Striptekenen in het museum

Wil je ook meedoen aan de workshops of meer informatie? Kijk even op bovenstaande site. Of bel even: 050-3178470   Redactioneel door

15 oktober 2004 Groningen, Groningen In de komende herfstvakantie start het Nederlandse Stripmuseum met het geven van striptekenworkshops. Uiterst vaardige striptekenaars zijn speciaal uitgenodigd om kinderen de kneepjes van het vak bij te brengen. Twee keer per dag kan er een workshop gevolgd worden, beginnend op woensdag 13 oktober.

De workshops

Woensdag 13 oktober zal Jan Kruis de aftrap geven. Bekend van Jan, Jans en de kinderen. De workshops duren gemiddeld 45 mninuten en in groepen van 20 kinderen. Het thema is; het verzinnen van een eigen stripheld. De ervaren striptekenaars die aanwezig zullen zijn, zijn; Frank Vleeshouwer, Jan Willem de Vries en Dirk van de Meer.

'De belofte'

‘De belofte' is de naam van de striptekenwedstrijd van het museum. Jonge talenten krijgen de kans om zich te presenteren en hierbij een mooie prijs te winnen. Een masterclass van Jan Kruis. De beste talenten van de workshops van elk kwartaal worden kritisch bekeken door de lezers van het Dagblad van het Noorden. Deze lezers kiezen een publiekswinnaar.

In het Nederlands stripmuseum Groningen kan je alles te weten komen over de allereerste strips in de wereld. De strip heeft door de jaren heen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van de eerste hiërogliefen tot de modernste computeranimaties. In het museum is alles wat er met strips te maken heeft uitbundig tentoongesteld. Zo kun je originele tekeningen van Paulus de Boskabouter zien, maar ook zijn er verschillende wisseltentoonstellingen waarbij aldoor een andere kunstenaar te zien is. Alle stukken worden tentoongesteld in een doolhof, waarbij je geen strip over het hoofd ziet.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2004-10-15 17:40:53 - 1786