Uitstapjes vlakbij Bibliotheek en Cultureel...

Burcht van Leiden

leiden, Zuid-Holland (0.05km)  -  De Burcht in Leiden is gratis te bezoeken en biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Het monument is ouder dan Leiden zelf: het stamt uit circa 1150.

Hooglandse Kerk

leiden, Zuid-Holland (0.07km)  -  In het hart van Leiden is de Hooglandse Kerk al eeuwenlang een plaats van samenkomst voor allerlei gelegenheden. Breng ook een bezoek aan deze imposante kruisbasiliek!

Leiden Stedentrip

leiden, Zuid-Holland (0.14km)  -  Leiden heeft als bijnaam Sleutelstad en dankt zijn naam aan zijn schutspatroon Sint-Pieter, aan wie ook de voornaamste kerk is gewijd. Een stad vol ontdekkingen!

Café de Bonte Koe

leiden, Zuid-Holland (0.14km)  -  Café de Bonte Koe is een kleine maar fijne kroeg in een oude slagerij in Leiden. Een echte slagerij is het monumentale pand nooit geworden, maar de tegeltjes uit de negentiende eeuw hangen er nog aan de muur.

Babassu Beauty Boutique & Spa Leiden

leiden, Zuid-Holland (0.2km)  -  Geniet van een heerlijke verwendag bij Babassu in Leiden. Kies voor een gezichts- of een lichaamsbehandeling of een massage. De gebruikte producten kunnen in de bijbehorende parfumerie gekocht worden.

Koffiebar I Scream Coffee

leiden, Zuid-Holland (0.25km)  -  Genieten van bijzondere koffie en gebak? Dan ben je bij I Scream Coffee in Leiden aan het goede adres. Daar schenken ze heerlijke biologische koffie, hippe gemberlimonade en homemade chai bij hun zelfgemaakt vegan gebak.

Stadsgehoorzaal Leiden

leiden, Zuid-Holland (0.33km)  -  Al twee eeuwen beschikt de Zuid-Hollandse stad Leiden over een Stadsgehoorzaal. In het gebouw bevindt zich een van de mooiste concertzalen van Nederland met een prachtige akoestiek.

Pieterskerk Leiden

leiden, Zuid-Holland (0.37km)  -  De imposante Pieterskerk is niet weg te denken uit Leiden. Bezoek dit imposante bouwwerk en leer meer over de geschiedenis. De kerk is ook in gebruik als trouwlocatie en voor evenementen en congressen.

Museum Het Leids Wevershuis

leiden, Zuid-Holland (0.39km)  -  Museum Het Leids Wevershuis laat de andere kant van Leiden zien. Hier duik je in de levens van de Leidse arbeiders, die in het vrij elitaire Leiden van vroeger keihard moesten werken om rond te komen.

Hortus botanicus Leiden

leiden, Zuid-Holland (0.55km)  -  Als je de tropische kassen van de Hortus Botanicus inloopt, waan je je meteen in de jungle. Ontdek de unieke verzameling van bijzondere en exotische planten en bomen uit de hele wereld.

Oude Sterrewacht Leiden

leiden, Zuid-Holland (0.75km)  -  De Leidse Sterrewacht is één van de oudste sterrenwachten van Nederland. Het bezoekerscentrum geeft een schat aan informatie prijs over het heelal en de geschiedenis van de Leidse sterrenkunde.

Bijzondere Collecties Universiteit Leiden

leiden, Zuid-Holland (0.82km)  -  De geur van oude boeken nodigt uit tot een speurtocht naar het verleden - naar het geheim wat verborgen ligt in de bladzijden, zo lang geleden beschreven! Bekijk en bewonder de Bijzondere Collecties van de Universiteit Leiden.

Sint Josephkerk

leiden, Zuid-Holland (0.83km)  -  Stap binnen in de Sint Josephkerk in Leiden. Van buiten een groots gebouw en van binnen een plek om tot jezelf te komen! Ervaar de rust.

Tolkienwinkel en Tolkien Museum

leiden, Zuid-Holland (0.85km)  -  In de Tolkienwinkel in Leiden duik je dieper in de mysterieuze wereld van schrijver J.R.R. Tolkien, bekend van boeken als 'De Hobbit' en 'In de Ban van de Ring'. Scoor bijzondere producten en bewonder in het Tolkien Museum de privécollectie van...

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Bibliotheek en Cultureel Centrum BplusC