet alleen dat: op iedere locatie zijn ook vrijheidsmaaltijden, scholenprojecten en andere leuke activiteiten georganiseerd. Maar het hoogtepunt is toch wel de muziek!

Foto 2. Schuif gezellig aan bij de Vrijheidsmaaltijden. Foto: Jostijn Ligtvoet

Muzikale headliners

Het festival is helemaal gratis voor het publiek, maar dat doet niet af van de artiesten die optreden. De headliners op de verschillende festivals zijn Flemming (Den Bosch, Wageningen, Zwolle), Son Mieux (Den Haag, Leeuwarden, Assen, Rotterdam), Claude (Groningen, Roermond, Vlissingen, Utrecht) en Wende (Amsterdam, Haarlem, Roermond, Wageningen).

En die artiesten zijn heel passend voor zo'n bijzondere dag. Neem bijvoorbeeld zanger Claude: hij is Ambassadeur van de Vrijheid omdat hij zelf als kind heeft ervaren hoe het is om in een niet-vrij land te leven. Hij gebruikt zijn popmuziek om een steentje bij te dragen aan een vrij gevoel voor iedereen. Of Flemming: één van de populairste popartiesten van dit moment en voelt zich extra verbonden met thema van de vrijheid door zijn Surinaamse opa die naar Nederland om vrijheid te vinden.

Foto 3. Zing mee en ga los op de muziek van de beste artiesten van dit moment! Foto: Jostijn Ligtvoet

Neem de kids mee

Vrienden, ouders, opa's, oma's en kinderen: iedereen is welkom op de Bevrijdingsfestivals! Voor kinderen is er op de meeste locaties nog meer leuks georganiseerd om ze een leuke dag te bezorgen. In Den Haag is er dit jaar bijvoorbeeld een groot Kinderterrein op het Malieveld, met springkussens, knutseltafels, ballenbak, klauterinstallatie, pannakooi, een voetbalveld en een clown. Er wordt zelfs een zweefmolen neergezet! In Den Bosch is er speciaal voor de kids een bungee voetbalveld opgezet. Zo voel je letterlijk de vrijheid terwijl je in de lucht zweeft, erg toepasselijk!

Foto 4. Proef de sfeer op een Bevrijdingsfestival bij jou in de buurt! Foto: Jostijn Ligtvoet

Van plan een bevrijdingsfestival te bezoeken?

  • In iedere stad is het programma van de activiteiten en de artiesten die optreden anders, dus check de website van het Bevrijdingsfestival bij jou in de buurt;
  • De Bevrijdingsfestivals zijn helemaal gratis! Natuurlijk zijn er op het festivalterrein allerlei eettentjes te vinden waar je eten en drinken kunt kopen;
  • Jong en oud is welkom!
Foto 5. Een Bevrijdingsdag om nooit te vergeten. Foto: Jostijn Ligtvoet

Laatst gewijzigd: 2024-04-25 17:56:17 · Gepubliceerd: 29 april 2024 - 606