Een Heer van Stand

Bezoekersinformatie Stripmuseum Groningen |  
Redactioneel door

Eerste overzichtstentoonstelling Marten Toonder in Stripmuseum

11 april 2006 Groningen, Groningen Het Nederlands Stripmuseum in Groningen opent woensdag 12 april de eerste tentoonstelling van Nederland over de striptekenaar Marten Toonder. Aanleiding voor de overzichtstentoonstelling is het overlijden van Toonder in 2005 op 93-jarige leeftijd. Toonder is de bedenker van onder andere Ollie B. Bommel en Tom Poes. ´Marten Toonder, Een Heer van Stand´ is tot en met 7 mei te zien.

Origineel

De expositie is gericht op een breed publiek. Zowel de striptekenaar zelf, als zijn tekeningen, verhalen en taal komen er aan bod. Een bijzonder onderdeel is de ingesproken ´Ollie B. Bommel´-strip door cabaretier Bert Visscher en tekstschrijver Seth Gaaikema. In de expositie zijn originele tekeningen uit verschillende tijdperken opgenomen, maar ook beeldmateriaal, films, krantenstroken, spreuken van e over Toonder, beroemde passages en merchandise zijn te vinden op de tentoonstelling. De omvang en het brede aanbod, maken dat de tentoonstelling geschikt is voor jong en oud.

Vooraanstaand

Marten Toonder is internationaal bekend geworden met zijn strips van Ollie B. Bommel, Tom Poes, Panda en Koning Hollewijn. Zijn literaire strips verschenen onder andere in De Volkskrant, De Telegraaf, NRC Handelsblad en De Tijd. Dat Marten Toonder vooraanstaand lid was van het Comité van Aanbeveling van Het Nederlands Stripmuseum in Groningen, maakt de tentoonstelling extra bijzonder.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-04-11 09:41:07 - 1452