Spelen en ontdekken op woensdagmiddag

Informatie over het park |  
Redactioneel door

14 maart 2006 Zwolle, Overijssel Ecodrome Zwolle organiseert van woensdag 15 maart tot en met 3 mei in totaal acht kindermiddagen. Bezoekers in de leeftijd van 6 tot 13 jaar kunnen tijdens deze woensdagmiddagen op een vrolijke manier meer te weten komen over mineralen, indianen en camouflage. Doordat het programma volledig wordt begeleid, kunnen kinderen zonder hun ouders deelnemen aan de kindermiddagen. Het anderhalf uur durende programma is een combinatie van spelen en ontdekken.

Zonder ouders

Tijdens de middagen kunnen kinderen op een interactieve manier meer te weten komen over drie thema's. Op 15 maart, 5 april en 26 april is het thema ‘Verhalen achter mineralen'. Hierbij maken kinderen in de leeftijd tussen 9 en 13 jaar samen met Stan Mineralenfan een spannende speurtocht om zo het verhaal achter mineralen te ontdekken. Op 22 maart en 12 april staat het thema ‘Indianen' centraal. Kinderen in de leeftijd tussen 6 en 9 jaar kunnen zichzelf schminken, muziekinstrumenten maken die de indianen in Zuid Amerika bespelen en daarmee een optreden verzorgen. Kinderen tussen 9 en 12 jaar kunnen op 29 maart, 19 april en 3 mei ontdekken hoe dieren zichzelf camoufleren om te overleven in de natuur. Doordat het programma volledig is verzorgd, hoeven ouders hun kinderen niet te begeleiden. Veel deelnemers gebruiken alles wat zij te weten komen voor bijvoorbeeld een spreekbeurt voor de klas.

In de huid van

Doordat de middagen plaatsvinden in een aparte ruimte is entree tot het themapark niet mogelijk. Ouders kunnen er desgewenst voor kiezen om na afloop met hun kinderen het themapark te bezoeken. Ecodrome Zwolle laat de bezoekers in de huid kruipen van een avontuurlijke ontdekkingsreiziger om zo meer te weten te komen over de natuur en de geschiedenis van de aarde. De ‘ontdekkingsreizigers' bezoeken onder meer Expeditie IJstijd, Expeditie Tijdreis en Expeditie Dierenwereld.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-03-14 11:38:36 - 2208