Het eerste Aardbewoners Festival in ARTIS

Een inspirerend festival met onze aarde in de hoofdrol

Aardbewoners Festival Nieuws door
Foto 1. Met het hele gezin op avontuur tijdens het Aardbewoners Festival. Foto: ARTIS

archief oud artikel 7 juni 2024 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Tijdens het inspirerende Festival Aardbewonders in ARTIS staat het doorgeven van onze aarde aan de volgende generatie centraal. Aan de hand van lezingen, supergave workshops voor jong en oud, muziek, theater, rondleidingen en wandelroutes leer je van alles over onze geliefde planeet. En natuurlijk kom je ook alles te weten over hoe we de aarde een betere plek kunnen maken voor ons allemaal. Kom op 15 tot en met 23 juni langs in de bijzondere dierentuin middenin Amsterdam en beleef de eerste editie van dit unieke festival!

Elke dag andere activiteiten

Voor jong en oud is er iedere dag van het Aardbewoners Festival van alles te beleven om zo in verbinding te komen met de natuur. Ontdek samen met de kids hoe alles wat leeft met elkaar verbonden is tijdens één van de interessante en creatieve workshops. Bouw aan een nieuw insectenhotel, brouw een spirulinashake of steek je handen uit de mouwen bij het bouwen van een aardbewonerskunstwerk. Leuk, maar bovendien erg leerzaam én gezellig om met het hele gezin te doen!

Foto 2. Veel workshops en activiteiten voor jong en oud! Foto: ARTIS

Sprekers als André Kuipers en Diederik Gommers

De sprekers die er op de planning staan tijdens het Aardbewoners Festival zijn in één woord 'wauw'! Onder andere ruimtevaarder André Kuipers, Marjolijn van Heemstra, Diederik Gommers, en Froukje Jansen komen vertellen over hun missie en het belang van het leefbaar maken van de aarde. Op 15 juni komt bioloog bioloog Mátyás Bittenbinder spreken over slangen, spinnen en schorpioenen die allemaal onmisbaar zijn voor de gezondheid van onze planeet. Hoogleraar geneeskunde Marcel Levi komt vertellen over hoe we gezond 100 jaar worden. En laboranten onthullen hoe microben met elkaar communiceren en de taal van schimmels.

Foto 3. Lezingen door interessante sprekers. Foto: ARTIS

Voetjes in het gras

De beste manier om te verbinden met de aarde? Voel het gras met je blote tenen in het blote voetenpad en luister naar de dierengeluiden van het park. Het kan allemaal tijdens Aardbewoners Festival! Leer tijdens het festival ook ARTIS beter kennen met één van de rondleidingen, waarmee je nieuwe planten in bloei, pasgeboren dieren of nieuwe diersoorten leert kennen. Of ga al proevend door het park met de ARTIS-hoveniers om te leren over de natuurlijke wereld als voedselbron. Voor de kleintjes is de speurroute dwars door het park een perfecte manier om het park de leren kennen en de levensstijl van de jagers en verzamelaars te leren kennen.

Videoinstallaties en Spacebuzz

Stap in de Spacebuzz en laat jezelf de ruimte in lanceren vanaf het Artisplein voor een virtuele ruimtereis! Vergeet ook de verschillende video- en geluidsinstallaties niet te bezoeken. Ontdek bijvoorbeeld de onderlinge verbondenheid van het leven op aarde met een geluidsinstallatie van schimmelnetwerken. Met de video-installatie UMWELT ARTIS wordt je meegenomen in het ecosysteem van ARTIS, waar mens en natuur samenleven. Als kers op de taart zijn er gedurende het hele festival liveoptredens van onder andere Martijn Koning, Janne Schra, en Kiki Schippers: zo wordt het helemaal een feestje!

Foto 4. Stap in de Spacebuzz voor een virtuele ruimtereis! Foto: ARTIS

Handige informatie:

  • Het Aardbewoners Festival vindt van 15 tot en met 23 juni plaats in ARTIS;
  • Er zijn verschillende tickets beschikbaar: Alles Aardbewoners (weekend), Alles Aardbewoners (1 dag), Aardbewoners en Avondklanken, ieder met verschillende prijzen die ook afhankelijk zijn van je leeftijd;
  • Het programma van het festival vindt plaats door heel ARTIS, inclusief het ARTIS-Planetarium, ARTIS-Micropia en ARTIS-Groote Museum. Lees het programma goed door om op de hoogte te zijn van de locaties waar jouw favoriete programmaonderdeel plaatsvindt!
Foto 5. Ga mee met één van de rondleidingen tijdens Aardbewoners Festival. Foto: ARTIS

Laatst gewijzigd: 2024-06-06 18:09:41 · Gepubliceerd: 7 juni 2024 - 538