Schilderijen en één Trabant

Museum Jan van der Togt | Redactioneel door

Eerste expositie kunstwerken van Ruud de Wild

9 oktober 2006 Amstelveen, Noord-Holland Ruud de Wild is bij het grote publiek vooral bekend van zijn werk als DJ op de radio, maar hij krijgt de laatste jaren steeds meer waardering en bekendheid voor zijn werk als schilder. Voor het eerst zijn zijn werken te zien in de expositie "Ruud de Wild: Schilderijen en één Trabant", die tot en met 26 november te zien is in Museum Jan van der Togt.

Voorliefde

De Wild groeide op in een familie van drukkers en grafisch vormgevers. Dit verklaart meteen zijn voorliefde voor typografie en niet te vergeten zijn grote kennis van kleuren en verfsoorten. Al meer dan vijftien jaar maakt Ruud de Wild kunstwerken. De rode draad door zijn meeste werken, zijn 'samples' van songteksten die terug te zien zijn op de doeken. Zo wordt De Wild's passie voor schilderen onlosmakelijk verbonden met zijn andere passie: muziek.

U2

Mede door zijn aparte werkwijze en kenmerken is De Wild door platenmaatschappij Universal Music gevraagd om een 'U2 Trabant' te beschilderen ter ere van het verschijnen van de U2- dvd 'Zoo tv live in Sydney'. Deze Trabant is onder andere beschilderd met 'samples' van het U2- album 'Achtung Baby'. Op dit in 1991 in Berlijn opgenomen album stond de Trabant toentertijd centraal.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-10-09 14:38:06 - 2087