Gedichtencircus

Museum voor Communicatie | Redactioneel door

30 januari 2007 Den Haag, Zuid-Holland Het circus is neer gestreken in het Museum voor Communicatie in Den Haag. Samen met het literaire kindertijdschrift BoekieBoekie organiseert het museum de tentoonstelling 'Poem Parade'. Deze expositie voor kinderen over kunst en poëzie is het 15e verjaardagsfeestje van het tijdschrift. Bezoekers van 6 t/m 12 jaar kunnen ook zelf aan de slag.

Dansende koeien

Brullende leeuwen, dansende koeien, gevaarlijke trapezeacts, springende vlooien maken allemaal onderdeel uit van de tentoonstelling. De kunstwerken, gedichten, illustraties en liedjesteksten zijn gevuld met het circus. Rond vrolijke circustentjes hangen posters van kinderen en bekende Nederlandse en buitenlandse dichters en kunstenaars.

Verjaardag BoekieBoekie

BoekieBoekie noemt zichzelf 'hét tijdschrift voor kinderen over kunst en literatuur'. Het blad organiseert ook verschillende projecten om leesplezier te bevorderen. Vele kinderen sturen zoveel tekeningen en kunstwerken naar de redactie dat het niet allemaal geplaatst kan worden. Daarom heeft BoekieBoekie ervoor gekozen om ook tentoonstellingen te organiseren. 'Poem Express' is hun meest bekende expositie. Kinderen van over de gehele wereld leveren in hun eigen taal een bijdrage in de vorm van een gedichtenposter. Sinds 1992 reizen de vele kunstwerken de wereld over.

Catwalk vol gedichtenkostuums

'Poem Parade' is aanleiding voor extra activiteiten in het museum. Samen met kunstenaars kunnen de kinderen creatief aan de slag. Op zondag 4 februari kunnen de kinderen een workshop reuzenmaskers en reuzengedicht maken. Een workshop gedichtenkostuums maken staat zondag 18 februari op het programma. De creaties worden daarna geshowd op de catwalk. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen deelnemen aan de activiteiten.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-01-29 15:18:55 - 1166