In de ban van chocolade

Ontspannen met chocolade Redactioneel door

archief oud artikel 26 april 2006 Van 28 april tot en met 1 mei 2006 wordt in Brugge, Vlaanderen, het festival Choco-Laté gehouden. Choco-Story organiseert het festival in samenwerking met de Stad Brugge. In de buurt Oud Sint-Jan kunnen bezoekers vier dagen lang de chocolade-ervaring beleven.

Choco-Story

De thema's die tijdens het festival aan bod komen, zijn plezier en creativiteit, passie en fijnproeverij, gezondheid en wellness. Voor kinderen is een speciaal programma ontwikkeld. De bezoekers maken tijdens het festival onder andere kennis met Choco-Story en het Brugs chocolademuseum. Ook openen enkele van 54 chocolatiers in hartje Brugge de deuren van hun ateliers voor het publiek, bij wijze van uitzondering.

Chocolademenu

Tot en met 31 mei 2006 loopt de actie Chocol@Brugge. In de veertien deelnemende restaurants krijgen klanten, als ze een chocolademenu nemen, zes artistieke mokkakopjes. De kopjes zijn ontworpen door de Brugs-Amerikaanse kalligraaf Brody Neuenschwander. Hij liet zich daarbij inspireren door de combinatie “Chocolade en Brugge”. Het resultaat is een verzameling collector's items, die zowel middeleeuwse als moderne elementen van Brugge combineren met de geschiedenis van de chocolade.

Chocolade kent een lange geschiedenis. Cacao spreekt al meer dan 2500 jaar tot de verbeelding van de mens. De Maya's en later de Azteken bereidden uit cacaobonen een godendrank, die zij pittig kruidden met pepers. Tijdens hun veroveringstochten in Latijns-Amerika kwamen de Spaanse conquistadors op het idee rietsuiker aan dit drankje toe te voegen, waardoor ook de Europeanen de Azteekse ‘tchocolatl' lekker begonnen te vinden. De meeste Belgische historische chocolademerken hebben hun oorsprong pas in de late 19de eeuw, en sindsdien is de Belgische chocolade niet meer van het wereldtoneel weg te denken. Belgische chocolade groeide uit tot een nationaal symbool.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 april 2006 - 1318