Depots Militair Luchtvaartmuseum opengesteld

Historie en doelstelling van het Militair museum |  
Redactioneel door

Nationaal Museumweekend doet deuren openen

4 april 2006 Soesterberg, Utrecht Tijdens het Nationaal Museumweekend opent het Militair Luchtvaartmuseum de museumdepots voor het publiek. De deuren van de normaal gesproken niet toegankelijke depots op het Kamp van Zeist en de Vliegbasis Soesterberg, gaan op 8 en 9 april open. Verschillende autentieke vliegtuigen en vliegtuigonderdelen zijn in het museum te aanschouwen.

Shelters

Net als vorig jaar, biedt het museum zijn bezoekers de gelegenheid om een aantal depots op het Kamp van Zeist en de Vliegbasis Soesterberg te bezichtigen. Voor het eerst in de geschiedenis van het museum, worden ook enkele vliegtuigshelters opengesteld. De shelters dateren uit de tijd van de Koude Oorlog en zijn toentertijd gebruikt door het Amerikaanse 32 Squadron. Tijdens de dagen zijn ook unieke vliegtuigen als de Beechcraft, de Catalina vliegboot en een Gloster Meteor Mk VII lestoestel te aanschouwen.

Museumweekend

De depots op de Vliegbasis Soesterberg herbergen vliegtuigen en grotere vliegtuigonderdelen. In het depot op het Kamp van Zeist is een grote collectie unieke vliegtuigmotoren te zien, waaronder een Rolls Royce Kestrel V motor, die in de toekomst zal worden ingebouwd in de Fokker C-X, een project van de Stichting Vrienden van het Militaire Luchtvaart Museum. Ook zijn diverse straaljagermotoren te bezichtigen. Het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg staat tijdens de open depotdagen in het teken van het landelijke thema van het Museumweekend ´De kunst van het weten´. Het publiek kan op verschillende manieren kennis opdoen. In de depots geven medewerkers van het museum uitleg over collectiestukken die normaal voor bezoekers verborgen blijven.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-04-04 15:14:55 - 2280