1

Uitstapjes vlakbij Red Star Line Museum

Ontsnap uit Room of Riddles in Antwerpen

antwerpen, Antwerpen (0.29km)  -  Je zit opgesloten in een vreemde ruimte en de klok tikt! Doorzoek de kamer, vind aanwijzingen en los zo snel mogelijk puzzels en raadsels op. Lukt het jou om binnen een uur uit deze escaperoom te ontsnappen?

MAS - Museum aan de Stroom

antwerpen, Antwerpen (0.48km)  -  Museum aan de Stroom (MAS) is een opvallend museum in Antwerpen. Hier beleef je de stad in al haar facetten en geniet je van een prachtig uitzicht vanaf het gratis toegankelijke panoramadak.

Kerkschip St Jozef

antwerpen, België (0.67km)  -  Het kerkschip St. Jozef vaart niet, maar ligt voor anker in de haven van Antwerpen. Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar het kerkschip is een bijzondere plek voor iedereen die 'm weet te vinden.

Sint Pauluskerk Antwerpen

antwerpen, Antwerpen (0.9km)  -  Het interieur van de Antwerpse Sint Pauluskerk lijkt wel een schatkamer! Onder meer schilderijen van beroemde meesters als Rubens, Van Dyck en Jordaens sieren dit barokke kerkgebouw.

Ontdek Antwerpen te voet

antwerpen, België (1.31km)  -  Wil je Antwerpen echt leren kennen? Neem dan deel aan een stadswandeling en ontdek de geheimen van de stad.

Museum De Reede (MDR)

antwerpen, Antwerpen (1.35km)  -  Het beste van de prentkunst bewonder je in dit Antwerpse museum, waar de focus ligt op de meesters Francisco Goya, Félicien Rops en Edvard Munch.

Diamantmuseum DIVA

antwerpen, België (1.4km)  -  In Diamantmuseum DIVA, Antwerp Home of Diamants staat de geschiedenis van de stad Antwerpen met dit fonkelende edelmetaal centraal.

Ruienwandeling

antwerpen, Antwerpen (1.4km)  -  Daal af in de ruien van Antwerpen en ontdek de rijke historie van de stad onder leiding van een gids. Deze modderige tocht leidt door het waternetwerk van Antwerpen. Geheimzinnige anekdotes en leuke weetjes maken deze tocht de moeite waard.

Park Spoor Noord Antwerpen

antwerpen, België (1.43km)  -  Op de plek van het voormalige rangeerstation ligt nu Park Spoor Noord, een heerlijke plek om te ontspannen voor jong en oud. Kom hier basketballen, pingpongen of skaten.

Onze Lieve Vrouwekathedraal Antwerpen

antwerpen, België (1.44km)  -  Al vijfhonderd jaar is de Onze Lieve Vrouwekathedraal een bepalend onderdeel van de stad Antwerpen. De kathedraal is één brok geschiedenis en het interieur weerspiegelt verschillende tijdsperioden.

Antwerp by bike

antwerpen, Antwerpen (1.53km)  -  Verken de prachtige stad Antwerpen per fiets en sluit aan bij één van de leuke rondritten onder begeleiding van een gids. Een originele manier om de hotspots in de stad te ontdekken!

Robuust - Zero Waste Shop

antwerpen, België (1.57km)  -  Robuust is een biologische speciaalzaak met een bijzondere levensvisie: precycleren! Hier worden geen verpakkingen gebruikt om het milieu te sparen en streekproducten voorrang te geven.

Modemuseum Antwerpen

antwerpen, België (1.63km)  -  Modeliefhebbers opgelet! Het Modemuseum in Antwerpen is helemaal gewijd aan mode en dus zeker een bezoekje waard. De vaste collectie bestaat uit eeuwenoude kledingstukken.

Museum Plantin-Moretus

antwerpen, Antwerpen (1.69km)  -  In Museum Plantin-Moretus vind je een oude drukkerij die nog helemaal intact is. Dwaal rond door het historische huis van een vooraanstaande familie, een prachtige bibliotheek en nog veel meer!

Museum Plantin-Moretus

antwerpen, Antwerpen (1.69km)  -  In Museum Plantin-Moretus, de enige overgebleven drukkerij uit de barok en renaissance, kunnen bezoekers de grote collectie typografisch materiaal bewonderen. Het museum is erkend als UNESCO Werelderfgoed.

Ganterie Boon

antwerpen, België (1.74km)  -  Ganterie Boon heeft handschoenen in alle soorten en maten. Bekijk de collectie van meer dan tienduizend paar!

Chocolaterie Neuhaus

antwerpen, België (1.75km)  -  Bij een dagje Antwerpen hoort ook een bezoekje aan Chocolaterie Neuhaus. Hier is de lekkerste Belgische chocolade te vinden.

Het Rubenshuis

antwerpen, Antwerpen (1.75km)  -  Ontmoet de Vlaamse schilder Peter Paul Rubens in zijn huis aan de Wapper. Hij woonde hier bijna zijn hele leven en het huis is nu een museum.

Lush Antwerpen

antwerpen, Antwerpen (1.78km)  -  Benieuwd hoe een winkel vol handgemaakte, onverpakte beautyproducten ruikt? Stap eens binnen bij Lush. Een walhalla vol zeep en heerlijke fair trade verzorgingsproducten.

Winkelcentrum Stadsfeestzaal

antwerpen, België (1.81km)  -  De Stadsfeestzaal in Antwerpen is een uniek winkelcentrum in Antwerpen. Bezoek dit centrum met haar veertig winkels in het midden van de winkelstraat Meir.

Bakkerij Goossens

antwerpen, België (1.84km)  -  Authentieke bakkerij in Antwerpen met heerlijke 'handjes' en veel broodsoorten.

Chocolade experience Chocolate Nation

antwerpen, Antwerpen (2km)  -  Zodra je de deur opent bij Chocolate Nation komt de chocoladegeur je al tegemoet. Stap in de jungle, reis mee met de cacaobonen naar de Antwerpse haven, zie hoe bonbons worden gemaakt en proef de smaken van de chocoladefonteinen.

Stadsschouwburg Antwerpen

antwerpen, Antwerpen (2.06km)  -  Het bruist in Stadsschouwburg Antwerpen, met al die muziek, shows en musicals. Er staan grote namen op het programma, maar er zijn ook kleine pareltjes te ontdekken.

ZOO Antwerpen

antwerpen, België (2.12km)  -  ZOO Antwerpen is een niet te negeren bezienswaardigheid. Een oudere dierentuin is in Europa bijna niet te vinden! Ingeklemd tussen het Antwerpse stadsleven geeft deze oase van rust ruimte aan meer dan 750 diersoorten.

Theater Elckerlyc

antwerpen, Antwerpen (2.16km)  -  In hartje Antwerpen ligt het mooie Theater Elckerlyc, met een programma boordevol humor, theater, shows en muziek.

Vogelenmarkt Antwerpen

antwerpen, Antwerpen (2.23km)  -  Elke zondag van het jaar staat de Vogelenmarkt er weer. Bezoek deze gezellige en traditionele markt, vol gevederde vriendjes. Maar het aanbod is inmiddels veel groter geworden.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Red Star Line Museum