1

Uitstapjes vlakbij Victory Museum

Beleefpad Abel Tasman

lutjegast, Groningen (1.71km)  -  Ga op ontdekkingstocht in het landschap van een ontdekkingsreiziger! De Nederlandse Abel Tasman was in dienst van de VOC en werd geboren in Lutjesgast. Struin over het Abel Tasman Pad en bekijk de plekjes uit zijn jeugd.

Abel Tasman Museum

lutjegast, Groningen (2.44km)  -  Het Abel Tasman Museum, het voormalige Abel Tasman Kabinet, vertelt het verhaal van zeevaarder Abel Janszoon Tasman. Maak kennis met deze zeeheld uit het Noorden.

Blotevoetenpad Opende

opende, Groningen (4.75km)  -  Het Blotevoetenpad Opende ('t Blôde Fuottenpaad) ligt op de grens tussen Groningen en Friesland. Bezoekers kunnen er hun schoenen uittrekken en het bijzondere pad volgen.

Landgoed Coendersborg

nuis, Groningen (7.57km)  -  Een prachtige bezienswaardigheid in een bosrijk gebied: Landgoed Coendersborg in Nuis. Een aantal maanden per jaar kun je het historisch erfgoed vanbinnen bekijken met een rondleiding door de zeventiende-eeuwse stijlkamers.

Coendersbos

nuis, Groningen (7.57km)  -  Het Coendersbos is het bos rondom buitenplaats en landgoed Coendersborg in Nuis. Een mooi wandelgebied in het Westerkwartier en een rijke plek vol historie en mooie natuur.

Haarsterbos

marum, Groningen (8.05km)  -  Ontdek het rustgevende Haarsterbos in Marum, een idyllische plek vlakbij Groningen. Verken kronkelende paadjes langs prachtige eiken en berken. Het Haarsterbos is perfect voor een wandeling in de natuur.

Zwempark Strandheem

opende, Groningen (8.71km)  -  Met mooi weer zit je goed op Strandheem! Leg je handdoek op de ligweide of op het zandstrand rond de recreatieplas en geniet van zomerse dagen. Voor kinderen zijn er leuke speeltoestellen.

Adelskerk

midwolde, Groningen (9.09km)  -  De Adelskerk in Midwolde heeft adelijke allure. In de cryptes van de kerk liggen adellijke families begraven. Ook staat in de kerk een indrukwekkend marmeren grafmonument.

Trimunt

marum, Groningen (9.1km)  -  Een bekend bos in Marum en omstreken: de Trimunt. Wandel hier over rolstoelvriendelijke paden en geniet van de natuur. Wie weet spot je wel een eekhoorn, specht of das!

Sportcentrum Leek

leek, Groningen (9.18km)  -  Sportcentrum Leek biedt diverse sportfaciliteiten onder één dak. Kom bowlen of speel een potje beachvolleybal. Fitnessruimten, een turnhal en vier multifunctionele sporthallen: genoeg voor urenlang sportplezier!

IJstijdenmuseum

buitenpost, Friesland (9.65km)  -  Altijd al een archeoloog willen worden? Kom dan eens langs in het IJstijdenmuseum in Buitenpost, een leerzaam uitstapje. Fossielen, mineralen en zwerfstenen uit Friesland zijn hier te zien.

De Kruidhof - Botanische tuin

buitenpost, Friesland (9.79km)  -  In de grootste kruidentuin van Nederland bloeien meer dan tweeduizend plantensoorten per jaar. De Kruidhof is indrukwekkend, met zeventien thematuinen en de grootste collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Victory Museum