Aanstormend talent massaal naar Groningen

Popweekend Noorderslag viert 20e verjaardag

De volledige lijst van artiesten die optreden tijdens het Noorderslagweekend   Redactioneel door

10 januari 2006 Groningen, Groningen De binnenstad van Groningen verandert een weekend lang in een groot poppodium tijdens het Noorderslagweekend 2006, dat voor de 20e keer plaatsvindt van 12 januari tot en met 14 januari. Het weekend bestaat uit EuroSonic (Europe's Prime New Talent Event) en het Noorderslagfestival. Tijdens het festival op 14 januari kan de bezoeker in de Oosterpoort ruim 45 bands en acts bekijken en beluisteren.

In 25 zalen presenteert EuroSonic ruim 140 bands, naar eigen zeggen het beste nieuwe talent van Nederland en Europa. Niet de veelbelovende bands die al veel te beluisteren zijn in Nederland worden gepresenteerd. Juist de popmuziek die nog niet op Nederlandse bodem bekend zijn, treden hier op de voorgrond. Een aantal grote Europese boekingsagenten, de 41 ETEP-festivals, de EBU, Yourope, IMMF, en Network Europe, ondersteunen het programma en daarmee is EuroSonic het meest uitgebreide en vooruitstrevende showcase-festival van Europa. Tegelijk is het een goede gelegenheid voor de Nederlandse muziekliefhebbers om nieuw talent te ontdekken.

Noorderslag Seminar

Met 1800 aanwezige professionals en meer dan 35 panels, meetings en andersoortige bijeenkomsten is de Noorderslag Seminar voor liefhebbers een must om bij te wonen. Deelnemers kunnen alles te weten komen over de stand van zaken in de muziekbranche in Nederland. De Noorderslag Seminar dient als ontmoetingspunt voor professionals uit de muziekindustrie, van de podia, festivals, boekers, media, muziekuitgevers en aanverwante sectoren. Op deze manier brengt Noorderslag Seminar de deelnemers op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van marktontwikkelingen, regelgeving, communicatie en nieuwe muziek.

Precies 20 jaar geleden begon Noorderslag op één avond in De Oosterpoort als festival met de beste en meest veelbelovende Nederlandse groepen. Negen jaar geleden is het EuroSonic festival toegevoegd. Inmiddels is het Noorderslag Weekend uitgegroeid tot een driedaags evenement. Met meer dan 180 bands en artiesten is het eigenlijk het belangrijkste show-case en netwerkevenement van Europa. Met twee festivals en een conferentie voor professionals uit de muziekindustrie, is het Noorderslag Weekend het belangrijkste netwerk- en informatieforum van de Nederlandse muziekindustrie en bovendien hét platform voor Europees en Nederlands talent.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-01-10 11:18:39 - 903