1

Verleden Drenthe opgegraven

Historische activiteiten in Week van de Prehistorie

Programma Week van de Prehistorie (2e en 3e onderwerp)   Redactioneel door

14 augustus 2006 Staatsbosbeheer organiseert samen met een aantal andere organisaties van 19 tot en met 27 augustus de week van de Prehistorie in Drenthe. Verspreid over de hele provincie worden activiteiten georganiseerd die een relatie hebben met archeologie en prehistorie.

Drents verleden

Nergens anders in Nederland zijn zoveel archeologische overblijfselen zichtbaar als in Drenthe. Grafheuvels, Middeleeuwse karrensporen, hunebedden en prehistorische akkertjes zijn hier te vinden. Reden voor het Hunebedcentrum te Borger om in samenwerking met Staatsbosbeheer, Bezoekerscentrum Dwingelderveld, VVV Sleen en een aantal lokale ondernemers de week van de prehistorie te organiseren. De bezoeker krijgt de gelegenheid kennis te maken met het verleden van Drenthe.

Voor jong en oud

Voor alle leeftijden zijn er activiteiten georganiseerd. Speciaal voor de kinderen staat er een kinderdoemiddag en een kinderdoeroute gepland. Verder zijn er activiteiten als huifkartochten, wandelexcursies, fietsexcursies, rondleidingen en nog veel meer. Bovendien kan de bezoeker naar verschillende markten in de provincie Drenthe. Er zijn op een archeologische markt op zondag 20 augustus meer dan dertig kramen te vinden. Er worden presentaties gehouden door verschillende musea en archeologische en geologische verenigingen. Daarnaast zijn er kramen met kunst, archeologisch materiaal, mineralen en fossielen opgesteld. Ook worden er diverse demonstraties gegeven, zoals steenbewerking en potten en vuur maken op prehistorische wijze.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-08-14 11:50:57 - 1661