Leuke uitstapjes dit weekend

Oktober is kindermaand

Meer informatie over Hellendoorn Redactioneel door

archief oud artikel 4 oktober 2007 Oktober is kindermaand. De komende weken zijn er natuurlijk ook volwassenen allerlei leuke uitjes, maar kinderen worden in verschillende plaatsen in Nederland extra in het zonnetje gezet.

In Haarlem bestaat oktober-kindermaand al tien jaar. Om dat te vieren is er de hele maand voor kinderen een extra feestelijk programma. In vogelpark Taman Indonesia zijn er ook tientallen dingen georganiseerd. Kinderen mogen daar bovendien voor de helft van de prijs naar binnen. Jonge ruimtevaarders kunnen hun lol op in Utrecht, want daar wordt speciaal voor hen een raketbouw-wedstrijd georganiseerd.

Heksen in Hellendoorn

In Oktober is het griezelen geblazen in in Avonturenpark Hellendoorn. Het hele park ligt bezaaid met pompoenen, puntmutsen en spinnenwebben. In 'Heksendoorn' is zelfs het Gouden Theater Paleis in de ban van het spookachtige thema. Daarin wordt een show gegeven waarin hoofdpersonen Kareltje en Jasmijn naar Trollenland gaan.

Kindermaand in Haarlem en Kallenkote

Elk jaar is het in oktober kindermaand in Haarlem, dit jaar al voor de tiende keer. Voor alle kinderen in de stad (of kinderen die de stad bezoeken) zijn tientallen activiteiten georganiseerd. In de monumentale binnenstad van Haarlem kunnen kinderen bijvoorbeeld meedoen aan een fotopuzzeltocht. Het Teylers Museum laat kinderen van acht tot twaalf jaar spelen met 'donderhuisjes', toverlantaarns en historische goocheltoestellen en laat hen zo kennismaken met natuurkunde. Verder is er een griezelige speurtocht en nog veel meer. Ook in het Overijsselse Kallenkote is het in oktober kindermaand. In Vogelpark Taman Indonesia mogen kinderen, als ze wat lekkers voor de dieren meenemen, gratis naar binnen. Dit weekend is het 'Wayang Weekend', waarin kinderen kunnen genieten van het WayangTheater en meedoen aan de Wayang Workshops.

Lopen op de Veluwe

Voor volwassenen is er ook van alles te doen dit weekend. Op de Veluwe wordt er dit weekend gelopen. Op zaterdag 6 oktober wordt de Hoge Veluwe Wandeldag gehouden. Deze wandelroute van 5, 10 of 20 kilometer gaat langs de mooiste plekjes van de Veluwe en dit jaar zelfs langs de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum. Deelnemers kunnen van 8.00 tot 12.00 uur van start gaan bij het Bezoekerscentrum in Otterlo. Op zondag 7 oktober wordt de Hoge Veluwe Loop gelopen. Er zijn verschillende parcoursen uitgezet voor de recreatieve hardlopers. Er is een kinderloop en drie afstanden, waarvan de Hoge Veluwe Halve Marathon het hoogtepunt is. Het is de derde keer dat deze evenementen georganiseerd zijn, vorig jaar deden er tweeduizend mensen mee.

Verder dit weekend:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 oktober 2007 - 2622