1

Uitstapjes vlakbij Hooghkamerpark Leiden

Openluchtzwembad De Vliet

leiden, Zuid-Holland (0.9km)  -  Openluchtzwembad De Vliet in Leiden biedt heerlijke verkoeling op zomerse dagen. Spring van de hoge duikplank of glijd van de 49-meter lange glijbaan.

Golfbaan Het Wedde

voorschoten, Zuid-Holland (1.23km)  -  Golfbaan Het Wedde is, samen met zwembad Het Wedde, een cultureel centrum en een sporthal, een multifunctioneel centrum. De golfbaan heeft negen holes en is precies 1001 meter lang.

Zwembad Het Wedde

voorschoten, Zuid-Holland (1.23km)  -  Zwem een aantal baantjes of doe mee met aquasporten bij zwembad Het Wedde in Voorschoten. Daarna kom je heerlijk tot rust in het Turks stoombad.

Sauna Thermen 5 mei

leiden, Zuid-Holland (1.4km)  -  Kom tot rust bij Thermen 5 mei. Geniet van de vele faciliteiten die de sauna biedt, zoals massages, beautybehandelingen en de zonnestudio.

Speeltuin Zuiderkwartier

leiden, Zuid-Holland (1.97km)  -  De kids vermaken zich prima in deze gezellige speeltuin in Leiden. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, dus houd de website in de gaten!

Oude Sterrewacht Leiden

leiden, Zuid-Holland (2.15km)  -  De Leidse Sterrewacht is één van de oudste sterrenwachten van Nederland. Het bezoekerscentrum geeft een schat aan informatie prijs over het heelal en de geschiedenis van de Leidse sterrenkunde.

Bijzondere Collecties Universiteit Leiden

leiden, Zuid-Holland (2.33km)  -  De geur van oude boeken nodigt uit tot een speurtocht naar het verleden - naar het geheim wat verborgen ligt in de bladzijden, zo lang geleden beschreven! Bekijk en bewonder de Bijzondere Collecties van de Universiteit Leiden.

Hortus botanicus Leiden

leiden, Zuid-Holland (2.42km)  -  Waan je op reis in een tropisch oord en baan je een weg door de jungle in de kassen van de Hortus botanicus. Ontdek waar bananen, katoen en chocolade vandaan komen en verken alle prachtige tuinen.

Pieterskerk Leiden

leiden, Zuid-Holland (2.54km)  -  De imposante Pieterskerk is niet weg te denken uit Leiden. Bezoek dit imposante bouwwerk en leer meer over de geschiedenis. De kerk is ook in gebruik als trouwlocatie en voor evenementen en congressen.

Young Rembrandt Studio

leiden, Zuid-Holland (2.61km)  -  Hier leerde Rembrandt schilderen en tekenen. Stap binnen in een zeventiende-eeuws pand en ontdek de Young Rembrandt Studio.

Dille & Kamille Leiden

leiden, Zuid-Holland (2.69km)  -  Robuuste eenvoud is het handelsmerk van Dille & Kamille. In deze winkel in Leiden vind je mooie hebbedingetjes voor in huis, tuin en keuken, gemaakt van natuurlijke materialen.

Leiden Stedentrip

leiden, Zuid-Holland (2.7km)  -  Leiden heeft als bijnaam Sleutelstad en dankt zijn naam aan zijn schutspatroon Sint-Pieter, aan wie ook de voornaamste kerk is gewijd. Een stad vol ontdekkingen!

Schaatshal Leiden

leiden, Zuid-Holland (2.72km)  -  Schaatshal Leiden heeft een binnenbaan voor kunstschaatsen en hockeyschaatsen en daaromheen een ijsring voor hardrijders. Er kunnen ook kinderfeestjes gehouden worden.

Babassu Beauty Boutique & Spa Leiden

leiden, Zuid-Holland (2.72km)  -  Geniet van een heerlijke verwendag bij Babassu in Leiden. Kies voor een gezichts- of een lichaamsbehandeling of een massage. De gebruikte producten kunnen in de bijbehorende parfumerie gekocht worden.

Stadsgehoorzaal Leiden

leiden, Zuid-Holland (2.76km)  -  Al twee eeuwen beschikt de Zuid-Hollandse stad Leiden over een Stadsgehoorzaal. In het gebouw bevindt zich een van de mooiste concertzalen van Nederland met een prachtige akoestiek.

Leiden American Pilgrim Museum

leiden, Zuid-Holland (2.76km)  -  De Pilgrim Fathers verbleven rond 1600 enige tijd in Nederland. In het Leiden American Pilgrim Museum staan originele meubels die het verhaal van de Pilgrims vertellen.

Stadspark De Bult Leiden

leiden, Zuid-Holland (2.77km)  -  Niet te geloven dat deze mooie plek vol groen en speel/ligweiden vroeger een vuilstortplaats was. Nu is het een heerlijk park waar je goed kunt wandelen over de ruime paden.

Burcht van Leiden

leiden, Zuid-Holland (2.81km)  -  De Burcht in Leiden is gratis te bezoeken en biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Het monument is ouder dan Leiden zelf: het stamt uit circa 1150.

Hooglandse Kerk

leiden, Zuid-Holland (2.82km)  -  In het hart van Leiden is de Hooglandse Kerk al eeuwenlang een plaats van samenkomst voor allerlei gelegenheden. Breng ook een bezoek aan deze imposante kruisbasiliek!

Café de Bonte Koe

leiden, Zuid-Holland (2.83km)  -  Café de Bonte Koe is een kleine maar fijne kroeg in een oude slagerij in Leiden. Een echte slagerij is het monumentale pand nooit geworden, maar de tegeltjes uit de negentiende eeuw hangen er nog aan de muur.

Ontdek Leiden op de Step

leiden, Zuid-Holland (2.86km)  -  Wil je je tijdens een stedentrip door Leiden eens op een heel andere manier voortbewegen? Huur dan een step van Op Step

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Hooghkamerpark Leiden