Uitstapjes vlakbij Vittorio

Museumhuis Van Eysinga

leeuwarden, Friesland (0.07km)  -  De welvarende familie Eysinga bewoonde ooit het grote huis in Leeuwarden. Nu mag iedereen op bezoek komen in de schitterend gerestaureerde kamers van het herenhuis. En kijkje in het leven van de adellijke familie en hun bedienden.

Grote of Jacobijnerkerk

leeuwarden, Friesland (0.24km)  -  De Grote of Jacobijnerkerk is de oudste kerk van Leeuwarden. In dit monument liggen de Friese Nassau's begraven en staat het beroemde Müllerorgel uit 1742-1727.

Irish pub O'Paddy

leeuwarden, Friesland (0.25km)  -  Kom genieten van een drankje in Ierse sferen! Als het buiten koud is, brandt binnen de haard. In Irish pub O'Paddy wordt alleen maar Engels gepraat.

't Andere Museum van Oldtimer tot Kant

leeuwarden, Friesland (0.28km)  -  In 't Andere Museum van Oldtimer tot Kant, gevestigd in Pakhuis Koophandel, zie je andere museumstukken dan je doorgaans tegenkomt. Kantklos attributen, historische auto's en oude radio's vind je hier gebroederlijk naast elkaar.

Kattencafé Poespas

leeuwarden, Friesland (0.3km)  -  Boefje, Lily, Saartje: ze wonen allemaal in Poespas. In dit kattencafé in Leeuwarden draait het om elkaar ontmoeten; de medemens en de katten van Poespas!

Blokhuispoort

leeuwarden, Friesland (0.36km)  -  In Blokhuispoort kun je shoppen en slapen in een echte gevangenis. Hoe gaat het er 's nachts aan toe op de gangen waar criminelen vastzaten?

Eetcafé De Bak

leeuwarden, Friesland (0.36km)  -  Smul van een goeie bak koffie of een lekkere lunch op een bijzondere plek: café De Bak is gevestigd in de Blokhuispoort, een cultureel bedrijvencentrum.

Museum De Grutterswinkel

leeuwarden, Friesland (0.46km)  -  Het museum De Grutterswinkel brengt de bezoeker terug in de tijd. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Geniet bijvoorbeeld van een oranjekoek in de voormalige woonkamers.

Pier Pander Museum en Tempel

leeuwarden, Friesland (0.48km)  -  Pier Pander was een Nederlandse beeldhouwer, bekend van de beeltenis van koningin Wilhelmina op de gulden. Zijn levenswerk, een groep van vijf beelden, staat in de Tempel in de Prinsentuin in Leeuwarden. Hier is ook een klein museum aan hem gewijd.

Fries Verzetsmuseum

leeuwarden, Friesland (0.53km)  -  Ervaar hoe de Tweede Wereldoorlog op het platteland in Friesland werd beleefd. Geen hongerwinter, wel vluchtelingen en mensen die van heinde en verre melk en voedsel kwamen halen.

Fries Museum

leeuwarden, Friesland (0.53km)  -  De eigenzinnige Friese cultuur viert hoogtij in het Fries Museum, dat onder meer het zwaard van volkslegende Grutte Pier in bezit heeft. Ontdek hoe de opmerkelijke Friese cultuur ontstond.

Keramiekmuseum Princessehof

leeuwarden, Friesland (0.54km)  -  Gebruiksvoorwerpen worden kunstwerken! Het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden heeft een uitgebreide vaste collectie Chinees porselein, Fries aardewerk en internationale keramische kunst. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende exposities.

Escape Room 058

leeuwarden, Friesland (0.69km)  -  Jullie, de allerbeste codekrakers van de AIVD, worden ingeschakeld om meer informatie te achterhalen over mogelijke aanslagen. Er is geen tijd te verliezen want binnen zestig minuten moeten jullie weer buiten staan!

Zwembad de Blauwe Golf

leeuwarden, Friesland (1.27km)  -  Zwembad De Blauwe Golf in Leeuwarden heeft een groot overdekt recreatiebad met onder andere een bubbelbad, kleuterhoek, waterglijbaan en golfslagbad.

Monkey Town - Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (1.46km)  -  Kinderen hebben de tijd van hun leven in deze overdekte speeltuin. Er is alle ruimte om te klimmen en klauteren. Begeleiders mogen gratis mee naar binnen.

Intratuin Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (1.47km)  -  In de grote Intratuin in Leeuwarden vindt iedereen wel wat hij zoekt. Ook handig: naast de verkoop verhuurt Intratuin Leeuwarden tuingereedschappen.

WTC Expo Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (1.83km)  -  WTC Expo is een grote evenementenhal in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Het hele jaar door staan hier verschillende evenementen en beurzen op het programma.

Elfstedenhal Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (2.07km)  -  Beleef winterpret in de overdekte Elfstedenhal in Leeuwarden. Of het nu vriest of dooit, hier kun je altijd de ijzers onderbinden. Kunstschaatsen, ijshockeyen, langebaanschaatsen en curling: het kan allemaal.

Elfstedenpad

leeuwarden, Friesland (2.07km)  -  De beroemde Elfstedentocht door Friesland is ook per benenwagen te lopen: een wandeltocht van zo'n 283 kilometer. Durf jij het aan?

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Vittorio