Vier dagen muziek in historische binnenstad Kampen

Geniet van klassiek tijdens de Dudok Muziekdagen

Dudok Muziekdagen Nieuws door
Foto 1. Geniet van kamermuziek in Kampen. Foto: Floris Scheplitz

archief oud artikel 8 mei 2024 Cultuur Kampen, Overijssel Vier dagen lang klinken de mooiste symfonieën door de straten van Kampen. Overal in de historische binnenstad kun je kamermuziekconcerten bezoeken, muzikale wandelingen doen en meezingen met sing-alongs. Brahms, Mahler, Bach, Schubert en vele anderen, ze komen allemaal voorbij. De Dudok Muziekdagen Kampen zijn van 16 tot en met 19 mei: kijk snel waar jij kunt aanschuiven om je muzikale hart op te halen.

Concerten met een thuisgevoel

Het thema van de Dudok Muziekdagen is ‘thuis’. Niet gek dus dat de basis van dit muzikale festival wordt gevormd door vier verschillende ‘thuisconcerten’, waarbij er – naast prachtige klassieke muziek – ook persoonlijke verhalen worden gedeeld over dit thema. Zo betrekken de musici het publiek bij vragen over thuisgevoel in de muziek. Deze eerste editie van de Dudok Muziekdagen wordt georganiseerd door het Dudok Quartet Amsterdam; zij vormen tevens het muzikale 'basiselftal' samen met Pieter Wispelwey, Hannes Minnaar, Shunske Sato, Shuann Chai, Mike Fentross, Hilary Summers en Maarten Ornstein.

Kamermuziek is een genre binnen de klassieke muziek waarbij muziek in kleine bezettingen wordt gespeeld – en kan bij wijze van spreken in een huiskamer plaatsvinden.

‘Festivalmuziek’ van Tjaikovski tot Bach

Daarnaast zijn er het hele weekend ook festivalconcerten te bezoeken op mooie locaties in de stad. Zoals op vrijdag in de Broederkerk, waar je kunt genieten van de sprookjesachtige muziek van Tsjaikovski uitgevoerd door het Dudok Quartet. Of schuif aan bij het pianoconcert van de wereldberoemde pianist Hannes Minnaar, die luisteraars meeneemt op een betoverende muzikale reis met muziek van Johann Sebastian Bach.

Foto 2. Het Dudok Quartet Amsterdam. Foto: Yuri Andries

Wandelingen, yoga en babyconcerten

Ook als klassieke concerten niet per se aan jou besteed zijn, kun je nog aan van alles meedoen tijdens de Dudok Muziekdagen. Zo zijn er verschillende muzikale wandelingen te lopen door de stad, waarbij je in de schilderachtige straatjes geniet van muziek door uiteenlopende artiesten. Of trek je sportkleding aan en doe mee met een yogasessie op de meditatieve muziek van Olivier Messiaen. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Zo zijn er speciale babyconcerten – waarbij de kleintjes gelukkig ook mogen rondkruipen – en is de voorstelling Luna, over de maan, geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

Goed om te weten

  • Je bezoekt de concerten en evenementen op verschillende locaties in de historische binnenstad van Kampen. Op de website van de Dudok Muziekdagen staat het programma inclusief alle locaties aangegeven.
  • Sommige programmaonderdelen zijn gratis te bezoeken, maar voor de meeste geldt een toegangsprijs. Er zijn ook dagkaarten te koop. Tickets zijn beschikbaar via de website.
  • De zalen gaan 30 minuten voor aanvang voor het programma open.
  • Alle locaties zijn rolstoeltoegankelijk, behalve de Cellebroederspoort.
Foto 3. Schuif aan bij de mooiste intieme concerten. Foto: Christein van Hoffen

Laatst gewijzigd: 2024-05-06 08:37:41 · Gepubliceerd: 8 mei 2024 - 658