101 projecten van Leonardo da Vinci

Alle tentoonstellingen op een rij |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Werk van Da Vinci onder de loep in Kerkrade

3 januari 2006 Kerkrade, Limburg Tot en met 4 september 2006 besteedt Industrion in Kerkrade samen met een aantal Euregionale partners aandacht aan Leonardo da Vinci in het evenement “Leonardo da Vinci, 101 projecten” . Het is een evenement dat zich uit in zowel exposities, tentoonstellingen, als workshops, lezingen en muziekuitvoeringen.

De basis voor dit project wordt gevormd door acht tentoonstellingen. Deze zijn geplaatst in Industrion en Schacht Nulland in Kerkrade, het Mariënhospital in Aken, Burg Rode in Herzogenrath en Zinkhütterhof in Stolberg. Met name de uit Italië afkomstige houten modellen, die in Kerkrade te zien zijn, kunnen bijzonder worden genoemd. In de tweede tentoonstellingsperiode kan iedereen zelf experimenteren met technische en natuurkundige basisprincipes.

Er is meer...

Naast de tentoonstellingen zijn er ook een dertigtal lezingen, muziekuitvoeringen en workshops te bezoeken, met thema’s als onder andere. ‘de da Vinci Code’, denken als Da Vinci, de gulden snede en Da Vinci contra Michelangelo. Ook de universiteiten van Aken, Hasselt, Eindhoven en Maastricht bieden lezingen rond het huidige wetenschappelijk onderzoek met een link naar Leonardo da Vinci. Industrion heeft speciale Da Vinci techniekboxen (science boxen) ontwikkeld en er is een interactieve Da Vinci theater Show te bezoeken. 'Leonardo' zal in zijn ‘werkplaats’ gedurende twaalf dagdelen een van de modellen op ware grootte bouwen. Gedurende de hele projectperiode is het mogelijk Da Vinci’s brein te bezoeken waar de bezoeker kan zien hoe zijn linker- en rechter hersenhelft samenwerkten in de totstandkoming van zijn werk.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-01-03 16:18:49 - 25375