Levende standbeelden

10e editie World Statues in Arnhem

Programma World Statues Redactioneel door

archief oud artikel 23 augustus 2006 Arnhem, Gelderland Arnhem wordt de grootste levende beeldentuin ooit. In de binnenstad zullen op 26 en 27 augustus naast de beelden uit binnen- en buitenland, ook muzikale en theatrale optredens zijn. World Statues viert 10 jaar living statues met het 1e wereld kampioenschap en een poging voor het Guinness Book of World Records met ‘largest living statue championship'.

Alle levende beelden die op zondag hun kunsten hebben vertoond worden bij elkaar gebracht in een ‘grande finale parade', waar ze, begeleid door muziek, het grootste levende standbeeld zullen vormen, om zich te nomineren voor het Guiness Book of World Records "Largest Living Statue Championship".

Kids Square

Op zaterdag begint het festijn met meer dan 50 speciale kinderstandbeelden. De Markt in Arnhem wordt dan omgetoverd tot Kids Square, waar volop muziektheater voorstellingen te zien zijn. De zondag is gereserveerd voor de eerste editie van het officiële WKLiving Statues, en ook amateurs op dit gebied zijn deze dag al in de stad om hun kunsten te tonen. Een internationale jury zal de beste Living Statue, in elke categorie, belonen.

Themapleinen

De meeste pleinen en straten in de binnenstad van Arnhem zijn tijdens World Statues omgetoverd tot themapleinen waar de statues een belangrijk aandeel in hebben. Van de Ramblas in Barcelona ga je naar San Fransisco in New York of Picadilly Circus in Londen en verder.

Gelders orkest

Ondertussen geeft Het Gelders Orkest zondag 27 augustus vanaf 12.00 uur een gratis concert in de Stadhuishal. Onder leiding van dirigent Robert Benzi zingt mezzosopraan Jennifer Borghi werken van Bizet.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 augustus 2006 - 4202