Ontdek deze zomer toffe street art in heel Zandvoort

Beleef een kleurrijk spektakel in de populaire badplaats

Street Art Zandvoort 2024 Nieuws door
Foto 1. Komende zomer word je bij de beroemde kippentrap in Zandvoort verwelkomd door gave street art van Hugo Kaagman. Foto: Beleef Zandvoort

6 juni 2024 Cultuur Zandvoort, Noord-Holland Sinds de opkomst van urban art hangt kunst niet alleen in musea en ateliers. Je vindt de graffitikunst overal in het openbaar: op muren, bouwketen of zelfs een prullenbak. Vanaf 5 juli ga je niet meer alleen voor het strand naar Zandvoort, maar ook voor bijzondere kunstwerken. Momenteel wordt de stad omgetoverd voor het eerste Street Art festival in de populaire badplaats. Dat wil je zien!

Kunst door heel Zandvoort

In de loop der jaren is er al diverse street art ontstaan in de straten van Zandvoort. Wandel maar eens door de Westerstraat, waar je een prachtige meeuw spot tussen de huizen. Loop daarna een stukje door naar het strand en laat je verwelkomen door een vrolijke muurschildering. Veel mensen worden hier enthousiast van. Als dat voor jou ook geldt, dan is Zandvoort de place to be komende zomer! Verspreid door de kustplaats ontdek je tijdens het Street Art Zandvoort festival nieuwe straatkunstwerken van zeven internationaal bekende en gerespecteerde kunstenaars.

Neem een kijkje bij de making-of

Uiteraard vergt street art wel wat tijd en aandacht. Daarom zijn de kunstenaars begin juni al gestart met het creëren van de kunstwerken. Wil je Hugo Kaagman, Jan van der Ploeg, Mr. June, kunstenaarsduo’s TelmoMiel en ‘Pipsqueak was here!!!!’, JanIsDeMan en Street Art Frankey aan het werk zien? Kom dan ergens in de maand juni langs in Zandvoort! Wie weet krijg je alvast een sneakpeek van de nieuwe straatkunst.

Bont spektakel

Street Art Zandvoort belooft een bont spektakel te worden. Voor de meeste mensen begint dat al bij aankomst, want de gratis kunstroute start bij de beroemde kippentrap vlak bij station Zandvoort. Deze trap is nooit saai dankzij schilderingen, maar Hugo Kaagman zorgt voor een nog betere binnenkomer! Je weet straks in één oogopslag in welke stad je bent. Daarna kom je via een korte wandeling bij het voormalige Dolfirama, waar je grootse en kleurrijke muurschilderingen tegenkomt van onder meer TelmoMiel. Grote kans dat dit duo, bestaande uit Telmo Pieper en Miel Krutzmann, ons een abstract en surrealistisch kunstwerk voorschotelt.

Foto 2. Je ziet het nog niet, maar de street art creatie van kunstenaarsduo TelmoMiel belooft een abstract en surrealistisch kunstwerk. Foto: Beleef Zandvoort

Nieuwe ‘monumenten’

De kunstroute van Street Art Zandvoort loopt helemaal om het centrum heen en eindigt bij de brandweerkazerne aan de Linnaeusstraat. Mis deze spot zeker niet, want hier mag JanIsDeMan aan de slag. Zijn kunstwerken lijken altijd uit de muur of straat te komen. Heel indrukwekkend! Met de kunstwerken van de street art kunstenaars ontstaan nieuwe ‘monumenten’, die allemaal een link leggen met Zandvoort. Het geeft locals en toeristen een verfrissende blik op de bekende kustplaats.

Handig om te weten

  • Street Art Zandvoort opent op vrijdag 5 juli om 15:00 uur officieel de gratis kunstroute door heel de stad;
  • Van 5 juli tot 1 september vind je in het Zandvoorts Museum ook een nieuwe tentoonstelling met gerelateerde kunstwerken;
  • Tegelijkertijd met de tentoonstelling vind je op de boulevard van Zandvoort een buitenexpositie van het Moco Museum;
  • Kom vooral met de trein! De kunstroute begint namelijk al nabij het NS-station van Zandvoort. Bekijk hier de plattegrond.
Foto 3. Elk graffitikunstwerk zal een link leggen met Zandvoort: af en toe subtiel, maar soms ook heel duidelijk. Foto: Beleef Zandvoort

Laatst gewijzigd: 2024-06-06 09:05:57 · Gepubliceerd: 6 juni 2024 - 320