Ontdek toffe graffitikunst tijdens het nieuwe Street Art Zandvoort

Beleef een kleurrijk spektakel in de populaire badplaats

Street Art Zandvoort 2024 Nieuws door
Foto 1. In Zandvoort word je verwelkomd met bijzondere graffitikunst van internationaal bekende en gerespecteerde kunstenaars. Foto: Beleef Zandvoort

4 juli 2024 Cultuur Zandvoort, Noord-Holland Sinds de opkomst van urban art hangt kunst niet alleen in musea en ateliers. Je vindt de graffitikunst overal in het openbaar: op muren, bouwketen of zelfs een prullenbak. Vanaf 5 juli ga je niet meer alleen voor het strand naar Zandvoort, maar ook voor bijzondere kunstwerken. Dan opent het eerste Street Art festival in de populaire badplaats. Dat wil je zien!

Kunst door heel Zandvoort

In de loop der jaren is er al diverse street art ontstaan in de straten van Zandvoort. Wandel maar eens door de Westerstraat, waar je een prachtige meeuw spot tussen de huizen. Loop daarna een stukje door naar het strand en laat je verwelkomen door een vrolijke muurschildering. Veel mensen worden hier enthousiast van. Als dat voor jou ook geldt, dan is Zandvoort komende zomermaanden de place to be! Jarenlang hadden ze het populaire EK zandsculpturen, maar dat is nu vervangen voor iets een ander creatief evenement. Verspreid door de kustplaats ontdek je tijdens het Street Art Zandvoort straatkunstwerken van zeven internationaal bekende en gerespecteerde kunstenaars.

Bont spektakel

Voor de meeste mensen begint het bonte spektakel al bij aankomst, want de gratis kunstroute start bij de beroemde kippentrap vlak bij station Zandvoort. Deze trap is nooit saai dankzij schilderingen, maar Hugo Kaagman zorgt voor een nog betere binnenkomer! Je weet in één oogopslag in welke stad je bent. Daarna kom je via een korte wandeling bij het voormalige Dolfirama, waar je grootse en kleurrijke muurschilderingen tegenkomt van onder meer TelmoMiel. Grote kans dat dit duo, bestaande uit Telmo Pieper en Miel Krutzmann, ons een abstract en surrealistisch kunstwerk voorschotelt.

Foto 2. Ook de beroemde kippentrap van Zandvoort heeft een heel andere look gekregen. Foto: Beleef Zandvoort

Nieuwe ‘monumenten’

De kunstroute van Street Art Zandvoort loopt helemaal om het centrum heen en eindigt bij de brandweerkazerne aan de Linnaeusstraat. Mis deze spot zeker niet, want hier mag JanIsDeMan aan de slag. Zijn kunstwerken lijken altijd uit de muur of straat te komen. Heel indrukwekkend! Met de kunstwerken van de street art kunstenaars ontstaan nieuwe ‘monumenten’, die allemaal een link leggen met Zandvoort. Het geeft locals en toeristen een verfrissende blik op de bekende kustplaats.

Foto 3. Sommige kunstwerken lijken bijna uit de muur te komen. Foto: Beleef Zandvoort

Handig om te weten

  • Street Art Zandvoort opent op vrijdag 5 juli om 15:00 uur officieel de gratis kunstroute door heel de stad;
  • Van 5 juli tot 1 september vind je in het Zandvoorts Museum ook een nieuwe tentoonstelling met gerelateerde kunstwerken;
  • Tegelijkertijd met de tentoonstelling vind je op de boulevard van Zandvoort een buitenexpositie van het Moco Museum;
  • Kom vooral met de trein! De kunstroute begint namelijk al nabij het NS-station van Zandvoort. Bekijk hier de plattegrond.
Foto 4. Komende maanden is kustplaats Zandvoort een walhalla voor liefhebbers van street art. Foto: Beleef Zandvoort

Laatst gewijzigd: 2024-07-03 08:39:51 · Gepubliceerd: 4 juli 2024 - 1492