Scheveningen te paard

Het evenement. |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Volop demonstraties en informatie

30 maart 2006 Scheveningen, Zuid-Holland Voor de tweede maal is het strand in Scheveningen het toneel voor het evenement Scheveningen te paard. Op zondag 2 april staat het programma bol van de paardensporten zoals dressuur, polo en paardenrennen. Er is ook een speciaal ‘strodorp’ en ook op de boulevard van Scheveningen is er van alles te doen.

Touwtrekken en racen

Scheveningen te paard begint op zondag 2 april met een ‘geheime’ opening, wat volgens het programmaboekje nog een verrassing is. Daarna wordt het startsein gegeven voor de verschillende demonstraties. Zo is er een dressuur met Friese paarden en een draverij met Sulkies. Met dit laatste worden de karretjes bedoeld die met hoog tempo voort worden getrokken over het strand. Gedemonstreerd door renbaan Duindigt. Ook wordt er touwgetrokken door Belgische paarden en wordt er een Barrel Race gehouden. Bij deze race is het de bedoeling dat het parcours zo snel mogelijk wordt afgelegd en dat de tonnen overeind blijven staan. Poloclub Wassenaar laat een demonstratie zien van het eeuwenoude polospel en draf- en renbaan Duindigt laat een paardenren met Engels volbloeds zien.

Het Strodorp

Op de boulevard van Scheveningen is er een heus strodorp ingericht. Hier kan een ritje worden gemaakt in een koets van Poloclub Wassenaar en kunnen de kinderen zich met de mini pony's vermaken. Ook zijn er tal van clubs vertegenwoordigd en is er volop informatie te verkrijgen over bijvoorbeeld de hoeven van het paard. Voorbeelden van stands die er staan zijn ’t Ruiterhuis, Time Out Paardenreizen, Manege Hofstede Oostrijk en Ministal de Randstad.

Scheveningen te paard vindt dit jaar plaats op zondag 2 april van 13.00 tot 16.50 uur.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-03-30 10:11:30 - 2363