Van ambacht naar modelbouw op Hobbybeurs

Adres van de Hobbybeurs |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

21 november 2005 Leeuwarden, Friesland Van donderdag 24 tot en met zondag 27 november tonen ongeveer tweehonderd deelnemers hun uit de hand gelopen hobby op de Hobby- & Modelbouwbeurs’. Een 800 m2 grote vijver, waar de havenindustrie wordt uitgebeeld, vormt voor de tienduizenden bezoekers een grote attractie. De modelbouw vormen samen met alle nieuwste hobby’s, oude ambachten, verzamelaars en commerciële hobbyzaken de Hobbybeurs 2005.

Bezoekers kunnen verschillende demonstraties bijwonen; de nieuwste kniptechnieken, de laatste trends op hobbygebied en natuurlijk vlieg- en vaarshows. Inspiratie opdoen, een hobby beleven én ervaren zijn belangrijke elementen tijdens de beurs. Daarna kan de bezoeker aanschuiven bij de tientallen workshops die voor iedereen te volgen zijn.

De kracht van de Hobbybeurs van Noord-Nederland is al sinds tien jaar de combinatie met modelbouw en ambachten. Doordat er niet alleen hobby’s worden getoond voor de dames, maar ook voor heren veel te kijken valt, trekt deze beurs vooral gezinnen. Vaargroepen uit heel Nederland, verschillende modeltreinverenigingen uit Drachten, Groningen en Leeuwarden, modelauto’s en –vrachtauto’s en modelbouwvliegtuigen bepalen het aanbod. Oude ambachten zoals hoeden maken, pottenbakken, houtdraaien en plateelschilderen worden ter plaatse gedemonstreerd. Vooral kinderen vinden het leuk om alles in miniatuur te zien.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-11-21 11:17:29 - 1441