Kunst in verandering

Museum De Paviljoens |  
door

Barbara Visser toont overzicht werk in Museum De Paviljoens

20 november 2006 Almere, Flevoland Constante beweging, ze is er niet en ze is er wel. Dat lijkt haar eigen website te zeggen en de titel van de publicatie 'Barbara Visser is er niet'. Ze is in ieder geval duidelijk aanwezig op de tentoonstelling Vertaalde Werken/ Translated Works: Barbara Visser 1990-2006. Museum De Paviljoens toont tot 15 april 2007 de volle breedte van haar oeuvre met deze overzichtstentoonstelling. Hiermee geeft het museum inzicht in het belang van haar werk voor de Nederlandse Kunstgeschiedenis van de afgelopen 10 jaar.

Beïnvloeding van omgeving

Kunst in relatie tot haar omgeving, dat is wat Barbara Visser (1966) onderzoekt. Maar ook de verhouding van kunst met de aanwezige kennis en ervaring van de toeschouwer in relatie tot sociale, culturele, intellectuele en emotionele factoren. De fysieke verschijningsvorm van het werk veranderd mee met de omgeving. Tenminste, dat is wat Museum De Paviljoens samen met de kunstenares en de Zwitserse ontwerper Laurenz Brunner inzichtelijk wil maken.

Tentoonstelling als kunstwerk

Visser presenteert de hele tentoonstelling als een kunstwerk, waarbij alle elementen deel uit maken van haar werk. Tekstbordjes, de introductietekst en de boekwinkel, alles is meegenomen in de presentatie. Op deze manier is de hele tentoonstelling een medium van de kunstenaar. Tevens wil men hiermee de bezoekers helpen om op een nieuwe manier naar de foto’s, videowerken en installaties van Barbara Visser te kijken.

Biënnale van São Paulo

Het werk van Visser is de afgelopen jaren in talrijke groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland getoond. Momenteel exposeert ze op de Biënnale van São Paulo, de belangrijkste kunstmanifestatie van Latijns Amerika.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-11-20 11:19:25 - 1371