Scheveningen in het licht

Hier vindt u alle informatie over het lichtevenement en haar ontwerpers |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Groots lichtfestival op het strand

31 oktober 2005 Scheveningen, Zuid-Holland Vanaf 10 november zal in Scheveningen de totale openbare ruimte van het strand, de Pier en de omgeving van het Kurhaus worden omgetoverd tot een podium. In dit inmense theater van water, zand, steen en lucht, komt het lichtfestival Illuminada, de kleur van Scheveningen, tot leven.

Gedurende 4 jaar zal het festival van licht de kustlijn van Scheveningen een maand lang betoveren. Het geeft de bezoekers een andere kijk op de plek. Tegen de grootsheid van de zee lijken de benodigde technische ingrepen klein, maar niets is minder waar. Acht stalen torens van twaalf meter hoog dragen ieder een vracht aan apparatuur. Hiermee wordt door middel van licht en projectie een nieuw landschap gecreƫerd dat afwisselend nat en droog lijkt. In vloeiende bewegingen vegen grote theaterspots een golf licht over de Pier, het strand, de Boulevard en het Kurhaus. Alles is in een grote choreografie verwerkt om de beleving van de plek te versterken. Computers letten steeds op de timing van het licht.

Sprookjesachtige figuren

Zodra de golf van licht terugspoelt naar de zee, duikt in geprojecteerde beelden een volkje op dat verdacht veel op Scheveningers lijkt. Strandjutters, zeelieden, zangers en andere sprookjesachtige wezens komen tevoorschijn. Ze brengen zingend hun vis aan de man, staan op de uitkijk naar binnenvarende schepen of zoeken een veilig heenkomen voor een volgende golf. Als de bewoners verdwenen zijn, wordt de Boulevard in bezit genomen door alles dat kan zwemmen. De bezoekers worden omspoelt door zeemeerminnen, zwemmers en krabben.

Kijk ook bij...

4 reacties:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-10-31 14:09:14 - 6406