Amsterdam lichtstad voor drie dagen

Klik hier voor meer informatie en het volledige programma |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

15 december 2004 Amsterdam, Zuid-Holland Voor de eerste keer wordt in Amsterdam het lichtfestival Yule georganiseerd. Van 21 tot 23 december staat de binnenstad met ongeveer tachtig projecten in het teken van licht, met de Oude Kerk als middelpunt. Daarnaast is er ook ruimte voor muziek langs de grachten en in de Oude Kerk.

Het programma laat zien dat het licht beter tot zijn recht komt met muziek. De Oude Kerk verandert bijvoorbeeld in een lichtkathedraal met ´ambient en minimal dub live-optredens´ van onder andere Jan Jellinek en ambient pionier van het eerste uur Biosphere. Het festival wordt afgesloten met een feest in 11 met optredens van Akufen, Fransman Joakim, dj Bart Skills en vj´s Pantoffeldiertjes, E202, Scott Pagano en Robotfunk. Het is mogelijk om alles mee te maken te voet of op de fiets. Maar om niets te missen, is het mogelijk om met een speciale boot langs de hoogtepunten te varen.

Enkele Hoogtepunten

-Ieder gebied rond de gracht krijgt een eigen kleur. Uitgelichte gebouwen en objecten krijgen een eigen ambient soundscape. - Op het Museumplein is een tempel met twaalf lichtzuilen te zien, gemaakt van 15.000 Watt vliegtuigzoeklichten uit de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast is er een ´dorp van licht´ met een doolhof aan gangen en pleinen. - Een laserscape, dat zich in de lucht boven het Oosterdok uitstrekt van het Post CS gebouw tot Nemo tot de Oude Kerk, gerealiseerd door een Duitse fotograaf en lichtkunstenaar. - Langs de grachten zal onder bruggen en in trappenhuizen achter glazen wanden kunst te zien zijn van de Marokkaans-Nederlandse kunstenaar Said Mahrouf.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2004-12-15 20:48:23 - 2702