Uitstapjes vlakbij Darteldome Zaandam

Uitkijktoren Kalverpolder

zaandam, Noord-Holland (1.08km)  -  Ontdek niet alleen het prachtige veenweidegebied in Zaandam, maar ook de wereldberoemde en historische Zaanse Schans tijdens het beklimmen van uitkijktoren Kalverpolder.

elke dag geopend 

Museum Zaanse Tijd

zaandam, Noord-Holland (1.17km)  -  In het Museum van het Nederlandse uurwerk komt men nooit te laat. Van torenuurwerken tot staande horloges: alle klokken zijn te vinden in Zaandam!

elke dag geopend 

Museumwinkel Albert Heijn

zaandam, Noord-Holland (1.18km)  -  Boodschappen doen bij Albert Heijn, maar dan anders. Hoe begon de supermarktketen eigenlijk? Dat kun je zien in de Museumwinkel.

elke dag geopend 

Bakkerijmuseum In de Gecroonde Duyvekater

zaandam, Noord-Holland (1.19km)  -  Hoe werd vroeger brood gemaakt? Ontdek het in het Bakkerijmuseum In de Gecroonde Duyvekater. In de winkel is nog steeds heerlijk snoepgoed te koop.

elke dag geopend 

Spot de molens van de Zaanse Schans vanuit de boot

zaandam, Noord-Holland (1.22km)  -  Vanaf de rondvaartboot van Windmill Cruises zie je de een na de andere molen voorbij komen, terwijl je comfortabel en warm geniet van het uitzicht op de Zaanse Schans.

elke dag geopend 

Dutch Boat Tours

zaandam, Noord-Holland (1.24km)  -  Boek een van de Zaanse Schans Windmill Cruises van Dutch Boat Tours en ontdek de oer-Hollandse Zaanstreek. Leuk: je kunt ook een privé vaartocht boeken, dan heb je een boot voor jezelf.

Molenmuseum - De Zaansche Molen

koog aan de zaan, Noord-Holland (1.4km)  -  In het Molenmuseum doorloop je de eeuwenlange molengeschiedenis van Nederland in een interactieve expo. Vanaf de bovenste verdieping heb je een prachtig uitzicht over de polder en de Zaanstreek.

elke dag geopend 

Kinderboerderij Rooswijk

zaandijk, Noord-Holland (1.87km)  -  Een konijn adopteren, kinderfeestjes vieren of dieren bekijken? Bij Kinderboerderij Rooswijk in Zaandijk kan het allemaal!

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Bowling en Partycentrum Zaandam

zaandam, Noord-Holland (2.33km)  -  Voor een gezellig uitje in huiselijke sfeer stap je snel binnen bij Bowling en Partycentrum Zaandam. Lekker bowlen, eten en feesten!

open op zondag, maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op woensdag 

Varen in de Zaanstreek

zaandam, Noord-Holland (2.46km)  -  Ontdek de Zaanstreek met een boot van 'Varen in de Zaanstreek'. Uitgestrekte polders, schattige dorpjes en een prachtig groene omgeving. Huur een elektrische of stille sloep en trek erop uit!

elke dag geopend 

Zaantheater in Zaandam

zaandam, Noord-Holland (2.89km)  -  In het centrum van Zaandam is het Zaantheater gevestigd. Jaarlijks worden er 275 voorstellingen gegeven.

open op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag - soms geopend op zondag, maandag en zaterdag 

Stadsboerderij Darwinpark

zaandam, Noord-Holland (2.92km)  -  Maak kennis met dier en natuur op stadsboerderij Darwinpark. In 1967 schonk Albert Heijn deze boerderij aan Zaandam. Ook verkoopt de boerderij soms dieren.

's maandags gesloten 

Primark Zaandam

zaandam, Noord-Holland (2.92km)  -  Leuke kleding voor een leuke prijs. Kom shoppen bij de Primark in Zaandam. Bij deze hippe en goedkope modeketen uit Ierland slaag je ongetwijfeld!

elke dag geopend 

Pathé Zaandam

zaandam, Noord-Holland (2.95km)  -  Geniet in de moderne Pathé bioscoop van Zaandam van grote bioscoophits. Romantische films, actie of science fiction, de keuze is altijd ruim. De bioscoop zit in een mooi nieuwbouwcomplex en heeft een opvallend dak van rode stenen.

elke dag geopend 

Het Czaar Peterhuisje

zaandam, Noord-Holland (3.01km)  -  In 1697 logeerde tsaar Peter de Grote in het Czaar Peterhuisje. Bekijk zijn handtekening in dit kleine museumpje!

open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Onbeperkt paintballen: van de jungle naar een fort

wormerveer, Noord-Holland (3.45km)  -  In de Paintball Jungle speel je onbeperkt op twaalf verschillende velden met een eigen thema. De ballen vliegen om je oren terwijl je van het kannibalendorp naar een fort rent. Wie wint de strijd?

elke dag geopend 

Escape Room Wormerveer

wormerveer, Noord-Holland (3.45km)  -  In de gevangenis van Escape Room Wormerveer ontsnap je uit een isoleercel, medische cel, verhoorkamer en zelfs een mortuarium! Lukt het jou op tijd?

elke dag geopend 

Kinderboerderij 't Weidje

wormer, Noord-Holland (3.7km)  -  Kinderboerderij 't Weidje in Wormer bestaat al sinds 1973. Kinderen genieten hier van allerlei soorten dieren, zoals schapen, geiten, kippen en eenden.

's maandags gesloten 

Vaar van Amsterdam naar de Zaanse Schans en weer terug

zaandam, Noord-Holland (4.1km)  -  Verruil het bruisende Amsterdam voor even voor het gezellige Zaandam en stap op de Zaanferry van Rederij Lee. Met deze veerdienst ben je in de zomermaanden zo heen en weer!

open op zondag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Darteldome Zaandam